HABERLER>GÜNCEL
18 Kasım 2016 Cuma - 13:48

Karabağ Genel Merkezi dinlemedi, cemevine ait tesisi yıktı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Yamanlar’da yıllardır faaliyette bulunan cemevine ait düğün ve sosyal tesisleri yıktı. CHP PM Üyesi Ali Öztunç, “Kendisini uyardık. İzmir’deki arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Yaptığı çok yanlış, bedelini öder” dedi.

Karabağ Genel Merkezi dinlemedi, cemevine ait tesisi yıktı!

EGEDESONSÖZ - Bayraklı’da krize neden olan ve CHP Genel Merkezi’ne kadar taşınan cemevine ait sosyal tesisler ve düğün salonunun yıkım kararı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı Yamanlar Cemevi’nin dernek seçimine müdahale etmiş, şu anda başkan olan Mehmet Bozkurt’un karşısına Abidin Yücesoy’u çıkartmıştı.

Karabağ’ın adayının seçimi kaybetmesinden sonra belediye ilk olarak cemevine gelir getiren, ihtiyaçların karşılayan Can Dost isimli düğün salonuna önce 110 bin TL ceza keserken ardından yıkım kararı aldı. Başkan Karabağ, kararını “yeşil alana yapılmış bir yer” diyerek savunurken uygulamaya binlerce kişi karşı çıktı. Yapılan eylemlerin ve açıklamaların ardından konu genel merkeze iletildi.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılıp yetkililerden bilgi aldı. Yıkım kararı geçici bir süreliğine ertelenirken Başkan Karabağ’ın talimatıyla iş makineleri cemevinin kapısına dayandı.



TOMA VE GAZLA MÜDAHALE 
Parti yetkililerinden gelen uyarılara kulak asmayan Başkan Karabağ’ın iddialara göre, “Gerekeni yapın, kısa sürede yıkın” dediği öğrenildi. Bu talimatın ardından bölge halkı tesisin önünde toplanırken, alana iş makineleriyle birlikte çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA gitti.

Vatandaşların tepkisi sürünce iki TOMA'dan atılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale gerçekleşti. Güvenlik güçlerine grup da karşılık verince yaşanan arbede sırasında 6 zabıta yaralandı. 

- FOTO GALERİ: ÖNCE GAZ, SONRA YIKIM!... 



KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ! 
Müdahale sonrası ekipler tesise TOMA'larla set çekti. İş makineleri alana girerek düğünün salonunun duvarlarını yıktı ve kullanılamaz hale getirdi. 



BU AKŞAM DÜĞÜN VAR! 
Ekipler ve iş makineleri alanı terk ettikten sonra bölge halkı temizlik çalışmasına başladı. Vatandaşlar, "Akşam düğünümüz var, duvarları yıkık olsa da salonu temizleyip yetiştireceğiz" dedi. 

İLK TEPKİ GELDİ
Öte yandan İzmir’e gelerek durumu yerinde inceleyen PM Üyesi Öztunç, Başkan Karabağ’ın uygulamasının yanlış olduğunu söyledi. Öztunç, “Kendisini daha önce uyardık. Belediye başkanının yaptığı çok yanlış… İzmir’deki milletvekili ve partili arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Genel merkezin de bilgisi var. Bu karardan vazgeçilmelidir. Başkan bunun bedelini öder” diye konuştu.

AYIPTIR, GÜNAHTIR, YAZIKTIR!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe’nin de yıkıma tepkisi sert oldu. Boztepe, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı hedef aldı.

Boztepe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kentin gündeminde uzun süredir krize neden olan konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Boztepe şunları söyledi:  Bayraklı Yamanlar’da Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde İzmir’in en köklü cem evlerinden birisi olan Yamanlar Cemevi’nin gelirini, elektrik ve su ihtiyacı başta olmak üzere birçok giderini karşılamak için yapılan düğün salonu yıkıldı. Cem evi derneğinin seçimine CHP’nin kongresi gibi bakan Belediye Başkanı Hasan Karabağ seçimi kaybedince gözü döndü. Önce yıldırmaya çalıştı, şimdi de gözü dönmüş bir şekilde iş makineleriyle saldırıya geçti. Düğünler için gün verilen, insanların en mutlu günün yaşayacağı yer yerle bir edildi. Bayraklı’nın belediye başkanı olmak yerine padişahı, kralı olduğunu söyleyen başkan içinde bulunduğu psikolojik durumu gözler önüne serdi. Gözü dönmüşlüğü, kindarlığı, hırsını bir daha gösterdi. Geçmişte Sivas Yıldızeli İlçesi Yusufoğlan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin etkinliğinde ‘bu bölgeleri karanlığa ve Sünni yobazlığa teslim etmeyeceğiz’ diyen Başkan şimdi de işine gelmeyen Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesine mali destek olan yeri yıktı. Dönme dolap gibi dönüp, ibadeti siyasete alet ederken hiç utanmadı, sıkılmadı. Bayraklı’yı birleştirmek, kucaklamak yerine bölen, toplumu birbirine düşüren başkana daha önce sorular sordum. Ona “Bayraklı’da tüm gecekondu sorunu bitti de 300 metrekarelik düğün salonu mu gözüne battı? İlçede tüm yapılar yasalara uygun mu, ya da hiç kaçak bölümleri yok mu? İşine gelince Alevi vatandaşlarımızın duygularını sömüren sen değil misin? Toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran senin yaşam felsefen değil mi?” diye sormuştum. Aynısını tekrarlıyorum. Ey sağduyulu Alevi kardeşlerim… Bizzat dokusunu bildiğim, gençliğimin geçtiği, büyüdüğüm Yamanlar’daki ayıba dur diyelim. Birleştiren değil ötekileştirenlerden hesap sorun. Siyasi ikbali için her şeyi yapabilecek birisini iyi tanıyın. Tanıyın ki sizin yanınıza geldiğinde yüzüne tükürün. Bugün günlerden Cuma…  Öyleyse; Bize Hüseyin olmak sana da Yezit olma düştü.

DOĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ
Yıkım işlemi sonrası yazılı bir açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’dan da Bayraklı Belediyesi’ne tepki geldi.

Doğan, “Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesine tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonu, Bayraklı Belediyesinin kararıyla yıkılmak istenmektedir. Yamanlar Cemevi olarak da bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesinin gelir kaynağı olan ve Cemevinin ihtiyaçlarının karşılanması için tahsis edilen Can Dost Düğün Salonu’nun yıkım kararını, söz konusu siyasal süreçte tekçi yapının güçlendirilmesi olarak yorumlayıp, bunu kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bayraklı Belediyesi tarafından alınan bu yıkım kararı tamamen siyasi bir karardır. Partimize, basın emekçilerine, akademisyenlere, öğrencilere, işçilere kısacası toplumsal muhalefetin her alanına yönelik bu tür baskı ve zulümler tarihin her döneminde karşılaştığımız sindirme politikalarıdır. Ama bu politikalar asla başarıya ulaşamamıştır. Yıllarca alevileri, inançlarını ve ibadethanelerini oy deposu olarak gören ve seçim zamanlarında demokrat kesilen bu zihniyette yok olmaya mahkûmdur. Farklılıklarımızla yaşamamızın önüne engel olanların sonunun hüsran olacağını buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. İktidarlarını güçlendirmek adına tüm muhalif kesimlerde yaratılmak istenen bu baskıların yaratacağı basınç, sarayları ve iktidar ortaklarını yıkabilecek fırtınaya gebedir” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’de ‘ölüm içkisi’ baskını: 29 gözaltı
 
Cezaevi firarisi çift çocuklarını satarken yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘ölüm içkisi’ baskını: 29 gözaltı
İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda 5 bin 198 şişe ve 420 litre ...
İzmir’de ödevle ortaya çıkan taciz kabusu!
İzmir Çiğli’de bir ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi, öğretmeninin ...
Facianın boyutu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı
Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden ocağında heyelan sonrası meydana gelen ...
 
"Tarihi dizilerden değil kitaplardan öğrenin"
APİKAM’ın “Kent Söyleşileri” serisinde konuşmacı olarak yer alan araştırmacı ...
İzmir metrosu zayıflatıyor!
Yukarı çıkmak için yürüyen merdiven yerine normal merdiven kullanımını ...
'ByLock' operasyonu: 73 akademisyen gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün akademik yapılanmasına yönelik ...
 
Van Belediye Başkanı Kaya tutuklandı
Gözaltına alınarak görevinden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Maden ocağında facia: 3 işçi hayatını kaybetti
Siirt'in Şirvan ilçesinde bir bakır madeni sahasında heyelan meydana geldi. ...
İzmir’deki eski koca dehşetinin perde arkası!
Mustafa Savsun'un cadde üzerinde tartıştığı boşandığı eşi Fatma Elif Uysal'ı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva