HABERLER>GÜNCEL
28 Şubat 2023 Salı - 09:25

Kahramanmaraş'ta termik santralde onarım sürüyor

Kahramanmaraş'ta bulunan Afşin-Elbistan Termik Santrali de depremle birlikte hasar gördü. Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdür İzzet Alagöz çalışanların da depremzede olduğunu belirterek çalışanları konteyner ve lojmanlara yerleştirdikten sonra üretime devam edileceğini açıkladı. Alagöz, "Ünite ünite, parça parça onarmaya başladık. Arkadaşlarımızın tamamını buraya getirmeyi kilometre taşı olarak görüyoruz. Bunu sağladığımız taktirde çok kısa süre içerisinde santralimiz devreye alacağız" dedi.

Kahramanmaraş ta termik santralde onarım sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde Afşin-Elbistan Termik Santrali de hasar gördü. Deprem sonrası üretime ara verilen santralde onarım çalışmaları sürdürülüyor. Santralde, çalışanlar için çadırlar kurulurken, konteynerler da yerleştirildi. Demirören Haber Ajansı'na açıklama yapan Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü İzzet Alagöz, depremzede olan çalışanların barınma sorununu konteyner ve lojmanlarla çözerek üretime devam edileceğini söyledi. 

'DEPREMLE BERABER ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDU'
İzzet Alagöz, "Santralde yaşadığımız ilk depremle beraber, ilk etapta santral içerisindeki hasarları tespit ettik. Gözle görülür ciddi bir hasarımız olmamasına rağmen 9 saat sonra Elbistan merkezli depremle beraber çalışanlarımızda çok ciddi korku oldu. Herkes ailesini kurtarma telaşına girince santralın çalışma kaygısı ikinci planda kaldı. Deprem sensörleriyle beraber elektrik kesintisiyle oldu. Eksi 28 derecelere varan soğuk ve santralin çalışmayı durdurmuş olması depremin santralde oluşturduğu hasarı arttırdı" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZ SANTRALİ AYAĞA KALDIRACAKTIR'
Çalışanlar ve ailelerini daha emniyetli bölgelere taşındığını bildiren Alagöz, "Her ne kadar ciddi bir travma yaşansa da biz burayı kendi mücadele alanımız olarak görüyoruz. Diğer santraldeki tecrübeli arkadaşlarımızı getirerek santralin hasar tespit çalışmalarını yaptık. Geçen hafta pazartesiden itibaren bu hasarların giderilmesi için bakım çalışmalarına başladık. Yine de ne ciddi sıkıntımız personelimizin tamamını santralimize getirememekten kaynaklanıyor. Bunu ortadan kaldırabilmek için de arkadaşlarımızı içerisine sokabileceğimiz konteyner kent ve hasar almamış lojmanlara yerleştirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımızın gönül rahatlığıyla çalışabilmesini sağlamak için uğraşıyoruz. Biz bunu başarırsak arkadaşlarımız da bize milletimizin emaneti olan bu santrali ayağa kaldıracaklardır" ifadelerini kullandı

'2 BÜYÜK DEPREME RAĞMEN AYAKTA KALDI'
Onarım çalışmalarına ilişkin Alagöz, "Ünite ünite, parça parça onarmaya başladık. Arkadaşlarımızın tamamını buraya getirmeyi kilometre taşı olarak görüyoruz. Bunu sağladığımız taktirde çok kısa süre içerisinde santralimiz devreye alacağız. 3 hafta içerisinde tüm geçici konutlarımızı tamamlayıp personelimizi buraya getirmeyi hedefliyoruz. Bakımlarla ilgili gerekli satın almaları da çok hızlı şekilde gerçekleştirip bölgenin yükünü azaltıyoruz. Çok sevindiğimiz bir sonuç var. 2 tane büyük deprem atlatmış bir maden ocağında hiçbir sıkıntımız yok. Hem mühendisliğimizin, hem uygulamamızın ne kadar doğru olduğunu gösteren bir sonuç bu. Bu bizleri çok mutlu etti" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Hasarlı binalar için avans ödemesi yapılacak!
 
TMSF'den kritik hamle: Hisselerini satışa çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hasarlı binalar için avans ödemesi yapılacak!
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yıkılan ya da hasar alan binalar ...
21 gün sonra enkazdan at çıkarıldı!
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da enkaz altında kalan bir at 21 gün sonra kurtarıldı.
DEÜ'lü uzmanlardan güvenli yapılaşma uyarısı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere ...
 
Malatya'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor
Malatya Yeşilyurt merkezli 5,6'lık deprem kentteki hasarlı yapıları yerle ...
ODTÜ'den tsunami raporu: 20 santimetre...
Yapıları Ve Doğu Akdeniz'deki Tsunami Değerlendirmeleri' projesi kapsamında ...
Foça depremini anlattı: Kaygıya yer yok!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Foça’da meydana gelen 4,1’lik ...
 
İzmir'de deprem sonrası vatandaşlar dışarıda sabahladı
İzmir'de deprem sonrası vatandaşlar dışarıda sabahladı
Malatya'da artçı sarsıntılar sürüyor!
AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Malatya'da saat 05.18'de ...
ALES başvuruları için bugün son gün
22 Şubat'ta başlayan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva