HABERLER>GÜNCEL
23 Ağustos 2019 Cuma - 16:48

Kanım şifalı' diyerek içirmiş, Sakarya'da yakalandı

Eskişehir'de, sözde dergah adıyla kurulan çiftlik evinde, 'Yahudilerin aradığı şifreli kan damarlarımda' diyerek, psikolojik rahatsızlığı olanları tedavi ettiğini öne sürüp dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla aranan Sibel Gönül (49), Sakarya'da gözaltına alındı. Gönül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kanım şifalı  diyerek içirmiş, Sakarya da yakalandı

Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçedeki Keskin Mahallesi'nde, 10 dönümlük arazide sözde dergah kurulan çiftlik evinde psikolojik rahatsızlığı bulunan kişileri para karşılığında ilginç yöntemler kullanarak tedavi ettiğini öne süren Sibel Gönül’ün insanları dolandırdığı şikayetleri üzerine harekete geçti. Soruşturma başlatan ekipler, belirlenen adrese operasyon düzenledi. Operasyonda Sibel Gönül adreste bulunamazken, avukat oğlu Sadık Gönül ve Serkan D.'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli gözaltına alındı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sadık Gönül ve Serkan D. tutuklanırken, 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

'KANIM ŞİFALI' DİYEREK İÇİRMİŞ
Jandarma Komutanlığı'na şüpheliler hakkında şikayette bulunanlardan C.G. firari şüpheli Sibel Gönül'ün genellikle evlenemeyen, çocuğu olmayan ve üzerinde büyü olduğunu iddia ettiği kişileri dolandırarak paralarını aldığını söyledi. Kanının şifalı olduğunu söyleyerek de gelenlere içirdiğini anlatan C.G., "Kendisi bana 'Yahudilerin aradığı şifreli kan damarlarımda' demişti. Bir hastanın tedavi ücreti 4- 5 bin TL arasında değişirdi. Ayrıca kurban parası istiyordu. Kanlı su, kanlı ayna, yumurta, kilit gibi materyaller kullanıyordu. Kanlı suyu bazen içirir, bazen de o suyla duş alınmasını isterdi. Kanının şifa olduğunu söylüyordu. Bir dönem Sibel'i FETÖ'den şikayet etmişlerdi. Elindeki 40 bin TL'yi ve kanları yanında çalışan Hacer'in evine gönderdi. Bu dönemde evinde bulunan FETÖ'ye ait kitap ve CD'leri de yaktı" dedi.

'KURBAN PARASI İSTEYİP, ESTETİK OLMUŞ'
Jandarmaya ifade veren S.D. ise kendisini tedavi etme karşılığında 2 bin 700 TL para ödediğini belirterek, "Beni tedavi etmek için toplamda 2 bin 700 TL aldı. Bir mührü vardı. O mührü hastaların vücudunda gezdirerek sözde tedavi yapıyormuş. Sürekli kurban parası isterdi. Fakat o kurban paralarıyla kurban kesmek yerine estetik ameliyatlar oluyordu. Estetik ameliyatlarını Hz. Hüseyin'e benzemek için yapıyormuş. Lüks bir yaşamı vardı. Yanındakilere kod adı veriyordu. Yanındakiler sürekli Sibel Gönül'ü övüyordu. Sibel'in devlet sorunlarını dahi kanıyla karışım yaparak oluşturduğu suyu Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıkların kapısının önüne dökerek çözdüğünü söylüyorlardı. Hatta, sözde, 15 Temmuz darbe girişimini devletin rahatça bertaraf ettirmesini sağlamış. Oluşturdukları düzene 'sistem' diyorlardı. Yanında çalışanlardan kazandıklarının yüzde 10'unu sisteme aktarmasını istiyordu" diye konuştu.

SAKARYA'DA YAKALANDI
Firari Sibel Gönül'ün yakalanması için jandarma ekiplerince başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelinin Sakarya'da olduğu belirlendi. Şüphelinin saklandığı belirlenen adrese düzenlenen operasyonla Sibel Gönül, gözaltına alındı. Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan Gönül, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

 
Bergama'da yol sorunu çözülüyor
 
FETÖ'nün sözde Ege sorumlusu sınır kapısında yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüste muavin tacizinin cezası belli oldu
Kocaeli'de kadın yolcunun telefonuna cinsel taciz içerikli mesajlar gönderen ...
Metrobüs'teki cinsel saldırı zanlısına tahliye
Metrobüs'te bi kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan zanlı, serbest bırakıldı.
İzmir'de yaralı caretta caretta tedavi altına alındı
İzmir'in Selçuk ilçesinde, kıyıda yaralı halde bulunan caretta caretta ...
 
Belediye işçilerinden ağaçlandırma kampanyasına destek
Karabağlar ilçesinde, 500 hektar alanı kül eden ve 53 saat sonra kontrol ...
İzmir'de feci son: Paylaştığı not dikkat çekti
İzmir'in Foça ilçesinde, hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü ...
İzmir'deki yangında hasar tespit çalışmalarına başlandı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes ilçelerine ...
 
Hem eğitim hem istihdam: İzmir'de 'masal' gibi açılış
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim vaatlerinden birini ...
Sendikacıya parkta muştalı saldırı!
Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yakup ...
Katil için istenen ceza belli oldu
Kırıkkale'de bir kafede Fedai B., 4 yıl önce boşandığı Emine Bulut ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva