HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2019 Çarşamba - 09:19

Karabağlar geleceğe hazırlanıyor

Karabağlar Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildi. İzmir’de planlama çalışmalarını tamamlayan ilçelerin başında geldiklerine dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Hedefimiz; gelişimini, dönüşümünü, yenilenmesini sağlamış, modern bir Karabağlar yaratmak” dedi. 

Karabağlar geleceğe hazırlanıyor

Karabağlar Belediye Meclisi'nin ekim ayı ikinci oturumu, belediye binasındaki meclis salonunda Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda meclis üyeleri, belediye tarafından hazırlanan ve 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan hakkındaki görüş ve önerilerini sundular.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, Karabağlar’ın çarpık kentleşmeden kaynaklı sorunlarını çözmek için geçen 5 yıllık dönemi iyi değerlendirdiklerini, özellikle ilçenin planlanması çalışmalarında önemli ilerlemeler sağladıklarını söyledi.  Karabağlar’ın gelişme potansiyeli yüksek ilçelerin başında geldiğini anımsatan Başkan Selvitopu, “Yaptığımız stratejik ve imar planlarıyla bu potansiyelin önünü açabilirsek, Karabağlar’ın gelişmemesi için ortada hiçbir neden kalmayacak. İnşaat sektörünün de krizden çıkmasıyla birlikte ilçemiz, öngördüğümüz şekilde kendi gelişimini, dönüşümünü, yenilenmesini sağlayacaktır. Hedefimiz; kültür merkezleri, sosyal tesisleri, meydanları, spor alanlarıyla birlikte modern bir Karabağlar yaratmak. Bunun için çaba harcıyoruz” dedi.

DİJİTAL ARŞİV
Bu dönemde “dijital arşiv” projesini mutlaka yaşama geçireceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu sistemi belediyede oluşturduğumuzda, bir çok hizmetin daha farklı yapılabildiğini hep birlikte izleyeceğiz. Bu bizim en temel, öncelikli konularımızdan birisi. Bu dört yıllık süre içinde özellikle imar ve mali hizmetlerin arşivini dijital ortama aktaracağız.  Her şey şeffaf olacak. Nerede ne yapılıyor, nerede binamız, gayrimenkulümüz var, belediyede kaç personel çalışıyor, tüm bunlar halkımızın bilgisine sunulacak” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle bir çok projede ortak çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, özellikle trafik sorununun çözümüne eğildiklerini bildirdi. Metronun ilçeye gelmesi için büyükşehir belediyesinin proje çalışmalarını sürdürdüğünü de dikkat çekerek, “Metronun,  Karabağlar’ın ortasından yay çizerek geçmesini istiyoruz. Bu da ilçenin gelişimini önemli oranda etkileyecek” dedi.

KAYIP 22 MİLYON
Başkan Selvitopu, emlak değerlerindeki artışa sınırlama getiren yasa nedeniyle Karabağlar Belediyesi’nin 22 milyon liralık gelir kaybına uğradığını da meclis toplantısında dile getirdi. Belediyenin 2019 bütçesinin, emlak değerlerindeki artış hesaplanarak yapıldığını anımsatan Başkan Selvitopu, “Biz bütçeyi yaptıktan sonra, ‘emlak değerlerinde yüzde 50 artış yapılabilir’ diye bir yasa çıktı. Örneğin bir bölgede 700 lira rayiç bedelle kamulaştırma yapılıyor. Yasa değişikliği nedeniyle  biz aynı yerden  emlak vergisini 150 liradan almak zorunda kalıyoruz. Böylece Karabağlar Belediyesi’nin gelir kaybı yaklaşık 22 milyon lirayı buldu.  Bu değişiklik en çok bizi yaraladı” diye konuştu.

Meclis toplantısında, geçen aylarda binlerce hektarlık alanın kül olmasına neden orman yangınlarını üstlenen PKK terör örgütü de, ortak metinle kınandı.

 
Menderes Belediyesi'nden kreş için ilk adım
 
Aydın'da 'çürük yumurta kokusu' yeniden çıktı! Valilik 'yangın' dedi, Büyükşehir yalanladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes Belediyesi'nden kreş için ilk adım
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ilçeye kazandıracağı kreş için ...
Çam fıstığına İzmir dopingi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı üretimindeki ...
Başkan eşlerinden örnek dayanışma
Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birlikte çalışan İzmir’deki ...
 
Bornova’da bütçe masaya yatırıldı: Gelir ve gider kalemleri ne kadar?
Bornova Belediyesi’nin 2020-2022 yıllarına ait gelir ve gider bütçeleri ...
Ödemiş okullarında can dostlar için 'sahiplenme' çağrısı
Ödemiş Belediye Başkanvekili Tülin Bozoğlu, “Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri ...
İstanbul’da belediye devraldı: İzmir’de otogarın durumu ne olacak?
İZOTAŞ tarafından 1998 yılından itibaren işletilen şehirler arası terminalin ...
 
Başkan Kılıç A Takımıyla sahaya indi
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç icraat birimlerindeki müdürleriyle ...
Çeşme'de festival zamanı
Festival kenti olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Çeşme Belediyesi ...
Başkan Batur'dan eleştirilere yanıt: İzmir köy değildir!
Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva