HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ekim 2020 Salı - 09:25

Karaburun’dan Cumhuriyet Bayramı’nda büyük yatırım

Yarımadadaki tarımsal ürünlerin, üreticilere daha fazla katma değer yaratması için çabalarını sürdüren Karaburun Belediyesi, Eğlenhoca Köyü’nde yer alan Zeytinyağı Fabrikası’nı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açıyor.

Karaburun’dan Cumhuriyet Bayramı’nda büyük yatırım

İlk aşamada günlük 30 ton işleme kapasitesi ile devreye alınacak tesiste, hem vatandaşların hem de belediyeye ait zeytinliklerdeki ürünlerin sıkımı çok uygun maliyetle yapılacak.

ÖZEL TASARIM ŞİŞEDE 'MİMASBEL' MARKASIYLA SATILACAK
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletin efendisi” olarak tanımladığı köylünün toprağında doymasına büyük önem verdiklerini belirterek, “Kısıtlı kaynaklarımızı en verimli şekilde yöneterek, üreticimizin köyünde para kazanmasına ve geçimini sağlamasına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Fabrikanın İzmir İl Özel İdaresi ve Eğlenhoca Köyü tarafından 2004 yılında kurulduğunu, Özel İdare’nin kapanmasının ardından belediyeye devredildiğini hatırlatan Erdoğan, bugüne kadar üçüncü şahıslar tarafından verimsiz ve üreticiye değer yaratmadan işletilen tesisi tepeden tırnağa yenilediklerini söyledi.

Fabrikanın, Cumhuriyet’in 97’nci yılında Karaburun Belediyesi tarafındanhizmete açılmasıyla ayrı bir gurur yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“İlk aşamada sıcak sıkım yapılacak fabrikamızın işleme kapasitesini günlük 60 tona çıkarabilecek ekipmanımız var. Gelecek yıl taş baskı soğuk sıkım işlemine de başlayacağız. Altı kişiye istihdam sağlanacak tesisimizde hem vatandaşımızın hem de Belediyemiz mülkiyetindeki zeytinliklerden hasat edilen zeytinlerimizin sıkımını yapacağız. Ürünlerimizi Seramik Atölyemizde tasarlanan özel şişelerde Belediyemizin şirketi olan Mimasbel markasıyla satacağız. Tesisimiz, bu alandaki en yüksek teknoloji olan iki fazlı üretim teknolojisine sahip olacak. Bu sistemde, su girişi olmadığı ve fenolik bileşiklerin çoğu zeytinyağında kaldığı için ürünümüz polifenol açısından muhteşem bir zenginliğe sahip olacak.”

İKİNCİ HEDEF 'ZEYTİN ÇAYI'
İlkay Girgin Erdoğan, Zeytinyağı Fabrikası’nı devreye aldıktan sonra ikinci hedeflerinin zeytin yapraklarını çay olarak değerlendirip yine Mimasbel markasıyla tüketicilerle buluşturmak olduğunu kaydetti.

Zeytin yaprağının kolesterolü düşürücü ve bağışıklığı güçlendirici etkisi ile doğal bir antibiyotik olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Ölmez ağaç zeytin, her şeyi ile bizlere sağlıklı yaşam ürünleri sunuyor. İnsanlık, Kovid-19 salgını ile birlikte hem sağlığın hem de sağlıklı gıdaya erişimin ne kadar hayati önem taşıdığını acı tecrübelerle anladı. Biz de bu farkındalığa sahip olarak hem zeytinyağı hem de zeytin çayı üretimini birlikte yapmak istiyoruz.” dedi.

GELECEK YIL SIRA MANDALİN İŞLEME FABRİKASI’NDA
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, gerek seçim öncesinde gerekse 16 Kasım 2019’da gerçekleşen 12. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği’nde vatandaşlara sözünü verdiği Mandalina İşleme Fabrikası’nı en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu yatırım ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de desteğini aldıkları bilgisini veren Erdoğan, Avrupa Birliği bünyesinde tarımsal kalkınma amaçlı hibe fonlardan yararlanmayı da gündemlerinde tuttuklarını sözlerine ekledi.

 
Bucalı şair Ertan’ın anısı genç şairlerin mısralarında
 
Büyükşehir'den tek kalemde dev ihale! 10 yıllığına kiralanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı şair Ertan’ın anısı genç şairlerin mısralarında
Buca Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ali Rıza Ertan ...
Kılıçdaroğlu’na ‘Konak’ta 500 gün’ raporu
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel ...
Boykota İzmir’den ilk destek: Yayan giderim, Erdoğan’ı yolda bırakmam!
Bayındır'ın AK Partili Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Erdoğan'ın Fransız ...
 
Gomel ile İzmir’in ilişkileri güçlenecek
Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, İzmir Büyükşehir ...
Otobüs yıktı, belediye yaptı!
Gültepe’de yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan ESHOT otobüsü, ...
Karabağlar’da koronavirüs denetimleri ara vermiyor
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgınında ...
 
Şehir Hastanesi’ne 3 km uzunluğunda içme suyu hattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı ilçesinde yapımı ...
Başkan Soyer'e Kosova Büyükelçisi'nden ziyaret
Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İlir Dugolli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bornova Belediyesi kendi elektriğini üretecek
Bornova Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hayata geçirmek üzere projesini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva