HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2018 Perşembe - 08:59

Karaburun'daki göçmen faciasına soruşturma!

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında teknenin batması sonucu kayboldukları değerlendirilen 26 düzensiz göçmeni arama çalışmalarına yeniden başlandı. Facia ile ilgili ise soruşturma başlatıldı.

Karaburun daki göçmen faciasına soruşturma!

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenlerin olduğu teknenin batması sonucu 8 kişinin cesedine ulaşılmasının ardından, kayıp olduğu değerlendirilen 26 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla arama kurtarma faaliyetlerine devam edildiği bildirildi. 

Güvenlik güçlerinin aralıksız yürüttüğü çalışmalarda 1 Sahil Güvenlik korveti, 2 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik uçağı ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri denizde, jandarma ve emniyet birimleri ise karada arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Arama çalışmalarına destek için gelen İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı kurbağa adamlar da deniz dibini tarıyor.

Öte yandan kazadan kurtulan Iraklı kadının verdiği bilgiler doğrultusunda, düzensiz göçmenleri taşıyan organizatörlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı

28 SAAT SUDA KALMIŞ
Iraklı Mıhabat İsmael Ali'nin hastanedeki tedavisi tamamlandı. İşlemleri için Karaburun İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ali'nin, ifadesinde, 5 çocuğu ve eşiyle 5 Ekim'de Irak'tan İstanbul'a geldiklerini söylediği öğrenildi. 

Polisteki ifadesinde 8 Ekim sabahı Foça'dan denize açıldıklarını anlatan Ali'nin,"İçerisinde 30-35 kişinin bulunduğu tekne Pazartesi akşam saat 21.00'de battı. Bende ve çocuklarımda can yeleği vardı, eşimde yoktu. Olay esnasında çocuklarımı göremedim. Dalgalar hep sırtımızdan vuruyordu. Eşimle beraber yüzmeye başladık. Dün öğle saatine kadar eşim hayatta kalmayı başardı ancak dalgalara dayanamadı. Yaklaşık 28 saat suda kaldım. Sonra kıyıya çıkınca da insanlar beni gördü ve hastaneye kaldırıldım" dediği öğrenildi.



TEŞHİS İÇİN HASTANEDE
Teknenin batmasıyla ölen 8 kaçak göçmenin cesedi, ön otopsi için Karaburun Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cumhuriyet savcısının hazır bulunduğu ön otopsi sırasında yürek burkan anlar yaşandı. Kaçaklardan, şu ana kadar sağ kurtulan tek kişi olan Iraklı Mıhabat İsmael Ali (30), ölenleri teşhis etmesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılıp morga getirildi. Morg girişinde tabutları gören ve olayda da 5 çocuğu halen kayıp olan acılı anne, gözyaşlarına boğuldu. Bu anlarda yaşadığı acıdan ve 28 saat suda kalmanın verdiği bitkinlikten ayakta durmakta güçlük çeken anneye kadın polis yardımcı oldu. Cesetleri bulunan 8 kişiden 2'sinin 9 ve 12 yaşlarında çocuk olduğu öğrenilirken, çocukların Mıhabat İsmael Ali'nin olup olmadığı henüz belirlenemedi.

SORUŞTURMA AÇILDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaburun ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 8 kişinin ölümüne ilişkin göçmen kaçakçıları hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, içerisinde yaklaşık 35 göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucunda boğularak yaşamını yitiren 8 göçmenin cesedine ulaşıldığı, diğer göçmenleri de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili işlemlerin Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, "Teknede bulunan göçmenlerden, üzerinde can yeleği bulunan ve yüzerek kıyıya ulaşan Irak uyruklu kadının ifadesi doğrultusunda göçmen kaçakçılığı suçunu işleyen kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesine yer verildi. (AA-DHA)

 
Bornova'da kardeşlik buluşmaları
 
İZSU’dan o ilçede kanal seferberliği
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 11 Ekim 2018 Perşembe 11:23

Foça'da bu kalabalığı gören yokmuydu ? Yabancı bir yere geldikleri için mutlaka hepberaber dolaşmışlardır ? Emniyet tedbirlerine ne oldu ? Mutlaka vatandaştan ihbar beklenmemeli. Ölenlere üzülüyoruz ama bir de arama faaliyetlerinin masrafları var.

Yorumu oyla      11      5  
11 Ekim 2018 Perşembe 08:36

5 Ekimde Türkiye'ye ırak'tan girmiş ve 8 ekimde foçadan kaçmaya çalışmışlar. bu ne rahatlık arkadaş. bu ülke dingonun ahırı olmuş. Nasıl girebiliyorlar ülkemize bunlar? kim izin veriyor kardeşim? biz yunanistana bile almazlar gezmeye, bunlar elini kolunu sallaya sallaya ülkemize giriyorlar. rezalet.

Yorumu oyla      14      6  
Sarı Çizmeli Memed'A 10 Ekim 2018 Çarşamba 21:28

Dünya kamuoyu/insan hakları sözleşmeleri/toplumsal vicdan/insanlık/hümanizma/cart curt ner'deler acaba?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adnan Oktar'ın sağ kolu yakalandı
Adnan Oktar grubuna yönelik yürütülen soruşturması kapsamında hakkında ...
Üstlerine 'bende FETÖ'cüyüm deyince...
Zeytin Dalı Harekatında görevli Jandarma Üsteğmen Esabil Y.’nin, Genelkurmay ...
Rahip Brunson davasında yeni gizli tanıklar!
Hakkında 35 yıla kadar hapis istenen ABD'li rahip Brunson davasında gizli ...
 
Konsolosluk Münevver Karabulut gibi aranacak!
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın binada öldürüldüğü iddialarına ilişkin ...
Kaşıkçı'nın nişanlısı: Şüphe etmeden içeri girdi!
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Amerikan Washington ...
İzmir'de mahkemeden konsomatris anne kararı!
İzmir'de bir barda şarkıcılık ve konsomatrislik yapan 39 yaşındaki R.E ...
 
Ülke genelinde büyük operasyon!
İçişleri Bakanlığı, PKK/KCK terör örgütüne yönelik ülke genelinde yapılan ...
Trump'tan kayıp gazeteciyle ilgili açıklama!
ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ...
Sağlıkçılar 'icap nöbeti' ücretlerinin ödenmesini istedi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Sağlık-Sen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva