HABERLER>GÜNCEL
10 Ekim 2015 Cumartesi - 10:18

Kara Cumartesi! 'Barış'a bombalı saldırı: 95 ölü, 246 yaralı

Ankara'da cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı gerçekleştirildi. “Emek, barış, demokrasi” mitinginin yapılacağı tren garı kavşağında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölü sayısı 95'e yükseldi, 48'i ağır 246 kişi de yaralandı.

Kara Cumartesi!  Barış a bombalı saldırı: 95 ölü, 246 yaralı

ANKARA -  Türkiye Ankara’da yapılan bombalı saldırıyla yasa boğuldu.

TÜRKİYE'NİN EN KANLI TERÖR SALDIRISI

Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitingi"ne giden grubun bulunduğu bölgede 2 patlama meydana geldi.



Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken kara haberler de peşi sıra geldi.

DHA olayın hemen ardından en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği duyururken, İşiçleri Bakanlığı tarafından bir süre sonra yapılan açıklamada 2 patlamada en az 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.

Saat 15.39 İçişleri, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ortak bilgilendirme açıklaması için basının karşısına çıktı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu patlama nedeniyle 86 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, 28’i ağır 186 yaralının da tedavi altına alındığını açıkladı.

3 BAKANDAN ORTAK SALDIRI AÇIKLAMASI

Gece yarısı bilanço daha da ağırlaştı. Bombalı saldırıda ölü sayısı 95'e yükseldi, 48'i ağır 246 kişi de yaralandı.

CANLI BOMBA ŞÜPHESİ
Patlamanın canlı bombadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde bulunuyor. Saldırıda plastik patlayıcı kullanıldığı ayrıca bombanın etkisini güçlendirmek için çelik bilyeler kullanıldığı ifade ediliyor.

BÖLGEDE ARAMA
Öte yandan bölgede başka bir bomba olabileceği şüphesiyle bomba imha ekiplerince bir arama yapıldı.
 
5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.
 
Patlama meydana geldi.
 
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, HDP, EMEP ve SDGF pankartlarının yoğun olduğu bölgede iki kez patlama yaşandı.
 
Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
 
Anadolu Ajansı patlamanın bir ya da daha fazla canlı bomba tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti.
 


PATLAMA ANI
Ankara'da bugün yapılacak Barış Mitingi öncesi toplanma alanı olan Ulus Tren Garı önündeki patlamanın görüntüleri ortaya çıktı. Mitinge katılanlar halay çekerken patlama meydana geldi. O anlar sosyal medyada paylaşıldı.




 
GÖRGÜ TANIĞI DEHŞET ANLATTI
Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, ''Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi'' diye anlattı.
 
Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var" dedi.

DAVUTOĞLU BİLGİ ALDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü. Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.

ERDOĞAN PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi.
 
İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki patlama haberi üzerine programlarını iptal etti. Erdoğan, Ankara Tren Garı'nın önündeki iki patlamayla ilgili olarak yetkililerden de bilgi aldığı öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birer telefon görüşmesi yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölü ve yaralıların bulunduğu patlamayla ilgili gelişmeleri yakinen takip etmekte olduğu açıklandı.
 
Bu çerçevede telefon görüşmeleri yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve yaralı vatandaşların durumlarının yanı sıra patlamaya ilişkin ilk bulgular hakkında da yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın patlama hadisesinin ardından İstanbul'daki programlarını da iptal ettiği belirtildi.

 
Siyah kuşağı Başkan Atila taktı!
 
KODA Hikmet Şimşek anısına sahnede…
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MECLİS 11 Ekim 2015 Pazar 10:09

CHP ninMeclis terör gündemiyle toplansın önergesine karşı çıkanlar.. Ne işiniz var mecliste. Ne zaman sorunlara sahip çıkacaksınız.

Yorumu oyla      13      5  
m.y. 10 Ekim 2015 Cumartesi 18:48

başbakan açıklama yapıyor,açıklamalar maalesef siyaset kokuyor1- seçim hükümeti AKP. hükümeti değil diyor, sizce ne hükümeti? 2-chp.yi seçim hükümetine girmediği için suçlyor,o zaman niye koalisyon kurmadınız demezler mi.3-HDP.yi ve HDP. seçmenini oylarından dolayı suçluyor.ankarada patlayan bombalar HDP.heyetinin bulunduğu alan 4-güvenliik zaafiyeti konusunda ise, sadece miting alanı olan sıhhiye meydanının güvenliğinin sağlandığı, toplama alanı olan ankara garında güvenlik önlemi alınmaması kimin suçu? HDP.nin mi yoksa hükümetin mi?

Yorumu oyla      17      7  
Kazım EMİR 10 Ekim 2015 Cumartesi 17:56

sorumlular açık ve net görünüyor dün rizeDe kan gövdeyi götürür diyenler ve azkasında duranlar ayen beyan TANIYORUZ BİZ ONLARI

Yorumu oyla      15      5  
10 Ekim 2015 Cumartesi 17:37

Allah'ına arabına ulusal yas ilan ediliyor acilen ulusal yas ilan edilsin

Yorumu oyla      16      5  
muhalif 10 Ekim 2015 Cumartesi 17:23

akp.nin yeni türkiyesi, ortadoğuya dönen bir türkiye, tıpkı bagdatta, yemende, suriyede patlatılan bombalı araçlar, canlı bombalar sonrasında ölen 10 larca insan manzaraları, artık türkiyede de görülüyor, reyhanlı sonraso ortadoğuya dönen türkiye ankara saldırısı ile doruğa çıktı, türkiyede emniyet istihbarat zafiyeti yok diyorlar ama ortada 86 ölü var, bugün ankarada patlıyorsa, yarın istanbul ve izmirde patlama ihtimali de vardır. yeni türkiye güvenli bir ülke olmaktan çıkmıştır.

Yorumu oyla      14      8  
izmirli 10 Ekim 2015 Cumartesi 17:14

Ülkemizin başı sağ olsun ama başkentin göbeğinde 86 kişi ölüyorsa birisi sorumluluk alsın artık ama yeter.

Yorumu oyla      19      5  
TC. Öz Vatandaş. 10 Ekim 2015 Cumartesi 16:40

Sorumlu olanlar hala koltukta oturuyor, önlem olarak Tvitır ve Faceye erişim kısıtlanmış, Başbakan Acil Güvenlik zirvesi yapmış her zaman olduğu gibi olay sonrası yapılan bir nafile zirve bu olayların önüne geçiyor mu? hayır. O zaman neymiş? siz bu ülkenin başından biran evel çekilmeniz gerekiyormuş zira 1 numara dahil hepiniz acizsiniz.

Yorumu oyla      20      9  
10 Ekim 2015 Cumartesi 15:29

bu olay avrupada bir yerde olsa,icisleri bakani polis muduru,istihbarati topa tutarlar be....bir tanesi gorevinde kalamaz.memleket yol gecen hanina dondu,dincisi burda,teroristi burda,bu milletin ve memleketin huzurunu istemeyen kim varsa doldu buraya....devletimiz uyuyormu? polis,istihbarat uyuyormu? baskentimizin gobeginde bomba patlatiyorlar,biz bakiyoruz....biktik kardesim biktik....kurdundende biktik,dincisinden de biktik,sagcisindan,solcusundan da biktik,suriyelisinden de biktik,iraklisindanda biktik....yeter bu kargasa,insan gibi evine ekmek goturmeye calisanlari dusunen yok.can guvenligimiz hic yok.eh bizi koruma vazifesi olan devlete vergi veriyoruz.siyasiler kendi cikarlarinin pesine dusmus.herkes secilme derdinde.yaziklar olsun bu memleketi bu hale getirenlere...

Yorumu oyla      17      7  
yorumcu 10 Ekim 2015 Cumartesi 14:30

sorumlulari bulunmazsa bu islere bakanlar istifa etsin.memlekette kan,siddet,bomba,saldirisiz birtek gun gecmez oldu....savas alanina cevirdiler....yaziklar olsun,allah belalarini versin

Yorumu oyla      16      6  
muhalif 10 Ekim 2015 Cumartesi 14:17

terör büyükşehirlere girmiş oldu, hükümet devlet ve istihbaratın acizliği tüm çıplaklığı ile ortaya çıktı. hiç birimiz güvende değiliz.......

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki inşaatta korkunç ölüm!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, çalıştığı inşaatın 7'nci katından düşerek ...
İzmir’de Che Guevara yürüyüşüne 7 gözaltı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, Ernesto Che Guevara'nın ölüm yıldönümü nedeniyle ...
İzmir’de pompalı dehşet: Boşandığı eşinin arkadaşını…
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, Hacı İsmail Yaşdal, boşandığı eski eşi 30 ...
 
Bülent Keneş gazete kapısı önünde gözaltına alındı
Today's Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, hakkındaki ...
Necati Doğru ve Uğur Dündar’a hapis cezası!
Gazeteci Necati Doğru ile Uğur Dündar'a hapis cezası şoku... Gazeteci ...
Sedat Peker miting yaptı: MHP’ye eleştiri, AK Parti’ye övgü
Rize'de yerel bir gazete 'teröre lanet' mitingi düzenledi. Mitinge organize ...
 
İranlı iki casus Türkiye’de komutan kaçıracaktı!
Türkiye’ye sığınan üst düzey bir İranlı muhalif komutan, Van’da iki ajan ...
Polisi hamile eşinin yanında şehit ettiler
Diyarbakır'ın Hani İlçesi yakınlarında yol kesen PKK’lılar özel otomobiliyle ...
İzmir’de Kocaer işçilerinden isyan!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, Kocaer Demir Çelik Fabrikası'nda işlerine son ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva