HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2022 Cuma - 18:20

Karabağlar'da 'zimmet' gerginliği... Selvitopu: Göğsümüzü gere gere aklandık!

Karabağlar Meclisi'ne zimmet tartışmaları damgasını vurdu. AK Partili Meclis üyesinin Atatürk Gençlik Merkezi'nin ihalesi ile ilgili müfettişlerin verdiği 7 bin 614 liralık 'zimmet' raporunu gündeme getirmesi üzerine Başkan Selvitopu "Evet soruşturma geçirdik, müfettiş bula bula Basın İlan Kurumu'na verilen ilanı zimmet olarak çıkardı. O zaman Türkiye'de iptal edilen her ilanının zimmet olarak çıkması lazım. İktidarın da çoğu ihalesi iptal ediliyor. Biz göğsümüzü gere gere aklandık. Aklanacağımızı da biliyorduk çünkü haksızdı o rapor" dedi.

Karabağlar da  zimmet  gerginliği... Selvitopu: Göğsümüzü gere gere aklandık!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu’nun yönetiminde belediye meclis toplantısı salonunda gerçekleştirildi. Mecliste yine ilçe adına önemli kararlar alındı. Başkanlıktan gelen önergeler komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen raporlar da meclisten oy birliği ile geçti.

Toplantının açılışında Karabağlar Belediyesi'nin çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Daha önce söylediğimiz gibi ağırlığı sokağa vermeye devam ediyoruz. Özellikle asfaltlamaya acil ihtiyaç duyan sokakları, muhtarlarımızla birlikte tespit ediyoruz. Bu asfaltlama çalışmalarımızı yaz boyunca, tekniğine uygun şekilde yapmaya devam edeceğiz. Zaman zaman ben de bu çalışmaları yakından takip ediyorum. Yazın ve asfaltın sıcağında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karabağlar için çok önemli bir proje olan Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi inşaatının yüzde 35'ler düzeyinde olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Hedefimiz yıl sonunda yüzde 70'ler düzeyine ulaşmak. Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete açmak istiyoruz. Bununla ilgili her türlü önlemi aldık” dedi.

Çalıkuşu Semt Merkezi inşaatının da hızla sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, Yeşilyurt Pazaryeri'nin kapalı hale getirilmesiyle ilgili projenin netlik kazandığını söyledi. Başkan Selvitopu, çok istemelerine rağmen zeminin kayalık olması nedeniyle 2 kat bodrum otopark yerine 1 kat otopark yapılabileceğini söyledi.

Aqua Yaşam Havuzları'nın, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'nin yoğun ilgi görmeye devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Nasreddin Hoca'yı görmeye gelen çocuklarımızın sayısı, yılbaşından bu yana 10 bini geçti. Önümüzdeki 1 ayın rezervasyonları da şimdiden doldu. Yıl sonuna kadar yine binlerce çocuğumuz bilimle, kültürle, sanatla buluşacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi'ne taşındığını söyleyen Başkan Selvitopu, “Merkezimiz yakın zamanda yoğun bir şekilde faaliyetlerine başlayacak. Burada nikah, kurs ve toplantı salonlarımız var. Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir'in 2. büyük kültür merkezi olarak Karabağlar'a hizmet edecek” dedi.

Yine Karabağlar için önemli projelerden Dijital Arşiv çalışmalarının hızla ilerlediğini bildiren Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“İmar Müdürlüğü arşivinin dijital ortama aktarılması işi tamamlandı. Şu anda Mali İşler Müdürlüğü'nün arşivi aktarılıyor. O da sanırım yıl sonuna kadar tamamlanacak. Önümüzdeki yıl tüm birimlerimizin dijital ortamda, sağlıklı bir şekilde hizmet vermesini amaçlıyoruz. Bir yandan da ISO 9001 Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarımız devam ediyor. Belediyemiz önümüzdeki yıllarda çağdaş teknolojiye daha uyumlu şekilde hizmet edecek”

Başkan Selvitopu, Kurban Bayramı öncesi dar gelirli ailelere yönelik erzak yardımlarının, Sosyal Butik ve Sosyal Destek Kartı katkılarının sürdüğünü söyledi.

Başkan Selvitopu'nun konuşmasının ardından, Karabağlar Belediyesi'nin yaşama geçirdiği Coğrafi Bilgi Sistemi'yle ilgili (CBS) meclis üyelerine kısa sunum yapıldı. Bilgi İşlem Müdürlüğü uzmanları tarafından CBS'nin kente ve kentliye koyacağı katkılar, uygulamalı olarak gösterildi.



Mecliste alınan kararla Karabağlar Spor ve İnşaat Taahhüt Doğalgaz Maden Enerji Turizm Gıda Bilişim San. ve Tic. A.Ş'nin 4 milyon Türk Lirası arttırılarak 35 milyon 810 bin TL'ye çıkarılması önerisi oy birliği ile kabul edildi.

'BELEDİYE ŞİRKETLERİ ZARAR MI EDİYOR?'
Bütçe artışı ile ilgili söz alan AK Parti Grubu’ndan Hüseyin Uzun “Geçmiş 3 yılda sermaye artırımları ile ilgili muhalefet şerhi koyuyorduk bu sefer oy birliği ile geçmesini sağladık. Bunun gerekçesi de dünyadaki global ekonomik krizin ülkemize yansıması nedeniyle harcama kalemlerinin çok yükseldiğini görerek bu artışın oy birliği ile geçmesini uygun gördük.” Ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi İbrahim Ulaş da ‘şirketlerimiz zarar mı ediyor, her yıl sermaye artışı talep ediliyor’ diye sordu.

'KARBEL KENDİ YAĞIYLA KAVRULUYOR'
Yanıt veren Başkan Selvitopu “Uzun süredir KARBEL’in sermaye artış talebi gelmedi, cüzi bir miktar dışında. KARBEL kendi yağıyla kavrulur hale geldi. Artı araç alımları ile yatırım yapan hale geldi. Karabağlar Spor da durum biraz farklı. Hizmet üreten bir kurum. Belediyemizden iş alarak iş fonksiyonu üretmiyor. Kendi hizmetleri ile ayakta duruyor. Ekonomik sebeplerden dolayı nu şirketimizde maalesef sıkıntılar. İşçilerin maaşlarının ödenmesi konusunda aksaklık olmamalı. Şirketimizle ilgili bir çalışmamız var, daha iyi noktalara nasıl getirebileceğimize dair” dedi.

'YANI BAŞIMIZDAKİ İNSANLARIN SORUNLARI TARTIŞILMIYOR'
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili Fikret Mısırlı Karabağlar’daki Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili verdikleri önergenin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye niteliğinde karar olarak gönderilmesine dair konuştu. Mısırlı “Karabağlar’da 30 bin kişiyi ilgilendiren ciddi bir sorunumuz var, biz bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiye niteliğinde bir karar olarak göndereceğiz. Biz burada yanı başımızdaki insanların sorunlarını tartışmazken Karkamış Belediyesi’nin yardım edilmesi konusunu konuşacağız. Ben mücadelemi Büyükşehirde de sürdürürüm ama bir Karabağlar Meclis üyesi olarak keşke burada da komisyonlarımızı bu konuda çalıştırsaydık. En son 2 sene önce gitmişiz ama bu sürede değişiklikler olmuş. Bugünkü gelinen noktada dönüşüm bilinmeyen bir iş insanları kooperatifine devredilmiş. Yarın obür gün bu bölgede bir vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına rapor hazırlanması önemli ve değerleydi.” dedi.

ZİMMET TARTIŞMASI MECLİSİ GERDİ
 Mülkiyet müfettişinin Atatürk Gençlik Merkezi’nin ihale süreci ile ilgili verdiği 7 bin 614 liralık 'zimmet' raporunu gündeme getiren AK Partili Mısırlı “Atatürk Gençlik Merkezi’nin ihalesinin gecikmesinden kaynaklı Sayıştay size zimmet çıkardı. O dönem ihalesinin gecikmesinden kaynaklı 20 milyona mal olacak merkez 100 milyona mal oldu. Yargıyı bekleseydiniz, ihaleye çıkmasaydınız, zarar oluşmayacaktı” dedi.

'GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE AKLANDIK'
‘Zimmet’ kararını yargıya taşıyarak iptal edildiğine dair açıklama yapan Başkan Selvitopu da şunları söyledi “Yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğunu ve verilen raporun yanlış olduğuna dair hukuk karar verdi. O işi engelleyenler oturup düşünmeli. Basın İlan Kurumu’na yatırılan para mı zimmet oluyor. Bir şeyi anlatırken çok yanlış yerlere gidiyorsunuz. Detayına girerseniz altından kalkamazsınız. Atatürk Gençlik Merkezi’nin mülkiyetinin devredilmesini siz iki yıl beklettiniz. Siz engel oldunuz yargı kararlarına rağmen alanın büyükşehir belediyesine devredilmesine engel oldunuz. Karabağlar’a yanlış yaptınız. O inşaat daha erken başlasaydı gençlerimiz daha erken faydalanırdı. Biz yargı kararına göre ihaleye çıktık, yargı da bizi haklı buldu. Biz Basın İlan Kurumu'na para vererek mi kamu zararı oluşturduk? O soruşturma siyasidir, altında ezilirsiniz. Mülkiyet müfettişinin raporunu mahkeme haksız oldu. Danıştay bizi haklı buldu, zimmet iddiasını haksız buldu. Siz gidin raporu hazırlayanlara hesap sorun. Bize sormayın. Biz orada spor tesisi yapmak istedik. Siz hizmeti engelleyenlere hesap sorun. Büyükşehir, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne mülkiyetin devredilmemesi ile ilgili dava açtı ve Danıştay da devredilmesine karar verdi. İktidarınız devredilmesine 2 yıl engel oldu.. Kimin engellediğini belge belge ortaya koyacağız. Bu konuda Karabağlar’da algı yaratılmaya çalışılıyor. Gelin yaptığımız hizmetleri gezdirelim. Devletin Karabağlar’da yaptığı yatırımları da biz gezelim. Kim Karabağlar’a ne kadar yatırım yapmış, kim hangi engellemeleri yapmış Karabağlar halkı da görsün. Bizim çekincemiz yok. Evet soruşturma geçirdik, müfettiş bula bula Basın İlan Kurumu'na verilen ilanı zimmet olarak çıkardı. O zaman Türkiye'de iptal edilen her ilanının zimmet olarak çıkması lazım. İktidarın da çoğu ihalesi iptal ediliyor. Biz göğsümüzü gere gere aklandık. Aklanacağımızı da biliyorduk çünkü haksızdı o rapor. Gerektiğinde risk de alırız çünkü haksız olmadığımızı biliyoruz. Yeri geldiğinde tekrar masaya yatırılır, çekincemiz yok. Türkiye'de böyle bir kamu zararı örneği yoktur. O dosya içinde iki ayrı soruşturma var ve ikisinde de haklı çıktık. Kamuoyuna da tek tek açıklayacağım ve zaman kaybına kimlerin neden olduğunu anlatacağız. Belgesi ile ortaya koyacağız. 

 
Assange ABD'ye iade kararına itiraz etti
 
Pençe-Kilit'te 2 güvenlik korucusu şehit oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:28

yıllardır algı yapıyorlardı başkanım bu sefer sert kayaya carptılar ama adamlarda yüz yk başkanım.ne yapsalar batıyorlar

Yorumu oyla      2      4  
Vatandaş 1 Temmuz 2022 Cuma 21:01

Acelesi yok gerçeklerin kötü bir huyu vardır er geç ortaya çıkar,genel merkezde biri dolar ile milletvekili ve belediye başkanları atanıyor diyor...

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da ‘kayıp 90 bin TL’ iddiası meclis gündeminde!
Bornova Belediye Meclisi Temmuz oturumunda AK Parti Grubu, spor kulübünde ...
İmar usulsüzlüğü iddiasına Başkanvekili Pehlivan’dan yanıt: Bizim alnımız açık!
Menemen Belediyesi Meclisi’nin CHP’li üyelerin bazı bölgelerde imar durumuna ...
Başkan Sandal'dan Manavkuyu Planları mesajı: Sorun çözülürse…
Manavkuyu Planlarına yapılan itirazlar hakkında konuşan Bayraklı Belediye ...
 
‘Sarı zarf’ meclise geldi… Kahveciye yardımdan zimmet çıktı!
Konak Belediyesi Meclisi’nde kahveci esnafına yapılan yardım ile ilgili ...
Karşıyaka'da gündem Cumhuriyet Mahallesi!
Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı Karşıyaka Belediye ...
İzmir'de örnek protokol... Gençlere istihdam yaratılacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ESİAD arasında “Sosyal Girişimcilik ve ...
 
Büyükşehir kendi mobilyasını üretecek... Krize rağmen dev açılış!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediyenin şirketi İZBETON ...
Karşıyaka Madımak’ı andı
Karşıyaka Belediyesi, 29 yıl önce Madımak Katliamı’nda kaybedilen canları ...
Gaziemir’de sular durulmuyor… CHP’de bir çatlak da ‘Hilmi Arda’ için!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın merhum babası Hilmi Arda’nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva