HABERLER>SPOR
7 Ekim 2015 Çarşamba - 21:52

Kaf-Kaf son saniye basketiyle kupayı kaybetti!

Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Pınar Karşıyaka'yı 76-74 yenen Anadolu Efes kazandı.

Kaf-Kaf son saniye basketiyle kupayı kaybetti!

Yeni adıyla Basketbol Süper Ligi’nde geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası’nın sahibi Anadolu Efes ile bugün 31. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi son saniye basketiyle  76-74 kazanan Anadolu Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 10’uncu kez müzesine götürdü.
 
Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes’le oynayacağı dev final öncesi oyun kurucu Joe Ragland’ın sakatlık haberiyle sarsıldı. Belinde ağrılar bulunan ve fıtık teşhisi konulan ABD’li yıldız, finale saatler kala kadrodan çıkartıldı. İzmir dönüşü kapsamlı sağlık testine girecek Ragland’ın ilk etapta ameliyat olmasına gerek görülmediği açıklandı.
 
KARŞIYAKALILAR AKIN ETTİ
Geçen sezon ligde Play-Off finalinde Anadolu Ef es’i mağlup ederek 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka’da taraftarlar takımlarını İzmir’e 1000 kilometre uzaklıktaki Samsun’da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar maçtan önceki gece 8 otobüsle yola çıkarak salona geldi. Havayoluyla da çok sayıda Karşıyakalı, Samsun’a akın etti. Kendilerine ayrılan 1200 kişilik yeri büyük oranda dolduran yeşil-kırmızılılar, tribünü pankartlarla süsledi. Antrenör Ufuk Sarıca ve oyunculara büyük sevgi gösterisinde bulunan Karşıyakalılar, maç öncesi İstiklal Marşı’nı okudu. Samsunlu basketbolseverler de finale ilgi gösterdi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’daki finalde protokol tribünündeki yerini aldı. Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Karşıyaka Başkanı Ali Erten ve Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan mücadeleyi protokolden seyretti. Kaf-Kaf’ta Divan Kurulu Başkanı Sadrettin İşçimenler, Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Pınar Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, eski-yeni yöneticiler ve oyuncuların aileleri de yalnız bırakmadı.
 
Anadolu Efes, potada daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 9 kez müzesine götürdü. Geçen yılkı son finalinde Fenerbahçe’yi Ankara’da 77-75 yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan Pınar Karşıyaka ise 30 kez düzenlenen kupada toplamda 2 kez mutlu sona ulaştı. Kaf-Kaf daha önceki kupa şampiyonluğunu 1987’de yaşadı. İstanbul temsilcisi Efes’te sakatlıkları bulunan Cedi Osman ve Krstic forma giyemedi.
 
3 FİNAL KAZANDI
Kaf-Kaf bu maça kadar üst üste oynadığı 3 finali kazandı. Antrenör Ufuk Sarıca önderliğinde son 3 yılda başarıdan başarıya koşan yeşil-kırmızılı ekip 2014’te Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı, geçen sezon da lig şampiyonluğunu kazandı. İzmir temsilcisi, 2013’te yine Ufuk Sarıca yönetiminde çıktığı Eurochallenge Cup finalini ise 1 sayı farkla kaybetmişti.
 
DİEBLER HASRET GİDERDİ
Pınar Karşıyaka’yla 3 kupa kazanan ABD’li şutör Jon Diebler, yeni takımı Anadolu Efes’le ilk maçında eski takımına rakip oldu. Maçtan önce eski takım arkadaşlarından Gabriel’le bir süre sohbet eden Diebler, Kaf-Kaf’a başarı diledi. Karşıyakalı taraftarlar, Diebler için tezahürat yaparak eski yıldızlarını bağırlarına bastı.
 
ŞAMPİYON KABUK DEĞİŞTİRDİ
Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Karşıyaka, finale 8 yeni oyuncu alarak farklı bir görünümle çıktı. Şampiyonluktan sonra kadrosundaki yıldızları rakiplere kaptıran Kaf-Kaf’ta geçen sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası, ligde de şampiyonluğu kazanarak çifte kupa kaldıran kadrodan İnanç, Soner, Gabriel, Palacios ile gençler Egemen, Mertcan ile Mert kaldı. Kaf-Kaf sezon öncesi Milano’dan Joe Ragland, Laboral’dan Colton Iverson, Türk Tekekom’dan Josh Carter, Galatasaray’dan Kerem Gönlüm ve Justin Carter, Fenerbahçe’den Kenan Sipahi, Fenerbahçe’den Can Altıntığ ile TED Kolejliler’den Muhammed Baygül’ü aldı.
 
EFES’E 5 YENİ YABANCI
Geçen sezon Türkiye Kupası’nı havaya kaldıran, ligde de Pınar Karşıyaka’yla final oynayan Anadolu Efes sezon öncesi 5 yeni yabancı transfer etti. İstanbul temsilcisi Olympiakos’tan Bryant Dunston, Lokomotiv Kuban’dan Derrick Brown, Malaga’dan Jayson Granger, Maccabi’den Alex Tyus ve Karşıyaka’dan Jon Diebler’le sözleşme imzaladı. (DHA)
 

 
Bahçeli gençlere seslendi: Sürüyle uçan kargalara karşı...
 
Atatürk'ün heykeli gitti, büstü geldi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu’nun uğuru Atatürk Stadı
İzmir’de yaşanan stat sorunu yüzünden Denizli'de oynamak zorunda kaldığı ...
İzmir’deki amatör maçta taraftar kavgası ölümle bitti!
İzmir’in Bayraklı İlçesi'ndeki Doğançay sahasında iki amatör takımın karşılaşmasında, ...
Necati Kaf-Kaf’ta yokları oynuyor!
PTT 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka'nın büyük umutlarla transfer ettiği ...
 
Ege Masterlar heyecanı başlıyor: Fikstür tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Masterler Futbol Ligi, 17 ekim 2015 tarihindeki ...
Göz-Göz’den transfer startı: Listede kimler var?
PTT 1'inci Lig'de Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 yenerek şampiyonluk ...
Altınordu'da Berkay şoku!
PTT 1'inci Lig'in 7'nci haftasında Vartaş Elazığspor'u evinde 1-0 mağlup ...
 
Altınordu’da hedef her ay bir turnuva!
Selçuk Efes Tesisleri'nde 2-4 Ekim'de Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmek ...
Göztepe’de çifte sevinç
PTT 1'inci Lig'de Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 3-1 yenerek puanını 12'ye ...
Hırçın Karşıyaka!
PTT 1'inci Lig'de şampiyonluk hedeflerken ilk 7 maçta sadece 1 galibiyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva