HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Mayıs 2018 Cumartesi - 11:39

Karabağlar'da AVM tartışması: Başkan Selvitopu'ndan tepki!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bakanlık'tan tarafından onaylanan AVM projesine ilişkin olarak "İller Bankası, AVM ile uğraşacağına Karabağlar halkının hakkını versin. Karabağlar Belediyesi şahıs belediyesi değildir. 500 bin insanın hakkı vardır" dedi.

Karabağlar da AVM tartışması: Başkan Selvitopu ndan tepki!

Karabağlar Belediyesi, borcunun büyük çoğunluğunu devlete ödedikleri faizlerin oluşturduğunu belirten Başkan Selvitopu “Borcu borçla kapatmak gibi bir derdimiz yok. Devlete borcumuz var. Onları da yapılandırma planlarına göre düzenli ödüyoruz. Bizim Bin100 Şirket çalışanımız var. Şu ana kadar ne SGK, ne de Vergi borcu var. Maaşlarını günü gününe ödedik Ödemeye de devam edeceğiz. Karabağlar Belediyesi’nin ekonomik saygınlığı, ticari itibarı var” diye konuştu.

HİZMETLERİMİZİ AKSATMIYORUZ
Belediye Ana hizmet binası yapımına destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Başkan Selvitopu var olan belediye kaynaklarıyla da hizmetleri aksatmadıklarını söyledi. Yapabildikleri ölçüde iyi şeyler yaptıklarının altını çizen Selvitopu, bu süreçte 850 sokak yenilediklerini, Ana Hizmet Binası yaptıklarını ve ilçenin birçok yerinde proje inşaatlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

AVM, KARABAĞLAR ESNAFINA ZARAR VERECEK
Karabağlar’da 101 hektarın kamulaştırıldığını ve burada AVM yapılacağını belirten Selvitopu “Bu AVM’ler, Karabağlar esnafına zarar verecek. Madem siz işleri bu kadar kısa sürede yapıyorsunuz. Neden bizim Uzundere’de yapacağımız spor kompleksimizi vermiyorsunuz. Bunun adı hizmetse hizmet olsun. İzmir halkı kimin ne yaptığını görüyor ve değerlendirecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. AVM için İller Bankası devreye girdi. Biz para istediğimizde dönem bitmiştir diyerek iki satır yazılıp iade ediliyor. Karabağlar Belediyesi şahıs belediyesi değildir. 5oo bin insanın belediyesidir. Herkesin hakkı var. Biz o hakları istiyoruz” dedi

KARABAĞLAR’A DEĞER KATIYORUZ
Karabağlar’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değer kattıklarının altını çizen Başkan Selvitopu “Bazı işler parayla olmaz akılla yapılır. Biz akıl ile olan işleri öne aldık. Onu yapmaya çalışıyoruz. Dinamikleri harekete geçirmeye çalışıyoruz. Biz et veya kömür dağıtmıyoruz. Devlet sadaka vermez. Vatandaşını güvence altına alır. Bizim bakışımızda bunlar yok” dedi.

ELİMDEN GELSE 5 KURUŞ ALMAM
Toplumda dengeyi esnafların sağladığını da ifade eden Başkan Selvitopu “Esnafın çalışması lazım. Esnafın durumu perişan zaten ayakta durmakta zorlanıyorlar. Elimden gelse 5 kuruş almadan onlara hizmet vermeye çalışırım. Toplumda dengeyi sağlayan esnaftır. Ancak AVM’ler, ticari merkezler esnafı yok ediyor. Bunları durdurulması lazım.” Diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİ SİLİP ATMAK DOĞRU DEĞİL
Son çıkan imar barışı taslağında ve yasalarda belediye sözcüğünün geçmediğine dikkat çeken Başkan Selvitopu “Yerel yönetimleri silip atmak doğru bir anlayış değil. Buralardan elde edilecek kazançlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne gidecek. Yerel yönetimleri devre dışı bırakan bir anlayış var” diye konuştu.

GİZLİMİZ SAKLIMIZ YOK
Son olarak Karabağlar’daki vatandaşların her şeyi bildiklerini sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu “Şeffaflık bizde var. Bilmediğiniz bir şey varsa söyleyin. Gizlimiz, saklımız yok. Karabağlar’daki yurttaşlarda bizim her şeyimizi biliyor. Bilmeye de devam edecek. Gösterişli ve popülist hiçbir iş yapmıyoruz. Harcamalarımızın her kuruşu hesaplı kitaplıdır.” Dedi. Başkan Selvitopu ayrıca devletin ilçeye kültür merkezi, üniversite, okul yapmasını her zaman destekleyeceklerini ancak TOKİ’nin bina yapmasına şiddetle karşı çıkacağını ifade ederek ”Karabağlar’ın konuta ihtiyacı yok. Bu Karabağlar’ı cezalandırmaktır. Gelişmesini engeller. Keşke devlet bize sorsaydı. Ama maalesef o da yok” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Bekir Bozdağ’dan Muharrem İnce yorumu
 
CHP, İnce'nin adaylık başvurusunu yaptı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 6 Mayıs 2018 Pazar 20:49

Avm zarar verecekse O zaman karabağlar esnafl da kaliteli ve uygun fiyatlara satslnlar insanlarda avm lere gitmeye ve acllmaslna gerek kalmaz

Yorumu oyla      9      5  
Nicolas 6 Mayıs 2018 Pazar 09:22

Avm leri İzmirliler olarak seviyoruz , karsı çıkmayın Haftasonu tıka basa olan AVM''lere kimse karsı değildir

Yorumu oyla      9      6  
Tezat 6 Mayıs 2018 Pazar 03:55

Ne büyük tezat değil mi? 2012 yılında Karabağlar'da, AZiz Kocaoğlu'nun danışmanın da hissedarı olduğu bir arsaya AVM yapılmak istendiği zaman Ak Parti Meclis Grubu karşı çıkmış, buna rağmen Meclisten geçince bu kez Ak Parti Grubundan 5 meclis üyesi dava açarak kararı iptal ettirmişti. Anlaşılan şimdi roller değişmiş. Acaba kimler kimin değirmenine su taşıyor ?

Yorumu oyla      9      6  
Baskan 5 Mayıs 2018 Cumartesi 17:27

Sayın başkanım yorumunuzu tek taraflı buluyorum karabağlar''a yapılacak AVM projesi eleştirilebilir ancak aynı zamanda büyükşehir belediye meclisi üyesi sesiniz AVM''ler ile ilgili bu tavrınızı neden Büyükşehir Meclisi''nde de sürdürmüyor sunuz sadece uzundereye mi AVM yapılıyor izmir''de son 10 yıl içinde 10 tane AVM yapıldı Bunlar AK Parti döneminde değil CHP''nin belediyelerinin verdiği izinle yapıldı lütfen yorumlarınızı tek taraflı yapmayın

Yorumu oyla      9      7  
halk 5 Mayıs 2018 Cumartesi 13:28

sayın baskanım bu insanlara ne söylesen anlamazlar gözlerini para hırsı bürümüş ülkennin gittikçe ekonomisinin bitigini görmezden geliyorlar zanediyorlarki herkes kendileri gibi zengin onlar okul yaptırmayı bırak mevcut okullara hizmet dahi vermiyorlar hatta cevremde bulunan okullarda dahi yenileme ve onarım işlerini karabaglar belediyesi yapıyor ilçe mili egitim ve kaymakamlık nerede ne iş yapar oda ???? ama iş karalamaya gelince en önde onlar var hep sen hep dogru işler yapıyorsun baskanım yapmayada devam edeceksin ondanda şüphemiz yok seninle bir beş yıldaha olmak dilegiyle ..

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Pekdaş'tan çarpıcı öneri: Elektrik Fabrikası, Milli Kütüphane olsun
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş satışa çıkarılan Tarihi Alsancak Elektrik ...
Bu fuar kaçmaz: İzmir için lezzet vakti
Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nın ...
Buca bağlarından bereket fışkırıyor
Buca’nın sembolü olan üzümü kurduğu 13 dönüm üzüm bağıyla topraklarına ...
 
Urla'da sözleşme bayramı
Urla Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron firmasından Belediye şirketine ...
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçiliyor
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Balkon - ...
İzmir'de büyük temizlik: Burası çöp kovası mı?
İZSU, üç noktada drenaj işlemi yaparak Meles ve Arap derelerinde  temizlik ...
 
Foça Belediyesi sporcusu, engelli bocada Türkiye şampiyonu oldu
Foça Belediyespor Kulübü Engelli Boccia Takımı, Samsun’da yapılan Bedensel ...
Buca Belediyesi’nden ağaç açıklaması: Kesilmedi, taşındı!
Buca Belediyesi futbol kompleksi inşaatı sırasında ağaç kesildiği haberlerine ...
Büyükşehir İncirliova'da Vatandaşlarla Buluştu
Vatandaşlarla mahallerinde buluşmaya dinlemeye devam eden Aydın Büyükşehir ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva