HABERLER>POLİTİKA
2 Mart 2021 Salı - 17:25

Karabağlar’da esnafın sorunları dinlendi

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın esnaf kesiminin sorunlarını yerinde belirlemek ve bunlara yönelik çözüm önerilerini konuşmak amacıyla düzenlediği toplantılardan 6.'sı, Karabağlar'da gerçekleştirildi.

Karabağlar’da esnafın sorunları dinlendi

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu'ndaki buluşma saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Daha sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, esnaf kesiminin talep ve önerilerini dinledi.

Buluşmada, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, parti temsilcileri, meclis üyeleri, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Tozkoparan, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, İzmir Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Atilla, Yeşilyurt Esnaf Odası Başkanı Mehmet Argun ve çok sayıda esnaf yer aldı.

CHP İl Başkanı Yücel toplantını açılışında yaptığı konuşmada, pandemi nedeniyle dünyanın zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Pandemiyle birlikte insanların sırtındaki yük kat be kat arttı. Gerek sağlık gerek ekonomik anlamda sıkıntı yaşanıyor. Esnaf bu süreçten olumsuz etkilenen kesimlerin başında geliyor. Kısıtlı olanaklara sahip belediyelerimiz, 'önemli olan niyet' anlayışıyla esnafımızın yanında olmaya çalışıyorlar. Bu görevler hizmet için yapılıyor. Özellikle sizi dinleyelim ve ilçelerde esnafa yönelik çalışmaları ortaklaştıralım istiyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da, esnafın sorunlarını ilk ağızdan dinlediklerini belirterek, “Bu sorunlar raporlanarak genel merkeze ve belediyelerimize iletilecek. Ülkemizin kaynak ve olanaklarını doğru kullanarak, esnafımızın yaralarının sarılması gerekiyor” diye konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, esnafın sosyal ve ekonomik yaşamı ayakta tutan, toplumun ortadireği olduğunu vurgulayarak, “Eğer bu direk sallanırsa toplum yaşam da büyük ölçüde etkilenir. Nitekim ülkemizde şu an esnafımızın gerçekten zor durumda” dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin, geçen yıl pandemi başlar başlamaz esnaftan alması gereken katı atık, işgaliye gibi harç ve vergileri durdurduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Faaliyeti olmayan esnaf neyin harcını vergisi ödeyecek' anlayışıyla hareket ettik. Konuyla ilgili İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası  da belediyemize teşekkür etti. Ben de onlara duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde de esnaf odalarımızdan gelen talep ve listeler doğrultusunda, çeşitli yardımları esnafımıza ulaştırdık. Son olarak meclisimizden, belgeleriyle bize başvuran kahveci esnafıyla sel mağduru vatandaşlarımıza, küçük rakamlarla da olsa nakdi yardım kararı çıktı. Karabağlar Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte sizlerin yanında olmaya, sizlerle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Çünkü esnaf bizim gözbebeğimiz.”

Daha sonra esnaf temsilcileri tek tek söz alarak, talep ve önerilerini anlattı. Toplantı sonunda anı fotoğrafı çektirildi.

 
MHP İzmir'den AK Parti'ye hayırlı olsun ziyareti
 
Türk sineması Berlin Film Festivali'nde tanıtılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'den AK Parti'ye hayırlı olsun ziyareti
MHP İzmir yönetim kurulu, AK Parti İzmir kongresinin ardından yeni yönetime ...
Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı tanıttı. ...
Fatih YAPAR yazdı... Diplomasi ve uzlaşı
Fatih YAPAR yazdı... Diplomasi ve uzlaşı
 
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık mesajı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yargı bağımsızlığının olmadığı bir ülkede ...
Menemen'deki çatlağa el konuldu: O üç isim disipline!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, başkanvekili seçiminde AK Parti adayına destek ...
Bahçeli'den erken seçim için 2023 yorumu
MHP lideri Bahçeli, 'Erken seçim tartışmalarının sıcak gündemde tutulması ...
 
CHP Kınık'ta 'başkanlık' düğümü çözüldü: Atanan isimden ilk açıklama
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de Kınık ilçe başkanının istifası sonrası ...
Erdoğan'dan 'yeni normalleşme' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni normalleşme adımları kapsamında ...
Kontrollü normalleşme başladı: İşte alınan kararlar!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva