HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2022 Çarşamba - 12:29

Karaburun planlarına Başkan Girgin'den itiraz: Birçok kişinin halleri suya düştü!

Olağan üstü toplanan Karaburun Meclis’te İskele Mahallesi’nde yer alan trafonun yer değişikliği tartışmalara neden oldu. AK Partili Meclis üyeleri yer konusuna itiraz ederken Başkan Girgin Erdoğan “Karşısındaki otel AK Parti ilçe başkanına ait. Onun hoşuna gitmiyor diye engellenmesine izin vermeyeceğiz.” dedi. Başkan Girgin Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Karaburun planlarına da bazı noktalarda itiraz edeceklerini açıkladı.

Karaburun planlarına Başkan Girgin den itiraz: Birçok kişinin halleri suya düştü!

EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi Meclisi bugün olağanüstü toplandı. Toplantı başkan İlkay Girgin Erdoğan başkanlığında belediye binasında gerçekleşti.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaburun Belediyesi’ne hibe edilen engelli minibüsü mecliste oybirliği ile kabul edildi. Meclis üyeleri kararla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.  Başkan Girgin Erdoğan hibe edilen araçla ilgili açıklamada bulundu.

AK Parti Grubu aracı aktif olarak kullanılmasını istedi. Başkan Girgin Erdoğan evde bakım hizmetleri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Eşrefpaşa Hastanesi ile ilgili protokol hakkında bilgilendirme yaptı. Girgin, evde bakım hizmetinin Karaburun’da da verileceğini ve 1 doktor ve 2 hemşire ile faaliyete geçeceğini açıkladı. Aracın da bu hizmet kapsamında kullanılacağını dile getirdi. Girgin Erdoğan, protokolü müjde olarak duyurdu.

‘KREDİ ALAMIYORUZ’
Yine belediye sınırları içinde kazı çalışmaları işinde kullanılmak üzere bir iş makinesinin alınması da meclis gündem oldu. AK Parti Grubu iş makinesi ile ilgili kredi alınıp alınmayacağını sorması üzerine Başkan Girgin Erdoğan “Maalesef ki ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle devlet bankaları krediyi kapatmış. İnanın hiçbir borcumuz olmamasına rağmen notumuz yüksek olmasına devlet kredi vermiyor. Bu çok kötü bir şey. Keşke aldığımız yetkilerle kredi çekebilseydik. Ayağımızı yorganına göre uzatıyoruz. Kendi imkanlarımızla çözüyoruz” açıklamasında bulundu.

TAHSİS DE KABUL EDİLDİ
Toplantıda diğer gündem ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılacak tahsis idi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan talebi değerlendiren meclis Küçükbahçe Mahallesi’nde yer alan belediyeye sağlık ocağı binasının alt katının bir yıllığına müdürlüğe tahsis edilmesini oybirliği ile kabul etti. Bina eğitim öğretim için kullanılacak.

TRAFO YERİ TARTIŞMASI
İskele Mahallesi’ndeki trafonun yer değişikliği ise mecliste tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu trafonun taşınmak istediği yere karşı çıkarken Başkan Girgin Erdoğan itirazlar şunları söyledi “Karşısındaki otel AK Parti ilçe başkanına ait. Onun hoşuna gitmiyor diye engellenmesine izin vermeyeceğiz. Bizde yolun içine yapmak istemeyiz ama tek yapabileceğimiz yer burası. Bu çağda kamu kurumunda saatlerce elektrik kesintisi oluyor. Vatandaşı bu kadar mağdur etmenin hiç birimizin hakkı olmadığını düşünüyorum”.  AK Parti Grubu taşınmazına değil yer seçimine itiraz ettiklerini belirtti. Trafo değişikliği meclisten oy çokluğu ile geçti.

KARABURUN PLANLARINA İTİRAZ
Gündem dışı konuşmalarda yakın zamanda askıya çıkan Karaburun – Ildır Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi"ne ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı da gündeme geldi. Başkan Girgin Erdoğan “Hepimizin heyecanla beklediği planlar onaylandı ve askıya çıktı. 30 günlük süreç başladı. Biz belediye olarak bazı bölgelere itiraz edeceğiz. Vatandaşlar da itina ile incelesinler. Bundan sonra bu işin dönüşü yok. Planlarla birlikte birçok kişinin hayalleri suya düşmüştür. ” dedi. Başkan Girgin Erdoğan itiraz edecekleri noktaları anlattı. 

 
Akhisarspor'da kriz: Baklava yiyen kadro dışı!
 
AK Parti 21. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal’dan Manavkuyu çıkarması: Rezerv alan, kredi ve hasarlı yapı çıkışı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye çalışmalarını yerinde ...
Başkan Soyer öğrencilere içini döktü: Destek yok, engel var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geleceğin şehir ve bölge ...
Karşıyaka’da imzalar tamam… Alzheimer Merkezi yola çıkıyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, en önemli projelerinden biri ...
 
Bornova'dan 100.yıla 1922 kişilik zeybek
Bornova Belediyesi, zafer ve kurtuluşun 100. yılında 1922 kişi ile zeybek oynamaya hazırlanıyor.
Seferihisar'da anne adaylarına kurs daveti
Seferihisar Belediyesi sağlıklı bir hamilelik ve doğum için 20 hafta ve ...
Çiğli tehlikeye savaş açtı!
Çiğli Belediyesi, toplum sağlığı ve çevre selametini korumak amacıyla ...
 
Başkanvekili Pehlivan'dan yaylım ateşi... Büyükşehir'e 'Hendek' siyaseti göndermesi!
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Başkan Selvitopu sertifikaları dağıttı: Kadınlarımızın yanındayız
Karabağlar Kent Konseyi ve İzmir Soroptimist Kulübü işbirliğiyle Karabağlar ...
Karaburun’a gençlik enerjisi!
Sosyal Hizmet mesleğinin gelişimi için çaba gösteren, sosyal hizmet uzmanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva