HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2014 Pazartesi - 11:03

Karabağlar Kent Konseyi’nde istifa depremi!

Karabağlar Kent Konseyi’nde aralarında başkan Uğur Yelekli’nin de olduğu 4 kişi sert bir bildiri yayınlayarak görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Karabağlar Kent Konseyi’nde istifa depremi!

Karabağlar Kent Konseyi’nde yaşanan kriz istifa ile sonuçlandı. 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Karabağlar Belediye Başkanı seçilen Muhittin Selvitopu’nun Karabağlar Kent Konseyi Uğur Yelekli’nin başkanlığını istemediği yönündeki söylemleri yakın zamanda basına yansımıştı. Konu ile ilgili kendilerine bir açıklama yapılmadığını ve kent konseyleri tüzüğüne aykırı bir şekilde hareket edildiğini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Uğur Yelekli ile Yürütme Kurulu Üyeleri İbrahim Kılıç, Ayşegül Önen ve Aynur Aydın, zehir zemberek bir bildiri yayınlayarak istifalarını duyurdu.


Uğur Yelekli, İbrahim Kılıç, Ayşegül Önen ve Aynur Aydın imzalı bildiride 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan tatsız olayların İzmir kamuoyuna yansıdığı belirtilerek, konu ile ilgili Başkan Selvitopu’ndan kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığı ifade edildi.
 
DIŞLANDIK DIŞLANIYORUZ
Karabağlar Kent Konseyi olarak önemli çalışmalara imza attıklarının kaydedildiği mesajda, “Mahalle meclisleri ve engellilerle ilgili çalışmalarımız Türkiye’de ilk defa Karabağlar Kent Konseyi tarafından kurulmuş meclislerce gerçekleştirilmiştir.
Buna karşılık hiç anlam veremediğimiz bir şekilde, yerel seçimlerden sonra Karabağlar Kent Konseyi Başkanı olarak bana ve yürütme kurulu üyelerine yönelik bir dışlama durumu yaşandı, yaşanıyor.
Karabağlar Belediye Başkanlığına seçilen Sayın Muhittin Selvitopu ile yaptığımız ziyaret ve görüşmelerde hiçbir sıkıntı yokken, Sayın Selvitopu’nun Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulu üyeliklerimizi istemediğini öğrenmiş bulunmaktayız” görüşüne yer verildi.
 
KONSEY YAPISINA MÜDAHALE EDİLİYOR
Konseyin mevcut durumuna müdahale edildiğinin savunulduğu metinde, “Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve yürütme kurulunun emek verilmiş kurumsal yapısını değiştirecek hamleler yapmaya kalkması hiç de etik değildir. Geçtiğimiz genel kurul listesinde oy hakkı olan dernek temsilcilerinin hazirun listesinden çıkarılarak yeni dernekler türetilmesi çok manidardır. Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı için de çoktan ithal bir başkan bulundu ve akademisyenliği öne çıkarıldı. Malum başkan adayı pek çok kez çalışmalarımızı takdir ederek, başarılarımızı onaylamış olmasına karşın, şimdilerde konsey başkanlığı için hazırlandığını üzülerek izlemekteyiz” açıklaması yer aldı.
 
BELEDİYE AKP’Lİ Mİ?
Kent Konseyi’nin tarafsız çalışmalar yapması gerektiğinin bilincinde olduklarını aktaran imzacıların mesajında, “Bütün bu yaşananları özetlerken, kent konseylerinin tarafsız çalışmalar yapması gerçeğini bilmekle beraber konseyde sürdürdüğümüz çalışmalarda aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partili kimliğimizi hiç de saklamadan yaptığımız çalışmalardır. Ancak bu yaşananlardan Karabağlar Belediyesini kazanan partinin Cumhuriyet Halk Partisi mi AKP mi olduğunu anlamakta zorluk çektik.
 
Genel kurul kararı almak ve hazirun listesi hazırlamak yürütme kurulunun dolayısıyla kent konseyi başkanının görevleri arasında yer almasına rağmen, Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürü ve Genel Sekreteri aldığı talimatla adeta bir yeraltı faaliyeti yürüterek, kendilerine göre bir hazirun listesi hazırlama çalışmalarını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durumda, yürütme kurulu ve kent konseyi başkanının yok sayıldığını sanırım söylememize gerek yoktur” sözleri yer aldı.
 
2015 HESABI MI YAPILIYOR?
Seçimle başa gelmiş bir kent konseyi yönetiminin, sivil toplum etiğine uymayan bir tarzda dağıtılmaya çalışılması kabul edilir bir durum olmadığının belirtildiği bildiride şu sözler yer aldı:
“Karabağlar’da başarılı çalışmalara imza atmış, belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmuş ve içinde akademisyenleri barındıran bir ekibin tasfiye edilmek istenmesine de anlam verebilmiş değiliz.
 
Bu gelişmeler, bize Karabağlar Kent Konseyi’nin şimdiden 2015 Genel Seçimleri ile ilgili milletvekili olmak isteyenlerin kendilerine taban yarattığı bir alana dönüştürülmesi ihtimalinin yanı sıra farklı tasarrufların kullanabilmesi ihtimalini aklımıza getirmektedir.
 
Ortada var olan emeğe saygısızlık kadar bu işe emek veren, gönül veren ve destek veren STK’lara da saygısızlık yapıldığını önemle belirtmek isteriz.
 
Bu etik dışı davranışların çoğalması bizleri incitmiştir. Aydınlık yarınları ve özgür Türkiye’yi hedefleyen sosyal demokrat insanlar olarak, hiç kimseyi kaybetme lüksümüzün olmadığını iyi bilenlerdeniz. Bu gerçek karşımızda dururken, Sayın SELVİTOPU ve etrafındakilerinin bize yönelik bu tutumu kabul etmediğimizin altını çizerek belirtiyoruz.
 
Saydığımız nedenlerden ötürü, Mart 2013 tarihinde seçimle gelmiş olduğumuzKarabağlar Kent Konseyi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu üyeliklerinden istifa ettiğimizi belirtir, tüm kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu’dan mesaj yağmuru: Havza, Şaşal ve dönüş yolu!
Menderes Belediye Başkanı’ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Tahtalı Barajı ...
30 ülke Alaçatı'da '#rüzgaraşkına' buluşuyor
Dünyanın dört bir yanından gelen rüzgar sörfçülerinin katılacağı Alaçatı ...
Piriştina'dan genç çifte gelin arabası sürprizi
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bir süre önce twitter üzerinden ...
 
Karşıyaka muhtarlarına yeni hizmet binası
Karşıyakalıların daha iyi ve modern koşullarda hizmet alabilmesi için ...
Dikili’de futbol dolu dakikalar nefes kesti!
Dikili Belediye Spor ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nün minikler kategorisindeki ...
Selvitopu: Karabağlar’ın kör talihini kıracağız
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 480 bin nüfuslu ilçede ...
 
Güzelbahçe Kültür Merkezi’nde son viraj!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet ...
İzmir’e ‘gardaş’ ziyareti
Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Faig Baghirov, İzmir Büyükşehir ...
İzmir Kent Konseyinden Urla’ya destek
Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı İzmir Kent Konseyi Başkanı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva