HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2018 Pazartesi - 11:15

Karabağlar’da Başöğretmen Atatürk anısına turnuva

Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 7’ncisi yapılan Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası'nda dereceye girenler madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Gençlere ödüllerini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile meclis üyeleri verdi.

Karabağlar’da Başöğretmen Atatürk anısına turnuva

Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu il temsilciliği işbirliği ile Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen 7’nci Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası iki gün sürdü. Yarışmanın ilk gün açılışını yapan Başkan Muhittin Selvitopu, turnuvaya katılan 197 lisanslı sporcuya başarı dilerken, bu yıl Batman, Karaman gibi illerden de katılımın olmasına dikkat çekti. Selvitopu ayrıca,  gelecek yıl 81 ilden gencin turnuvaya katılmasını diledi.

YARINLARIN MUSTAFA KEMAL'LERİNE SELAM OLSUN
Yarışmanın final ve ödül törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise aslen öğretmen olduğuna dikkat çekerek,  “Bir öğretmen olarak bu turnuvada kazandığınız ödüller benim için gurur ve onur kaynağı oldu. Bu turnuvada düşünmeyi, sabretmeyi,  dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi öğrendiniz. Satranç aslında bir oyun değil.  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi,  'Biz gençlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyoruz' sözünden yola çıkarak,  siz satranç oyununda fikrinizi geliştiriyorsunuz, vicdanınızın sesini dinliyorsunuz ve irfan sahibi oluyorsunuz. Yani insan olmanın değerini yaşatıyorsunuz. Mutafa Kemal Atatürk de  aynı sizin gibi satranç oynuyordu. Ben de yarınların Mustafa Kemal'lerine selam olsun diyorum. Bu organizasyonu yapan ve emeği geçen  belediye başkanımıza, federasyon yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Bayanlar ayrı olmak üzere toplam 3 kategorideki mücadele sonunda 8 yaş altı kategorisinde 1-Efekan Kağnıcı, 2-Furkan Ongun Ercan, 3-Kağan Molla olurken bayanlarda birinciliği ise Zeynep Ela Arabacı, 2.Ela Hanzade Yıldız, 3’lüğü ise Azra Elif Coşar elde etti. 10 yaş altı kategorisinde 1-Alper Demirtaş, 2-Ömer Şarbak, 3-Çınar Şeker bayanlarda ise birinciliği Ela Bursalı, 2.Selma Nefise Apa, 3.lüğü Doğa Büyükönder kazandı. 14 yaş altı kategorisinde ise 1-Burak Güldür, 2-Sarp Erel, 3-Nehir Ersöz elde ederken bu kategoride bayanlarda 1-Nehir Ersöz, 2-Suğra Tepeli ve 3’lüğü Beren Balcı kazandı.

Kategorilerinde ilk üçe girenlere madalyaları dışında birinciye tablet, ikinciye kablosuz hoparlör ve 3’üncülere ise dijital kol saati satranç takımlarını CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız başta olmak üzere, meclis üyeleri ve satranç federasyonu yetkilileri verdi. Bayanlarda dereceye girenlere ise satranç saati ve satranç takımı hediye edildi. Turnuvada ayrıca ilk üçün dışında klasmana girenlere de madalyaları verildi.

 
Çiğli'de öğretmenlere özel gece
 
'Tosuncuk'un yeni görüntüleri ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de öğretmenlere özel gece
Çiğli’de görev yapan öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ...
Gaziemir’in kadın kooperatifi yola çıktı
Gaziemir Belediyesi ile İSTÖP işbirliğinde Gaziemir Üretici Kadınlar Kadın ...
Konaklı annelere eğitim desteği
Konak Belediyesi’nin 4-7 yaş arası çocukları hedef alan Bizim Çocuklar ...
 
Amatör balıkçılar Pamucak’ta yarıştı
Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Surf Casting Amatör Olta Balıkçılar ...
İzmir'in 'abla-ağabey'leri 10 bin 'kardeş'e ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Gönüllü Takımı"nda yer alan üniversiteliler, ...
İzmir'de dostluk rüzgarları
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koridorlarında dostluk rüzgarları esti. ...
 
Başkan Piriştina, Egedesonsöz'e konuştu: Buca'da iki kişiden birinin oyunu alırım
Buca Belediye Başkanı Piriştina: AK Parti İzmir’de hayal görüyor
İzmir'de dört nala yarış!
İzmir'in Ödemiş ilçesinin kırsal Demircili Mahallesi'nde, bu yıl 9'uncusu ...
Foça'da kadına şiddete hayır etkinliği düzenlendi
‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva