HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2012 Cuma - 12:43

Karabağlar’da ‘pavyon’ tartışması

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Uçar ile Belediye Başkanı Kürüm Yeşillik Caddesi’ndeki pavyon ve barlar nedeniyle birbirine girdi.

Karabağlar’da ‘pavyon’ tartışması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ile CHP’li Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm arasında pavyon tartışması çıktı. Uçar, “Caddenin her yeri pavyon oldu” derken Başkan Kürüm, “Dava açtılar kazandılar. O siyasette daha yeni” cevabını verdi.
 
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, ilçenin birçok yerinde pavyon ve içkili yer ruhsatı verildiğini ifade ederken Karabağlar’ın mobilya ve iş merkezleriyle dolu Yeşillik Caddesi’nin pavyonlara bırakıldığını söyledi. Ana ulaşım yolu üzerinde içkili yerlerin arttığını, her önüne gelenin bir alkollü mekan açtığını ifade eden Uçar, bunun sorumlusu olarak Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ü gösterdi. Kürüm’ün pavyon kültürüne izin verdiğini, belediyenin yeterli denetim yapmadığını anlatan Uçar, “Belediye başkanı göreve geldiğinde mobilyacıların kendini geliştirmesi için çalışmalar yapacağını söylüyordu. Bırakın yeni mekanlar ve merkezler kurmayı mevcutların olduğu yerleri bile düzene sokamadı. Gece olunca cadde üzerinde asayiş problemi yaşanıyor. Polisin işini zorlaştıran insanlar oralara geliyorlar. Karabağlar Polis Karakolu’nda yaşanan ve Türkiye gündemine oturan dayak olayının doğduğu yerin temelinde belediyenin izin verdiği kontrolsüz yerler yatıyor” dedi.
 
Belediye Başkanı Kürüm ve belediye yönetiminin bölgede yaşananlara ve çalışmalara göz yumduğunu anlatan Uçar, “Önce ruhsat vermeyerek vatandaşların dava açmasını sağlıyorlar. Sonra da kazanılmış hak gibi ortaya koyup ruhsat işlemlerini tamamlıyorlar. Belediye yönetimi hukukun arkasından dolanıyor” diye konuştu. Uçar, bazı CHP yöneticileri ve meclis üyelerinin bölgedeki pavyonlara ortak olduğu ya da bizzat arka planda durarak işlettikleri yönünde de duyum aldığını söyledi.
 
SİYASETTE DAHA YENİ
Uçar’ın açıklamalarına ve iddialarına yanıt gecikmedi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, pavyon olarak ruhsat alan yerlerin tamamına yakınının Konak Belediyesi döneminden ruhsatlarının bulunduğunu söyledi. Cadde üzerinde 10 adet yer mekan olduğunu kendi başkanlığı döneminde ikisinin ruhsat aldığını ifade eden Kürüm, “Biz restoran ya da kebapçı olarak ruhsat verebiliyoruz. Bu sefer onlar dava açtılar ve idare mahkemesinin kararını getirerek ruhsat aldılar. Ortada mahkeme kararı var. Konuyu anlamadan, bilmeden yorum yapmak doğru değildir. Kendisi henüz siyasette yeni olduğu için çok da fazla bir şey söylemek istemiyorum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlarlıya Cevap 13 Mayıs 2012 Pazar 11:47

Siz Yeşillik Caddesinin batakhane olmasına engel olmaya "boş işler" diyorsanız vay sizin halinize.Bir akşam karınızı, kızınızı, kız karşeşinizi yada bir bayanın o saatlerde tek başına saatlerde dolaştıbiliyorsanız lafımı geri de alırım. Ayrıca ben de bir esnafım bahsettiğiniz ruhsat meselesi yine belediyede Adnan Kavur'un yaptığı bir hatadan dolayı olduğunu tüm Karabağlar Meclisi biliyor, tavsiyem araştırın siz de öğrenin. Konuyu iftira ile kimse çözemez.

Yorumu oyla      14      6  
KARABAĞLARLI 12 Mayıs 2012 Cumartesi 11:22

KADİR UÇAR BEY BURALARLA UĞRAŞACAĞINI GELSİN BİNLERCE ESNAFIN RUHSATINI İPTAL ETTİREN İÇ İŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNLE UĞRAŞSIN. BOŞ KONUŞUYOR ÇAMUR ATACAK BİR ŞEYLER KALMAYINCA BU TÜR İŞLERLE GÜNDEMDE KALIYORLAR.

Yorumu oyla      16      9  
Fatih Zambakoğlu 12 Mayıs 2012 Cumartesi 10:07

Bu CHP zihniyeti Karabağları tam bir batakhane yaptı. Yeter bırakın artık, biz halkız ve bu zihniyeti istemiyoruz.

Yorumu oyla      13      10  
deli bekir 12 Mayıs 2012 Cumartesi 09:26

üçyol da ki parkda bulunan işletmeye içki ruhsatını kim verdi acaba? zihniyet belli, icraat belli, adam belli...

Yorumu oyla      12      5  
chp li 12 Mayıs 2012 Cumartesi 07:11

Kardeşim ben chp liyim ama akp ilçe başkanı doğru söylüyor buraları batakane oldu sen içkili restorant ve içkili lokanta ruhsatı veriyorsun ama onların hepsi pavyon gibi çalışıyor senin o zabıtan ne iş yapar kardeşim yangelip yatacağına ondan bun dan çorba alacağına gitsinde onları denetlesin gerçi senin meçlis üyen pardon yeni başkan yardımcın onları herakşam denetliyordur sizlerin yüzünden sayın kürümün yüzünden chp karabağlarda seçim kaybedecek uyanın artık burası izmir

Yorumu oyla      12      6  
Efes Pilsen Tuborgoğlu 11 Mayıs 2012 Cuma 20:07

Sayın Kürüm, mayalı ve damıtılmış ürünleri sever, seveni de sever. Ne kadar ben yapmadım dese de "derler, derler..."

Yorumu oyla      18      9  
DEMOKRAT 11 Mayıs 2012 Cuma 15:05

CHp'li Yetkilileri Bir Kez Daha Uyarmak İstiyorum.Bakın İzmir'de Son Zamanlarda Bu Tip Yerler Oldukça Çoğaldı.Bu Tarz Yerlere Yakın Oturan Vatandaşlar,Bilhassa Geceleri Büyük Rahatsızlık Duymaktalar.Tabii Evi Uzakta Olan İnsanlar,Bizlerin Neler Çektiğini Bilemezler.Bir Çok CHP'li Dostum Sırf Bu Yüzden Çözümü AKP de Arayacaklar,Haberiniz Olsun.Sonra Kimse Yahu İzmir'i Nasıl da Kaptırdık Demesin.Çünkü İlgili Belediyeler Maalesef,Taktir Haklarını Hep İşletmecilerden Yana Kullanmaktalar.

Yorumu oyla      27      10  
DEMOKRAT 11 Mayıs 2012 Cuma 14:53

Eğer Sen Karabağlar Belediyesi Olarak,Bu Tip BATAKHANE'leri Adam Gibi Denetlersen Çoğu 1 Ayda Kapanır,Gider.Çoğunun Bir Çok Eksiği Vardır,Tabii Burada İş Emniyete de Düşüyor.Tamam, Artık Açılış Ruhsatlarını Onlar Vermiyorlar Ama,Asayiş Vb.Gibi Konularda Hala Yetkileri Var.Aynı Kanayan Yara Gürçeşme Şirinyer Girişinden Başlayıp Buca Öğretmenevleri Mevkiinde Son Buluyor.Basmanenin EN ADİ BATAKHANELERİ nin Hepsi Burada.Geceleri Resmen PAVYON Oluyorlar.

Yorumu oyla      28      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de 6 gün sürecek 19 Mayıs coşkusu
Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Güzelbahçe'ta sahilde spor keyfi bir başka
Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı spor okullarına devam eden kadınlar, havaların ...
Tolga Çandar Tahtacı Şenliği'ne geliyor
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel hale ...
 
Gönenç: Hedefimiz engelsiz bir Bergama
Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Engelliler Haftası’ ...
Konaklı esnafa müjdeli haber
Konak Belediyesi encümen kararıyla çalışma saatlerini gece 02.00’ye kadar uzattı.
Damak çatlatan lezzetler Karşıyaka'da yarıştı
Karşıyaka Belediyesi’nin, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, Akdeniz tipi ...
 
Çocuk Senatosu başkanını seçti
Konak Belediyesi Çocuk Senatosu büyüklere örnek olacak adil ve saygılı ...
7. Ege Kadın Buluşması'nın sonuç bildirgesi
EKDAV Başkanı Türkan Miçooğulları, 2014 Yerel Seçimleri’nde seçilmek ve ...
Görme engelli fotoğraf sanatçıları sergi açtı
Konak Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiği “Görmeyen Gözler ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva