HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Nisan 2021 Cuma - 22:33

Karaburun'da faaliyet raporu kabul edildi: Erdoğan'dan 'saldırı' çıkışı!

Nisan ayı olağan Meclis oturumunda konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Sabırla bizi destekleyen, yanımızda olan bütün Karaburun halkına teşekkür ediyorum. Bizler gerçekten hizmet aşkıyla görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.  Bugüne kadar maalesef ki AK Parti tarafından haksız birçok saldırılara maruz kaldık. Ancak herkes gerçeği bildiği için bu yönde de içimiz rahat. Bir gün gelecek herkes hak ettiğini yaşayacak" diye konuştu.

Karaburun da faaliyet raporu kabul edildi: Erdoğan dan  saldırı  çıkışı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirdi. Meclise Karaburun Belediyesi Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlık yaptı.

Meclisin gündeminde ise Karaburun Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu ve 2020 yılı Denetim Raporu yer aldı.

YAŞAMADIĞIMIZ FELAKET KALMADI
Meclisin açılışında konuşan Başkan İlkay Girgin Erdoğan, AK Parti sıralarına yüklendi. Erdoğan, "Bugün mazbatamızı alalı 2 yıl oldu. 1992 yılında kurulan belediyenin kadın belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Karaburun yarımadası hepimizin için aşkımız, sevdamız. Göreve başladıktan sonra normal belediyecilik yapmak hiçbirimize nasip olmadı. Türkiye olarak çok zorlu bir süreçten geçtik. Bölgemizin bulunduğu yerden ötürü, deprem, sel, yangın ve en son olarakta pandemi… Yaşamadığımız felaket kalmadı. Kısıtlı bütçemize rağmen, halkın bize olan güveni ile bizi destekleyenlerin yüzünü kara çıkarmadığımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın gücünü arkamızda sonuna kadar hissediyoruz. Sabırla bizi destekleyen, yanımızda olan bütün Karaburun halkına teşekkür ediyorum. Bizler gerçekten hizmet aşıyla görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.  Bugüne kadar maalesef ki AK Parti tarafından haksız birçok saldırılara maruz kaldık. Ancak herkes gerçeği bildiği için bu yönde de içimiz rahat. Bir gün gelecek herkes hak ettiğini yaşayacak" dedi.

Açıklamaların ardından ise bütçe görüşmeleri için Başkan Erdoğan, Meclis Başkanlığı koltuğunu Birinci Başkan Vekili olan Doğan Özuslu'ya bıraktı.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞARAK HİZMET ÜRETMEYE DEVAM ETTİK
Faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, koronavirüs salgınına rağmen çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Erdoğan, "Geride bıraktığımız 2020 yılında dürüst ve hesap verilebilir belediyecilik anlamında ilçemizi modern ve yaşanabilir kılmak adına gece gündüz çalışarak hizmet üretmeye devam ettik. Tüm bunları yaparken ortak akılla hareket ediyor, Karaburun'un geleceğine yönelik kararları birlikte alıyoruz. Pandemi dönemimde yaz ve kış nüfusunun kayıtların çok daha üstünde olmasına rağmen aynı personel sayımız ve bütçemiz ile daha fazla kişiye hizmet vermeyi sağladık. Bütçemizin sınırlı olmasının nedeni de ilçemizin coğrafi yapısından kaynaklı olarak  'sit' alanı olması ve özel çevre koruma alanına tabii olmasından kaynaklıdır. Temmuz ayı itibaren iskele planlarından başlayarak bölgesel planlara izin verilmesi ile son yıllarda gelirlerimizde artış oldu. Koronavirüs salgınına karşın hastalığın yayılması konusunda tedbirlerin alınmasında etkili ve hızlı bir belediyecilik anlayışı sergiledi. Karaburun Belediyesi olarak geride bıraktığımı 2020 yılı içinde aydınlık yarınlara taşıma yönünde, hizmetleri artırmaya, yatırımları arttırmaya devam edeceğiz. Pandemi ile birlikte bölgemize olan talep artmıştır. Bu emlak fiyatlarından inşaat sektöründen, gıda sektöründeki gıda zincirlerinden görülmektedir.

MADDİ MANEVİ YARDIMDA BULUNMAK ZATEN GÖREVİMİZ
Sözlerine 2020 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile devam eden Erdoğan, sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü;

"Şu ana kadar vatandaşlarımıza sözünü verdiklerimizin yüzde 70'sini gerçekleştirdik. Bizlerin görevi sadece yol yapmak, pandemi döneminde maddi manevi yardımda bulunmak zaten görevimiz. Biz bu dönemde kadınlarımıza ellerimizi uzatmaya çalıştık. Çalışma birimlerimizde zeytinyağı üretiminde çoğunluğunda kadınlar çalıştı. Peynir üretiminde kadınlarımız çalıştı ve şimdi kapasite artırımına giderek yeni işçiler alacağız.Geçen yıl ilk defa bölgemizde masal evi kurduk. Pandemi nedeniyle bunu işletmemiz mümkün olmadı. Bundan 1 hafta önce sadece çalışanlarımızın çocuklarına orada hizmet vermeye başladık. Kadınlarımızın ürettikleri satabilmek için İzmir ile bağlantı kurarak ürünlerini oraya götürdük. Karaburun Belediyesi Spor Okulu çalışmalarımız başladı. Umarız bu yıl çocuklarımız burada yetiştirebileceğiz. Yazın dalma dahil olmak üzere birçok branşta eğitim vereceğiz. Kurslar açtık ancak maalesef pandemi nedeniyle bunları kapatmak zorunda kaldık. Ancak burada olan kadınlarımız ile birlikte maske üretimini sağladık hatta sağlıkçılarımıza tek kullanımlık önlük ürettik. Yeni doğan bebeklere bohçe hazırladık. Karaburun toplu taşıma araçlarına bir kadın şoför kazandırdık. Toplamda 170 adet çok konteyneri temin edildi. Mavi bayraklı plajlarda sıfır atık projesi başlatıldı. Merkezimizde 84 yılından bu yana yapılmayan asfaltlama çalışmaları yapıldı. Karaburun'ın yıllardır beklediği su kanalizasyon altyapı çalışmaları Mordoğan'dan başladı. 110 kilometrelik kanalizasyon ile 8 km'lik yağmur suyu hattı kazandırıldı.  Karaburun'daki altyapı çalışmalarına başlayacaktık ancak 2019 yılında arıtma için merkezin kurulacağı yer arkeolojik alan ilan edildi. 30 Ekim depreminde belediye hizmet binamız, karşımızda bulunan AVM ve İZSU'nun bulunduğu binamız hasar gördü. Biz binamızı hemen boşalttık, diğer bölgeler için Çevre ve Şehircilik ile anlaşmalı bir yapı denetim ile bir inceleme yapıldı ve hasarlı çıktı.  Bir an önce oraları da yakıcağız ve yeni hizmet binamızı yapacağız. Esasında bunu için belediyemize daha çok yakışacak olan Karaburun cezaevinin bulunduğu 4 bin metrekarelik alanı, karşılığında 11 taşınmazı önerdik, satacaksa da karşılığını verecek şekilde talep ettik. 4 tane yeni çöp aracımızı belediyemize kazandırdık."

EKONOMİK FAALİYETLERE İVME KAZANDIRDIĞINI GÖRÜYORUZ
CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Alaaddin Aşut ise yapılan işlerin yanında giderlerin azaltıldığına dikkat çekti. Aşut, "Faaliyet raporumuz 200 sayfalık bir rapor oldu. Faaliyet raporuna baktığımız, en büyük harcamayı oluşturan mal ve hizmetler alımına baktığımızda 2018'de 15 milyon, 2020 yılında 14,5 milyon TL gibi bir harcama yapmışız. Her yıl giderimizi azaltmışız hem de bir takım işlerimizi yürütmüşüz. 2019-2020 yıllarında 21 aracımız hurdaya ayırarak araç yaşımızı gençleştirip, bakım ve tamir ücretlerini azaltmışız. 2019 yılında 13 ruhsat vermişken, 2020 yılında 66 ruhsat vermişiz. Bu da bizlere ekonomik faaliyetlere ivme kazandırdığını görüyoruz. Mal satışlarından 137 milyon 385 mira gelir elde etmişiz. BUnlar arsa satışı değil, bazı arsalardaki belediye hisselerinin satışıdır. Biz faaliyet raporunu grubumuz adına son derece olumlu buluyoruz" diye konuştu.

YASAL HAKLARINIZ HEPİMİZDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ
CHP'li Aşut'un ardından söz alan AK Parti'li Kadir Kaan Biroğlu, Erdoğan'ın eleştirileri için yargı yolunu işaret etti. Biroğlu, "Başkanım öncelikle vermiş olduğunuz emeklerden ve çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz. AK Parti oalrak işleri yavaşlatmak değil, gerekli izinlerin tam alınması ve işlerin eksiksiz yapılması için çalışmalarda bulunuyoruz. Yarımadamız için daha iyi işler yapılması adına her türlü adımı atmaya hazırız. Asılsız ve yanlış haberler ile ilgili de yasal haklarınız hepimizden daha iyi bildiğini biliyoruz. Gereğini yapmanızı temenni ederiz" dedi.

PANDEMİDEN DOLAYI ÇOK EKSİKLER OLDU
MHP'li Meclis Üyesi Mehmet Çoker ise yarımada da hiçbir şeyin tam olarak yapılamadığı belirtti. Çoker, "2020 ve 2021 yılı tabii ki pandemiden dolayı çok eksikler oldu, yarımada hiçbir şeyi tam olarak yerine getirilemedi. Hayırlı uğurlu olsun, başarılarınızın devamını diliyoruz" diye konuştu.

OYÇUKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından Karaburun Belediyesi'nin 2020 yılı Faaliyet Raporu'nun oylamasına geçilirken, rapor Cumhur İttifakı'nın 'ret' oylarına karşın Cumhuriyet Halk Partisi'nin 'kabul' oyları sonrası oyçokluğu ile kabul edildi.

ELEŞTİRİLERİNİZ İÇİN DE TEŞEKKÜR EDERİZ
Oylama sonrası konuşan Başkan Vekili Doğan Özuslu ise, "Martın sonu bahar diye yola çıktık. Bu kapsamda Karaburun halkı bizleri görevlendirdi. Bu yılda yönetimde olan başkanımız ve bizler meclis üyeleri olarak bugünlere kadar geldik. Eleştirileriniz için de teşekkür ederiz. Bundan sonra da olumlu eleştirilerini bekleriz" dedi.

 
Yerli aşı için gönüllüler aranıyor
 
Dünyada Covid-19 vaka sayısı 135 milyonu geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' çıkışı: Sözlerimi çarpıtmayın!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen ...
Büyükşehir Belediyesi'nden Ramazan dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Geçtiğimiz yıl ‘BizVarız’ ...
Torbalı’da zabıta, Polis Haftası’nı sürprizle kutladı
Torbalı Zabıta Müdürlüğü’nde memura mukavemet ve saldırı olduğuna dair ...
 
Ödemiş’te iftar sofrası evlere taşınacak
Ödemiş Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar ...
Yüksel Taşkın’dan Konak’ın sosyal tesislerine tam not
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte Engelsiz Yaşam Köyü ile ...
İzmir’de maraton zamanı
İzmir tarihinin en önemli spor organizasyonlarından biri olan Maratonİzmir’in ...
 
Bergama’da ‘UNESCO’ zirvesi… Tarihi kentler arası ulaşım ağı hamlesi!
Düzenlenen "İzmir Turizmi ve UNESCO Dünya Mirası Alanları Çalıştayı”nda ...
Aliağa'da Yenişakran'a 92 bin metrekare kilit taş
Aliağa Belediyesi,cadde ve sokaklarda yol yapım çalışmalarını aralıksız ...
Bayaklı'da 'Köy Enstitüleri' paneli
Bayraklı Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bayraklı Şubesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva