HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2020 Pazar - 15:50

Kanserle mücadelenin simgesi Neslican'ın 1. ölüm yıldönümü

Rize'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle tanınan ve İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybeden Neslican Tay (21), ölümünün 1’inci yıl dönümünde Rize’deki mezarı başında dualarla anıldı. Marmara Adası’ndan çıkarılan mermerden heykeltıraş çift Hakan ve Özlem Şengönül tarafından tasarlanan sol ayağı olmayan güvercin sembollü anıt mezar da, Neslican’ın kabrine yerleştirildi. Törene katılan sanatçı Haluk Levent, “Onun yanına, onun mücadelesine destek olmaya geldim. Ona bir anıt mezar sözümüz vardı. Bu sözümüzü tuttuk” dedi.

Kanserle mücadelenin simgesi Neslican ın 1. ölüm yıldönümü

Rize merkeze bağlı Gülbahar Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan Neslican Tay, 3 kez yendiği kansere 4'üncü kez yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle 3 yıl önce sol bacağı kesilen Neslican, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1,5 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken bir yandan da Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak, eğitimini sürdürdü. Neslican, son 1 yılını Rize ile İstanbul arasında gidip gelerek, eğitimi ve tedavisi ile geçirdi. Kanserle mücadelesi sırasında hastalara verdiği moral ve destek ile tanınan Neslican, sağlık durumu kötüleşince 15 Eylül 2019’da, İstanbul'daki özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Neslican, geçen yıl 20 Eylül günü, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Neslican Tay, binlerce kişinin katılımı ile Rize'de toprağa verildi.

KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Kanserle mücadele ederken hastalara moral veren açıklamaları ile tanınan ve 4'üncü kez yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Neslican Tay, ölümünün 1’inci yıl dönümünde Rize’deki mezarı başında dualarla anıldı. Pehlivan Mahallesi’ndeki törende ünlü sanatçı Haluk Levent, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Balıkesir Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, heykeltıraşlar Hakan ve Özlem Şengönül, Tay ailesi, Neslican’ın sevenleri ve arkadaşları katıldı.

NESLİCAN’A ANIT MEZAR

Sanatçı Haluk Levent’in daha önce söz verdiği, Marmara Adası’ndan çıkarılan mermerden heykeltıraş çift Hakan ve Özlem Şengönül tarafından tasarlanan sol ayağı olmayan güvercin sembollü anıt mezar da, Neslican’ın kabrine yerleştirildi. Törende Kuran’ı Kerim okunarak dualar edildi.

'SÖZÜMÜZÜ TUTTUK'

Törende konuşan Haluk Levent, sözlerini tuttuklarını söyleyerek “Neslican kanserle mücadele eden bütün çocuklarımızın sembolüydü ve bir umuduydu. Birçok kişiye de umut oldu. Neslican’ı yitirdiğimizde çok üzüldük. Ben daha önce de buraya geldim, şimdi de geldim, daha sonra da geleceğim. Onun yanına, onun mücadelesine destek olmaya geldim. Ona bir anıt mezar sözümüz vardı. Bu sözümüzü tuttuk. Bugün buradayız” dedi.

‘DUA ETMEK İÇİN GELDİK’

Anıt mezarın yapılmasına katkı sağlayan Balıkesir Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy da “Neslican kızımızın anıt mezarını Marmara’dan yapıp, yerine koyup bir dua okumak için hep beraber buraya geldik. Haluk Levent’ten anıt mezar fikrini duyduğumuzda bizim de çorbada tuzumuz olsun istedik. Marmara mermerinin çıktığı Marmara Adası’nda bu yıl 30 Ağustos’a kadar olan heykel sempozyumunda ana tema olarak Neslican kızımızı sanatçı kardeşlerimiz işledi. Çok şükür verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Bizlerin de bu güzel işte küçük bir katkısı olmuşsa ne mutlu bize” diye konuştu.

‘GÜVERCİNİN TEK AYAĞI YOKTUR’

Anıt mezarı tasarlayan heykeltıraş Hakan Şengönül ise “Anıt mezarda bir güvercin teması aldık. Güvercinin tek ayağı yoktur. Onun sebebi de Neslican hastane de yatarken ayağını kaybettikten sonra penceresinin önüne her gün bir tane güvercin geliyormuş. O güvercinin de tek ayağı yokmuş. Neslican o süreçte yaşama umudu olarak bu güvercini aldığı için bizde anıt mezarda güvercini işledik” dedi.

 
Aylarca evine kimseyi almadı, virüse yakalandı!
 
Almanya'nın en zenginler listesinde bir Türk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aylarca evine kimseyi almadı, virüse yakalandı!
Kütahya’nın Gediz ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 5 ...
İzmir'de aranan dolandırıcılık şüphelisi yakalandı
İzmir'in Aliağa ilçesinde 17 farklı dolandırıcılık olayından aranan şüpheli gözaltına alındı.
Kültürpark'ta uyuşturucu kullanan genç kriz geçirdi!
Konak ilçesinde uyuşturucunun etkisi altında olduğu öne sürülen bir genç ...
 
Rus uçakları, İdlib'in güneyini bombalıyor
Suriye’nin İdlib kenti güneyi, Rus savaş uçakları tarafından bombalanıyor.
Dünyada koronavirüs vaka sayısı 31 milyonu aştı!
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 31 milyonu geçti.
Bakan Akar: Yunan basın tarihine kara leke!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Bu utanç vesikası Yunan basın tarihinde ...
 
Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem
AFAD verilerine göre, Akdeniz'de merkez üssü Datça açıkları olan 4,2 büyüklüğünde ...
Dövülerek araçtan atıldı, başka otomobil çarptı!
Bursa’da kendisinden 25 bin lira isteyen kişilerce dövülerek, zorla kaçırıldıktan ...
Mesut Yılmaz hastaneye kaldırıldı
Daha önceden akciğer kanseri teşhisi konulan ve bir de beyin ameliyatı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva