HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2021 Cumartesi - 17:21

Karabağlar'da 'üniversite' tartışmalarına CHP'den 'belgeli' yanıt

AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında Uzundere’de yapılması planlanan üniversite alanına TOKİ binasının yapılması tartışmalara neden olmuştu. Eski plana dava açıp kazanan ve yeni planı eleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın tepki göstermesinin ardından, siyasilerden ardı ardına açıklamalar gelmişti. Yaşanan plan tartışmalara bu kez de CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Karabağlar Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Z. Levent Yıldır 'belgeli' yanıt verdi.

Karabağlar da  üniversite  tartışmalarına CHP den  belgeli  yanıt

EGEDESONSÖZ - Karabağlar’da yapılması planlanan üniversitenin alanına TOKİ yapılmak istenmesi Karabağlar Belediyesi ile AK Parti’yi yeniden karşı karşıya getirmişti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıkladığı ilk plana itiraz eden Karabağlar Belediyesi’ni mahkemenin haklı bulmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı revizyonu yaptı. Plana göre alanın yüzde 50’sinin üniversite, yüzde 17’sinin TOKİ olarak tasarlandı.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, alanın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesi gerektiğini belirterek plana olan itirazı dile getrdi. AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selvfitopu’na tepki gösterirken bazı CHP’li vekiller de tartışmaya katılmıştı. AK Partili Mahmut Atilla Kaya'nın geçtiğimiz günlerde yeninden sosyal medya hesabı üzerinden alan ile ilgili açıklama yapmasının arından, CHP Karabağlar'dan cevap gecikmedi.
Sosyal medya hesapları üzerinden CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Karabağlar Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Z. Levent Yıldır imzalı yapılan açıklamada eleştirilere yanıt verildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
"Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Yönetimi ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyeleri olarak diyoruz ki! Evet, AKP’nin her zamanki tarzıdır bu ve şaşırmıyoruz artık!
Aynı yalan ya da yalanları ne kadar çok tekrar edersek o kadar inandırıcı oluruz diye düşündüğünüzü çok ama çok iyi biliyoruz! Bir gün de bizi şaşırtın lütfen ve yalan söylemeyin!
Öncelikle AKP Karabağlar ilçe başkanını Karabağlar belediyesi meclisi tarafından Aralık 2018 meclisinde oybirliği ile 87 hektarlık alanın Demokrasi Üniversitesi’ne tahsis edilmesine dair oybirliği ile alınan kararın arkasında durmaya davet ediyoruz. Bunun arkasında duramıyorsanız hiç olmazsa tüm milletvekillerinizi ve baştan sona tüm yöneticilerinizi uyarın da belki Karabağlar’a bir hayrınız dokunur! Şimdi bakalım kim geçmişte ne söylemiş şimdi ne söylüyor!
Önce, bir kez daha, başta belediye başkanımız Sn. Muhittin Selvitopu olmak üzere biz ne dedik ve şu anda ne diyoruz: 80 hektarlık alanın tümü Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi olsun dedik, konuyu meclise getirdik ve ‘oybirliği ile – Karabağlar Belediyesi’nin tüm meclis üyelerinin oyuyla – amasız, fakatsız 80 hektarlık alanın Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi olmasını istediğimizi karar altına aldık’.
Doğru mu doğru! Belgesi var mı var! Bugüne kadar da bunun dışında tek bir sözcüğümüz yoktur! Bugün de sözümüzün arkasındayız!"

BİZİM YANITIMIZ ÜNİVERSİTEDİR
"Böylece, Karabağlar’da yaşayanlar, başlangıçta topyekün girişimde bulunmuş ve bir üniversite yerleşkesinin bu bölgede yer almasını sağlamıştır. Gelelim AKP’nin ne dediğine! Önce bizimle aynı şekilde düşündüklerini söylediler. Sonra onlar; hükümetin parası yok, bu alana lüks konutlar yapar ve onları satarsak kazandığımız parayla üniversite yaparız dediler. Aradan bir yıl geçince dediler ki; biz oraya dar gelirli insanlarımız için konut yapıp satacak, hem para kazanacak hem de insanlarımızı konut sahibi yapacağız. Nihayet şimdi diyorlar ki; sadece konut değil okul, sosyal tesis, yeşil alan ve sosyal donatı yapacağız. Anlaşılan, üniversitenin parasından vaz geçmişler!
Biz de diyoruz ki; Karabağlar’ın konuta gereksinimi yok, zaten 30 yıl projeksiyonlu revizyon imar planlarını AKP’li meclis üyeleriyle beraber yaptık, oraya konut yapılması Karabağlar’ın gelişimini, dönüşümünü engeller. Karabağlar’ın gereksinimi üniversitedir ve ‘bu 80 hektarlık alan tümüyle üniversiteye ayrılmalıdır’ Adalet ve Kalkınma Partisi, 19 yıldır ülkemizin üzerine bir kabus gibi çökmüş, ülke kaynaklarını pervasızca kullanmış, yandaşlarına sunmuştur. İstanbul ve Ankara’da yapılanlar ortadadır.
Her yerde ve her zaman yaptığı gibi yine AKP, Karabağlar’da kentsel dönüşüm adı altında 2012 yılından bu yana seçim kampanyalarında sadece vaatlerde bulunmuş ama ne yazık ki dokuz yıldır insanlarımıza cehennem azabı çektirmiştir. Bir türlü elde edemedikleri, kaynaklarını yandaşlarına sunamadıkları İzmir kentine ve özel olarak Karabağlar’a büyük bir iştah ile saldırmaktadırlar. Konu artık tüm ülke kamuoyunun gündemindedir ve soru, konut mu üniversite mi sorusudur. Bizim yanıtımız üniversitedir!"

 
Motosikletli yunus polisleri pikapla çarpıştı!
 
Göztepe, Kasımpaşa maçına hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tarihi mücadeleden zaferle çıkacağız'
Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan ...
MHP'nin Büyük Kurultayı'nın programı belli oldu
MHP'nin 13. Olağan Büyük Kurultayı'na delegelerin yanı sıra ilçe başkanları ...
Yeni Anayasa için doğru siyasi iklime ihtiyaç var
CHP Parti Meclisi'ne sunulan Merkez Yönetim Kurulu raporunda, Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Meclis'teki fezleke sayısı 1336'ya ulaştı
TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna, 195 milletvekili hakkında 1336 ...
Erdoğan, o inşaatların bitiş tarihini duyurdu!
150 yıllık bir tarihe sahip olan Atlas Sineması'nın binası Kültür ve Turizm ...
Erdoğan: Sağlıklı ve bereketli günler yakın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da kültür sanat hayatının ...
 
AK Partili Kaya’dan Başkan Selvitopu’na ‘plan’ eleştirisi: Çatlasanız da patlasınız da yapacağız!
Uzundere’de yapılması planalan üniversite alanına TOKİ binasının yapılması ...
Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e eleştiri: Gördünüz, tedbir yok, atılan adım yok!
Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi ...
Başkan Sürekli'den mesaj yağmuru
AK Parti İzmir Kongresi'nde bir dönem daha İl Başkanı seçilen Kerem Ali ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva