HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 20:13

Karabağlar’da gündem HDP’ye salon tahsisi!

Karabağlar Meclisi’nde belediyenin bir salonunun HDP’nin etkinliğine verilmesi gündem oldu. Cumhur İttifakı’nın meclis üyelerinin bilgi talebi üzerine söz alan Başkan Selvitopu tahsisin gerekli mevzuat dahilinde gerçekleştiğini belirtti. CHP’li Aydoğan’ın  emniyetin toplantı ile ilgili işlem yapıp yapmadığını sorması üzerine AK Partili Güldalı “Biz tahsisi yapan belediye olduğu için sorduk. Devletin kapıları herkese açıktır, sizin de sorunuz varsa sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

Karabağlar’da gündem HDP’ye salon tahsisi!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ -  Karabağlar Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantı, Karabağlar Belediyesi’nin “kardeş şehri” Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Karkamış’taki şehit vatandaşları rahmetle andıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Hepimizin başı sağolsun” dedi.

Daha sonra belediye çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, “Uzundere Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, Çalıkuşu Semt Merkezi projeleri son hızla sürüyor. Yeşilyurt Pazaryeri ihalesini bu ay yapacaktık ancak İzmirgaz’la ilgili bir konu var. Dosyası ve bütçesi hazır. Ocakta yapım ihalesine çıkacağız. Esendere, Yurtoğlu ve Üçkuyular pazaryerleri ihalelerini de gelecek yıl yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Asfalt çalışmalarının yoğun yağışlar nedeniyle yavaşladığı belirten Başkan Selvitopu, “Bu sürede araçlarımızın ve pilentimizin bakımını yapacağız. Sokaktaki çalışmalarımız ise aynı hız ve kararlılıkla devam ediyor. Gelecek yıl asfaltlama, kaldırım ve park yapımları konularında yoğun bir çalışma içinde olacağız” diye konuştu.

Meclis üyelerinden ve başkanlardan gelen önergeler komisyonlara gönderilirken komisyondan iki raporda meclisten de oy birliği ile kabul edildi.

BAKANLIĞIN PLANLARINA İTİRAZ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkisindeki 540 hektarlık alanla ilgili hazırlanan planda belirledikleri teknik eksiklikleri bakanlığa bildirdiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Planda, pazaryerlerinin kentsel çalışma, parkların okul alanı olarak gösterilmesi gibi maddi hatalar var. Bunlarla ilgili bakanlıktan yanıt bekliyoruz” dedi.

BAŞKAN SELVİTOPU’NDAN BAKANLIĞA MEVZUAT ÇAĞRISI
Meclis üyeleri yeni parselasyon planlarında kat mülkiyetine geçişlerde yaşanan sorunun çözümüne yönelik çalışma yapılmasına dair önerge verdi. Önerge üzerine söz alan Başkan Selvitopu “Karabağlar Belediyesi olarak bu konuda bakanlıktan talebimiz de var. Tabii meclisimiz de konuyu enine boyuna incelerse çok iyi olur. Bu konu kentlerdeki imar uygulamaları açısından önemli bir konu. Bakanlığımızın çıkardığı bir yönetmeliğe dayalı olarak parselasyon planlarında oluşturulan yeni imar parsellerinde kat mülkiyetine geçmiş birden fazla bina olduğu takdirde bu tesciller tapu sicil müdürlüklerince yapılmıyor. Bu da Karabağlar gibi daha ziyade imar aflarıyla ve imar barışıyla oluşmuş kentimizde imar uygulamaları açısından büyük sorun teşkil etmekte. Bazı dosyalarımız bu gerekçeyle iade edildi. Tabii bunların içinde şöyle bir durum da var. Şimdi kat mülkiyetine geçişlerde bir normal ruhsatlı, imar kanunu hükümlerine göre yapılan kat mülkiyetleri var. Bir diğeri işte imar affında ruhsat alarak kat mülkiyetine geçenler var. Ama en son çıkan imar barışıyla ilgili doğrudan tapu sicil müdürlüklerinin yaptığı kat mülkiyetleri var. Bu tabii kentlerin gelişmesi, kentlerin kendi içinde yasal bir dönüşümü sağlaması açısından büyük bir sıkıntı yaratıyor. Yani bizim yaptığımız planları meclisimizin yaptığı ve bir iş yerinde onayladığı revizyon imar planlarına uygulamakta büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu nedenle de bu konunun hem bakanlıkça zaten belediye olarak bu sorunun bir an önce giderilmesini talep ettik. Meclisimiz de konuyu enine boyuna incelerse çok iyi olur. Bu konu çünkü sadece Karabağlar Belediyesi'nin sorunu değil. Aynı zamanda Türkiye'deki bütün belediyelerin şu anda karşılarına çıkan önemli bir sorunlardan birisi.

HDP’YE TAHSİS GÜNDEM OLDU
Dilek ve temennilerde söz alan MHP’li Meclis üyesi Metin Altınağız ve AK Partili Meclis üyesi Mustafa Alper Güldalı,  Karabağlar Belediyesi'ne ait Bozyaka Kültür Merkezi'nin HDP’nin bir toplantısına tahsis edilmesi ile bilgi istedi.

‘BÜTÜN YASAL PARTİLERE TAHSİS EDİLMEKTEDİR’
Başkan Muhittin Selvitopu HDP’nin talebi ve ücreti yatırması üzerine salonun tahsis edildiğini belirterek “Ayrıca etkinlik için diğer makamlardan, gerekli izinlerin alınması, güvenlik ve diğer işlemler tüm yasal, mali ve hukuki sorumluluğun taraflarına ait olduğu bildirilmiştir. Ayrıca ilgiliNin bahsi geçen ücreti yatırması üzerine salon tahsisi yapılmış, söz konusu talebin ücret karşılığında kabul edildiği Karabağlar Kaymakamı İlçe Emniyet Müdürlüğüne de gerekli bilgiler verilmiştir. Bizim Bozyaka Salonu’muz sadece bu partiye değil bugüne kadar birçok partiye bize müracaat eden Türkiye'de yasal statüde olan her partiye ya da sivil toplum kuruluşuna bu tahsislerimiz yapılmaktadır. İçeriğiyle ilgili belediyemizin herhangi bir dahili bulunmamaktadır. Bu tamamen bizim işimiz, belediyenin işi değildir. Sanırım emniyette, gerekli orada tedbirleri bildiğim kadarıyla almıştır. Konu budur ve bunun dışında belediyemizin toplantıyla ilgili, şeyle ilgili herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Sanki biraz haberde belediye düzenlemiş gibi, belediye özellikli yapmış gibi bir ima var. Bizim böyle şeylerde belediyemizin hiçbir şekilde dahili olmaz. Tabii ki yasalara göre hareket ediyor. Belediyemiz partiler de Türkiye'deki yasalara göre kurulan partiler müracaat halinde de biz bunlara dikkat ederek benim de zaman zaman haberim olmadan ilgili birimlerimiz zaten gerekli işlemi yaparlar. Konu budur. Meclisimizin bilgilerine sunulur” dedi.

‘EMNİYET İŞLEM YAPTI MI?’
Ardından söz alan CHP’li Meclis üyesi Mehmet Aydoğan, Alper Güldalı ve Metin Altınağız’a yönelik “Belediyemiz uygun bir şekilde kaymakamlık izni istemiş. Meclis üyelerinden ricam bir dahaki meclis toplantısına kadar Kaymakamlık ve Emniyetin bu toplantı ile ilgili ne işlem yaptığı hakkında bize bilgi verirse sevinirim” dedi.

‘TAHSİSİ BELEDİYE YAPTIĞI İÇİN SORDUK’
Tekrar söz alan AK Partili Meclis üyesi Mustafa Alper Güldalı belediyenin açığını aramadıklarını belirterek “Basına yansımış bir olay var. Biz karar organıyız ama yürütme de başkanlık makamınındır.   Bizim sorduğumuz soruya biz burada böyle yaptık ama “Emniyet, kaymakamlık ne yaptı” diye sormak olmaz. Belediye, emniyetten ve kaymakamlıktan bu izni almaz.  Başkanın da belirttiği gibi ilgili kurumun onayları istendikten sonra tahsis edilen bir yerdir. Biz tahsisi yapan belediye olduğu için sorduk. Devletin kapıları herkese açıktır, sizin de sorunuz varsa sorabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

 
Vali Köşger duyurdu: Yaralı taraftar yoğun bakımdan çıktı!
 
MGK'dan 'terör' vurgusu: Tek hedefimiz terör örgütleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sandal'dan AK Partililere 'yüzde 75 oy' çıkışı: En kıymetli ağabeyiniz gelsin!
Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile Başkan Sandal arasında ...
Menemen'de önerge krizi!
 Maltepe mahallesindeki bin 500 dönümlük alanın encümen eliyle satışıyla ...
Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…
Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
 
İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni ...
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
 
Bergama Belediyesi Aralık meclisi yapıldı
Bergama Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
Mübadele söyleşileri kitaba dönüşecek
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
Adım adım İktisat Kongresi... Son paydaşlarla zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva