HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2021 Cuma - 12:26

Karakayalı'dan AK Parti'ye 'çöp tesisi' yanıtı: Bergama'da neden itiraz etmediniz?

Menderes'te yapılması planlanan katı atık tesisi ile ilgili olarak AK Parti cephesinden gelen eleştirilere yanıt veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, " Bergama'ya da yapıldı aynı tesisten. AK Partili Bergama belediyesi, o tesise neden itiraz etmedi? Çünkü o bölgenin çöplerinin toplanacağı stratejik olarak en uygun yer Bergama'ydı. Üstelik, kokusu, çevreye zararı yok" dedi.

Karakayalı dan AK Parti ye  çöp tesisi  yanıtı: Bergama da neden itiraz etmediniz?

Muhittin AKBEL  / EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, katı atık tesisini bir ilçenin kabul etmesi gerektiği anlamında "Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa" şeklindeki sözlerini eleştiren AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı'ya yanıt verdi. Artcı'nın, "Karakayalı, o zaman çöp tesisini kendi ilçesine alsın, yapsın. Oralarda tarımı etkilemeyecek yerler olduğunu biliyoruz. Bize akıl vermesin" yorumu için "Önce bilgi sahibi, sonra fikir sahibi olsunlar. Menderes, bu tesis için stratejik olarak en uygun yer olduğu için seçildi. Kemalpaşa en stratejik yer olarak kabul edilseydi, ben o tesise hiç itiraz etmezdim, kabul ederdim. Çünkü o tesis, kokusuz, zararsız ve enerji üretecek bir tesis olacak" açıklamasında bulundu.

MENDERES'İN ÇÖPÜNÜ, KEMALPAŞA'YA NASIL GETİRECEKSİNİZ?
Kemalpaşa'nın, çöplerin toplanacağı merkez olması açısından o bölge için hiç uygun olmadığını, Büyükşehir'in de bu yönde görüş bildirdiğini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Menderes'teki tesisin Kemalpaşa'ya yapıldığını varsayalım. Menderes'in çöpünü Kemalpaşa'ya nasıl getireceksiniz? Hiç ekonomik olmayacağı ortada" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

AK PARTİLİ BERGAMA BELEDİYESİ, NEDEN İTİRAZ ETMEDİ?
"Büyükşehir, katı atık tesisini Kemalpaşa'ya yapmak isterdi, ben kabul ederdim. Çünkü çöp, fabrikasyon bir mamül oldu. Avrupa'da pek çok ülkenin şehirlerinin göbeğinde bu tesisler var. Enerji üretiliyor ve o şehrin elektriği oradan sağlanıyor. Hatta başka ülkelerden çöp ithal ediyorlar. Bu arkadaşlar çağın neresinde kalmışlar? Önce bilgi sahibi olsunlar, sonra fikir sahibi.. Ödemiş'e kurulan tesisi gidip incelemişler. Bir daha gitsinler, baksınlar, en küçük bir koku var mı, yok mu, görsünler. Bergama'ya da yapıldı aynı tesisten. AK Partili Bergama belediyesi, o tesise neden itiraz etmedi? Çünkü o bölgenin çöplerinin toplanacağı stratejik olarak en uygun yer Bergama'ydı. Üstelik, kokusu, çevreye zararı yok."

Başkan Karakayalı, "Kemalpaşa olarak biz hangi bölgedeyiz, bilemiyoruz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bir yanımız Bakırçay'a bakıyor, bir yanımız Küçük Menderes Havzası'na, bir tarafımız da Körfez'e... Biz hangi tarafa aitiz, bilemiyoruz. Dolayısıyla Kemalpaşa'nın stratejik olarak çevredeki çöplerin getirilip değerlendirileceği katı atık tesisi için uygun olmadığı ortada. Menderes'in çöpünü Kemalpaşa getirmek, hem maliyet, hem mesafe olarak uygun değil. Bergama'nın çöpünü de buraya getirmek, hesaplı bir iş olmaz. Büyükşehir, Menderes'i uygun görmüş. Ekonomik olmamasına, stratejik olmamasına rağmen Kemalpaşa tercih edilmiş olsaydı, kesinlikle itiraz etmezdim."

 
Buca'da kent 23 Nisan hediyeleriyle donatıldı
 
Selçuk Belediyesi'nden üreticiye alım garantisi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
anlatmak 23 Nisan 2021 Cuma 19:52

Siz neyi anlatırsanız anlatın, sizin anlattığınız karşıdakinin anladığı kadardır!Bu kentte daha önce 2 yerde birden tesis açıldığı ve çalıştığı haberi bu gazetede yayınlandı! Bu akp soytarıları bu haberi okudu, biliyor ama halkı tahrik ediyor! Yapılacak şey basit, tahrik edenlerin çöpünü toplamayın, koku neymiş bir görsünler bakalım, sonra isyan etsinler! Yer bulundukça ve yeterli miktara ulaştıkça bu tesisler bütün ilçelere yapılacak, başka yolu yok bu işin!

Yorumu oyla      3      3  
Gürkan 23 Nisan 2021 Cuma 15:56

Tunç Soyer'in çıkıp, Menderes'e yapılması planlanan projenin nasıl bir teknolojiye sahip olacağını ayrıntılı bir şekilde açıklaması gerekiyor. Bunun yıllar önce de yazdım ama nedense bir adım atılmadı. Koku olmayacak, iş imkanı olacak gibi sözler belli ki yeterli gelmiyor. Dünyadaki örnekleri ile beraber, sistemin işleyişi anlatılmalı.

Yorumu oyla      4      5  
Çöpten siyaset yapmak 23 Nisan 2021 Cuma 13:49

2021 yılında hâlâ daha bu konunun çözülemeyip, teknolojiden bihaber olup da koku olacak, cart olacak, curt olacak diye karşı çıkmak. Yapılmak istenen de bir türlü doğru düzgün anlatılamıyor. Bu şehir gitgide geri kalıyor, kimse farkında değil mi?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kent 23 Nisan hediyeleriyle donatıldı
Koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır 23 Nisan coşkusundan uzak kalan ...
23 Nisan'da 101 çocuğa 101 bisiklet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara 23 Nisan sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin ...
 
Karşıyakalı çocuklardan 23 Nisan kutlaması
Pandemi nedeniyle bu yıl 23 Nisan’da geniş katılımlı etkinlikler yapılamadı ...
Kemalpaşa'nın çağrısı sonrası fotoğraflarla 23 Nisan kutlandı
Kemalpaşa Belediyesi, korona virüs tedbirleri kapsamında tören ve kutlamalarda ...
Çeşme Belediyesi’nden fotoğraf yarışması
Çeşme Belediyesi tarafından “Doğanın İzinde-Alaçatı Sulak Alanında Yaşam” ...
 
Bayraklı’da 23 Nisan şenliklerinde muhteşem final
Bayraklı Belediyesi tarafından 7 gün boyunca 15 noktada düzenlenen 23 ...
Depremde ölen kardeşlerin adı parkta yaşayacak
30 Ekim Depremi’nde Halaların yanında oldukları Rıza Bey Apartmanı’nda ...
Konak'ta ödüller minik sahipleriyle buluştu
Konak Belediyesi’nce düzenlenen İlkokul öğrencileri arası “23 Nisan Ulusal ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva