HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2014 Pazar - 14:10

Karakolda dayakta beraat eden doktora örgüt ceza istedi!

İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz’in dövülmesine ilişkin hastane raporunu düzenleyen Dr. A.K.’ye İzmir Tabip Odası tarafından verilen ’uyarı’ cezası kararını Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu yetersiz bularak bozdu.

Karakolda dayakta beraat eden doktora örgüt ceza istedi!

Fevziye Cengiz’in avukatı Hanife Yıldırım’ın olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde görevli nöbetçi doktor A.K. ile karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede, Fevziye Cengiz’in polis merkezinde dövülmesinden sonra rapor için götürüldüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde, görevli doktor A.K. tarafından muayene edildiğini, ancak doktorun yeterince muayene etmeden müştekinin sağ kolunda ve yüzündeki, kırmızı ekimozların saptandığını belirtmekle yetindiğini kaydetti. Fevziye Cengiz’e aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde yapılan muayenede, vücudundaki darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği vurgulayarak, Dr. A.K.’nın ’görevi kötüye kullanma’ suçunu işlediğini iddia etti. Dr. A.K. hakkında 6 ay ile 2 yıl arasında, polis memurları Ş.Ü. ve C.İ.’nin, müşteki Fevziye Cengiz’in darp edildiğini görmelerine rağmen, bu olayı yetkili makamlara bildirmedikleri gerekçesiyle, ’suçu bildirmemekten’ 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarını istedi. İzmir 10’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonunda, polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. ile, doktor A.K.’nın beraatına karar verildi.
 
AVUKAT ODA’YA BAŞVURDU
Bu dava sürerken, Fevziye Cengiz’in avukatı Hanife Yıldırım, Dr. A.K.’yı, müvekkiline yapılan işkenceyi raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası’na şikayet etti. 21 Kasım 2012’de İzmir Tabip Odası, doktor A.K. hakkında ’adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek’ iddiasıyla soruşturma başlattı. İzmir Tabip Odası, ’uyarı’ cezası verdi. Avukat Hanife Yıldırım, İzmir Tabip Odası’nın verdiği ’uyarı’ cezasının yetersiz olduğunu belirtip, Dr. A.K.’nın ’mesleksel bilgi ve becerilerini insan onuruna ters düşecek amaçlarla kullanmak, işkence yapmak, işkenceye katılmak veya işkence olarak nitelendirilebilecek işlem ve davranışlarda bulunmak, işkence bulgularının tespitinde gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten, geçici olarak 15 günden 6 aya kadar meslekten alıkoyma’ cezası ile cezalandırılması istemiyle Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu’na başvurdu.
 
KARARI BOZDU
Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. İbrahim Tufan Ünal başkanlığında, Avukat Hanife Yıldırım’ın talebini inceledi. Kurul, dosyadaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, oy birliği ile aldığı kararda, "Dr. A.K.’nın İzmir Tabip Odası Onur Kurulu kararında belirtilen eylemleri ile verilen ceza arasında adil dengenin kurulmadığı, eylemin niteliği göz önüne alındığında, daha önce ceza almamış olmasının hekim lehine takdir hakkı kullanılmasının gerekçesi olamayacağı sonucuna varılmakla, Dr. A.K.’in uyarı cezası ile cezalandırılmasına ilişkin İzmir Tabip Odası Onur Kurulu kararının bozulmasına oybirliğiyle karar verildi" denildi.
 
Avukat Hanife Yıldırım, kararın bozulmasının yerinde olduğunu, görevini yapmadığını belirttiği Dr. A.K.’ya ağır ceza verilmesi gerektiğini söyledi. İzmir Tabip Odası bozma kararının ardından şikayeti yeniden değerlendirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karıncayı bile incitmeyecek incelikteki eşim...
Zirve Yayınevi katliamı azmettiricisi olduğu gerekçesiyle hâlâ cezaevinde ...
İbrahim Tatlıses gibi olmak istedi!
İranlı iş adamı Rıza Sarraf, trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olmak için, ...
Erdoğan'ın İzmir mitingine Gündoğdu'da pretosto
İzmir'de sol parti ve gruplara üye yaklaşık bin kişi Başbakan Recep Tayyip ...
 
Facia! Araba feribottan denize düştü: 1 ölü
Denize düşen araçtaki 4 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan ...
KESK'den yolsuzluğu protesto eylemi
Kamu Emekçileri Sendikaları (KESK) İzmir Şubeler Platformu, emeğe sahip ...
Berkin Elvan’ın ailesinden önemli çağrı
Gezi Parkı protestolarının sürdüğü 16 Haziran’da Okmeydanı’nda başından ...
 
Şehit Babası: Berkin de Burak Can da bizim evladımız
Oğlunu toprağa veren acılı baba Süleyman Küçüktağ, Gezi eylemlerinde başına ...
Adana’da Erdoğan protestosuna TOMA’lı müdahale
Adana’da düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından ...
Babalar ders vermeye devam ediyor: Bir ağlatan telefon daha!
Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Burakcan Karamanoğlu'nun babası Halil ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva