HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
25 Şubat 2021 Perşembe - 10:55

Karabağlar’a üniversite için yeni plan: TOKİ 750 konut yapacak!

Karabağlar'da yapılması planlanan üniversite alanı ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden planlama yaptı.  Karabağlar Belediyesi’nin üniversite alanına TOKİ konutu yapılması gerekçesiyle dava açmasının ardından revize edilen planda alanın bir bölümünde 750 konut yapılacağı açıklandı. Yine alanın bazı bölümlerine anaokulu, ilkokul, ortaokul statüsü verildi. Üniversite için ise yüzde 50'lik bir alan ayrıldı.

Karabağlar’a üniversite için yeni plan: TOKİ 750 konut yapacak!

EGEDESONSÖZ- Uzundere’de bulunan 80 hektarlık arazinin tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne devrinin ardından üniversite yapılması planlanan alanda TOKİ konutu yapılması Karabağlar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı karşı karşıya getirmişti.

-SELVİTOPU'NDAN PLANA İTİRAZ!

Üniversitenin zamanla yeni fakültelere ihtiyaç duyacağını düşünen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 38 hektarlık alanın üniversite alanı olmasına itiraz ederek geri kalan 42 hektarın da üniversiteye verilmesi için İzmir 1. İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” davası açtı. Dava dilekçesinde, revizyon imar planı çalışmalarının devam ettiğini, bu planların ulaşım akslarını, yanı başındaki Uzundere Mahallesi’ni olumsuz etkileyeceğine dikkat çekildi. İdare mahkemesi, Karabağlar Belediyesi’ni haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

13 HEKTAR KONUTA AYRILDI: YATAY MİMARİ VURGUSU
TOKİ, mahkeme kararına rağmen 42 hektarlık alanda yeni konutların yapımı için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkmıştı.  İhale sürecinin ardından ise bakanlık alan ile ilgili planını kamuoyuna sundu.

Yeni plana göre alanın 13 hektarlık bölümünde 750 sosyal konutun inşa edilmesi kararlaştırıldı. Raporda yapılması planlanan konutlarla ilgili de “yatay mimari” vurgusu dikkat çekti. Raporda “Üniversite kullanımına ayrılan alanın Uzundere Köyüne yakın olması sebebi ile bu beklentinin köy yerleşim alanından karşılanabileceği öngörülse bile, köy yerleşim alanın yapı durumu ve kullanım koşulları dikkate alındığında köyün mevcut durumu yetersiz bulunmaktadır. Ayrıca özellikle öğrencilere yönelik konaklama imkânı sağlayacak alanlar ile bu ziyaretçi yoğunluğu sebebi ile ortaya çıkacak ticari işlevlere yönelik olarak plan kararları üretilmesi de gerekmektedir. Bu bakımdan arazi kullanım kararı olarak sadece Üniversite fonksiyonunun öngörülmesi, bu fonksiyonu destekleyecek ticari alanlar ile konaklama ihtiyacını karşılamaya yönelik arazi kullanım kararlarının birlikte ele alınması şehircilik ilkeleri ile planlama kriterleri açısından gerekmektedir. Üniversite alanı ve beraberinde ihtiyaç olan yatay mimari unsurları ile kurulması planlan konut dokusu sayesinde mekân güvenliği, gece gündüz nüfusu ve aidiyet kavramların fiziki mekâna yansıtılması sağlanacaktır. Bu sayede Üniversite alanın çerçevesinde kurgulanacak olan yeni konut alanın güvenli, yaşam kalitesinin yüksek olduğu, sosyal altyapı alanlarına erişilebilir ve afet riskine karşı sağlıklı bir yerleşim alanı oluşturmak amaçlanmaktadır” denildi.

ANAOKULU, İLKOKUL VE ORTAOKUL İÇİN AYRI ALAN
Planlama alanı içerisinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Üniversite alanı ayrıldığı görüldü. Alanın 2,252 metrekarelik bölümü anaokulu, 10,533 metrekarelik bölümü ilkokul, 7,691 metrekarelik bölüm ortaokul alanı olarak ayrıldı.

ÜNİVERSİTEYE YÜZDE 50 ALAN
Üniversite alanı ise alanın yüzde 50 kısımlık bölümü olarak belirlendi. Yine alanda sağlık tesis alanı, sosyal ve kültürel tesis alanı, ibadet alanı ve yeşil alanlar için de yer ayrıldı.

 
IMF Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
 
Evlilik istatistikleri açıklandı: İzmir boşanmalarda ikinci sırada
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 27 Şubat 2021 Cumartesi 11:20

İzmir e hiç bir şey yapmasınlar sadece slogon yeter örümcek tutmuş beyinliler

Yorumu oyla      2      3  
Bariş ünlü 26 Şubat 2021 Cuma 22:37

Orda oturanlar ne olacak o kadar kolay degil bu iş herkesn tuzu kuru tabi

Yorumu oyla      2      3  
Hakan gencer 26 Şubat 2021 Cuma 15:02

2012 den beri karabaglar belediyesi aziz kocaoğlu gereksiz başkan izmire çivi çakmayan hatta çöpü toplanamayan yolu yama yapamayan belediye itiraz ediyor mahkeme de itiraz etmek moda oldu yok istemesyuk cü grup bunlar deprem olduğun da binlerce kişi enkaz altında kalıp ölürse muhittin nasi verecek hesabını acaba yazıklar olsun bi kerede itiraz etmeyin akıllı davranın yazık oluyor izmire izmir bu kafalara emanet maalesef

Yorumu oyla      2      4  
26 Şubat 2021 Cuma 11:51

Devlet benden vergi alacak ama çivi çakmayacak. Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da başka bir şey var. Düdük kadar yerin tamamı üniversite olsun demek istemezükçülük mü oluyor? Karşı tarafta kentsel dönüşümü becerememişsin, gelmişsin boş araziye TOKİ yapacağım diyorsun. Bölge TOKİ yaparak mı gelişecek?

Yorumu oyla      2      3  
Enver Akbas 25 Şubat 2021 Perşembe 21:04

O Bölgede Abdi ipekci Ihsan Alyanak ve Peker mahalleleri var binalar 1 2 veya 3 katli çoğunluğu gece kondu oralara anlaşıp konut yapılabilir.Arazide komple Üniversiteye kalır.Buraya yapılan bir Üniversite o bölgeye hayat verir.

Yorumu oyla      3      3  
Serkan 25 Şubat 2021 Perşembe 20:02

Ben devletin yerinde olsam İzmire çivi çakmam

Yorumu oyla      3      5  
Bu neyin kafası? 25 Şubat 2021 Perşembe 15:14

Yeni yapılacak konutların kirası 1200 lira olacak diye garanti mi verildi? Üniversite alanına yakın konutların fiyatları artmasın diye üniversite alanından alıp, TOKİ yapalım nasıl bir düşüncedir? Ege Üniversitesi'ne de TOKİ yapalım mı? Her taraf liseden bozma üniversite doldu. Bu kafa New York gibi bir yeri yönetse eminim ki o devasa parklar olmazdı. Ülkemizde de zaten yok. Var olandan da yol geçiriyoruz, bina yapıyoruz. Kentsel dönüşüm yapacaksan bu alanın karşı tarafına yap; her yer gecekondu. Orada işi becerememişsin, boş alana TOKİ yapma peşindesin. Kültürparktan büyük yeşil alan yapılacaktı. Aradan kaç yıl geçti, bakanlık tek bir çivi çakmadı.

Yorumu oyla      2      3  
TLG 25 Şubat 2021 Perşembe 14:16

Konut yeri olacak tabi niye bu kadar karşı çıkılıyor anlamıyorum. Bugün saçma sapan evlere 2000 TL fiyat çekiliyor. O bölgeye Üniversite kurulursa şu anda 1200 civarı olan toki konut kiraları 2000 üstüne çıkar. Buradan çıkarı olanlar veya bölgede 50-100 yıllık gecekondudan bozma evi olanlar itiraz ediyor sanırım. Ondan sonra da kentsel dönüşüm, depreme dayanıklı konut yapmak lazım gibi laflar ... ama hepsi laf

Yorumu oyla      2      5  
Deliadam 25 Şubat 2021 Perşembe 12:39

Verin her yeri konut yapsınlar. Üniversite falan gerekmez bu ilçeye.

Yorumu oyla      4      4  
Diyeceklerim bu kadar 25 Şubat 2021 Perşembe 11:30

ODTÜ yerleşkesi orman hariç 4500 hektar. İyi ki zamanında bunlar kurmamış.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık planlama sürecini anlattı: İnciraltı zirvesi
Planlama çalışmaları devam eden İnciraltı için İzmir’e gelen Çevre ve ...
Deprem bölgesinde flaş karar: Rezerv alanlar hazineye devrediliyor!
İzmir depreminde yıkıldıktan sonra “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlenen ...
İzmir'in turizm merkezinde ihale: 18 arsa listede!
Dikili Belediyesi, bünyesinde bulunan 18 adet 'arsa' niteliğindeki taşınmazı ...
 
Konut satışı da inşaatı da düştü!
İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut kredisi oranlarının ...
İzmir'de konut satışlarında sert düşüş!
Konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,9 ...
Emlak Müdürlüğü'nden 12 milyonluk kiralama
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ...
 
Bakanlık açıkladı: Kentsel dönüşümde kredi limiti arttı
Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere ...
Ev alma hayaliyle 300 bin kişi dolandırıldı!
Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi, TBMM ...
'Bekar erkeğe ev vermem' diyen ev sahibine ve emlakçıya ceza
Cinsiyete ve medeni haline göre kiracı arayan ev sahibine cevap Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva