HABERLER>SPOR
28 Nisan 2013 Pazar - 20:57

Kaf-Kaf Avrupa şampiyonluğu şutunu kaçırdı: 76-77

Pınar Karşıyaka son topta basketi bulamadığı Eurochallenge Kupası final maçında Rus ekibi Krasnye Krylia’ya 77-76 yenilerek şampiyonluğu kaçırdı.

Kaf-Kaf Avrupa şampiyonluğu şutunu kaçırdı: 76-77

İZMİR - Haftanın son gecesinde kenti kalbi Karşıyaka Arena Spor Salonu’nda attı. Pınar Karşıyaka Eurochallenge Kupası final maçında Rus temsilcisi Krasnye Krylia’ya trajik bir sonla boyun eğdi ve şampiyonluğu kaçırdı.
 
 

Zorlu maçı baştan sona üstün götüren Pınar Karşıyaka, geriye düştü son 12 saniyede Diebler’le yakaladığı şutu kaçırınca 77-76 mağlup oldu.

PINAR KARŞIYAKA: 76 - KRASNYE KRYLİA: 77
SALON:
Karşıyaka
HAKEMLER: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Benjamin Jimenez (İspanya), Saverio Lanzarini (İtalya)
PINAR KARŞIYAKA: Dixon 23, Diebler 4, Caner Topaloğlu 2, William Thomas 10, Aminu 12, Ümit Sonkol 8, Can Maxim Mutaf 16, Sanders, Soner Şentürk 1, Bora Hun Paçun KRASNYE KRYLİA: Miles 8, Simmons 18, Omar Thomas 9, Smith 14, Balashov, Kulagin 3, Wilson 5, Vasiliev, Pushkov 2, Collins 18, Kolesnikov
1. periyot: 20-17
Devre: 46-34
3. periyot: 55-54

MAÇIN ÖYKÜSÜ
Karşılaşmanın başında hücum ribaundlarında etkili olan Krasnye Krylia, Smith'in 5 sayı ürettiği ilk 5 dakikayı 13-11 önde geçti. İki takımın da sayı bulmakta zorlandığı periyotta Dixon ve Aminu ile 7-0'lık seri yaklayan Pınar Karşıyaka, bitime 1,5 dakika kala 18-13 üstünlük kurdu. Pınar Karşıyaka, Simmons'ın sayılarına rağmen periyodu 20-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta 13. dakikada Simmons'la eşitliği yakalayan (23-23) Rus ekibi karşısında Can Maxim'le etkili olan yeşil-kırmızı ekip, yakaladığı 8-0'lık seriyle 15. dakika içinde 9 sayılık farka ulaştı: 34-25. Ümit Sonkol ve Dixon'la aradaki farkı açan Pınar Karşıyaka, Diebler'in 3 sayılık basketiyle 19. dakikada aradaki farkı 14 sayıya çıkardı: 46-32. Yeşil-kırmızılı ekip, devreyi 46-34 üstün bitirdi.

Üçüncü periyodun başında Aminu ve Thomas'ın sayılarıyla farkı 17 sayıya (53-36) çıkaran Pınar Karşıyaka önünde Rus ekibi 8-0'lık seriyle aradaki farkı 9 sayıya kadar indirdi: 53-44. Etkili oyununu sürdüren Krasnye Krylia'nın Wilson'un basketiyle 29. dakika içinde farkı 4 sayıya kadar indirdiği (54-50) periyodu Pınar Karşıyaka 1 sayı farkla 55-54 önde tamamladı.

Son periyoda Can Maxim'in 5 sayısıyla başlayan ve 31. dakikada 60-54 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, son 5 dakikaya Ümit'in 3 sayılık basketiyle 67-63 önde girdi. Son 1,5 dakikası 73-73 eşitlikle geçilen müsabakanın son 12 saniyesine Rus temsilcisi 77-76 üstün girdi. Son hücumu Diebler'la kullanamayan Pınar Karşıyaka rakibine 77-76 mağlup oldu.



AYAKTA ALKIŞLANDILAR…
Karşıyaka taraftarı maç sonunda büyük hüzün yaşayan oyuncularını bağrına bastı. Kısa bir sessizlik sonrası oyuncular ve koç Ufuk Sarıca ayakta alkışlandı.

AH O SU ŞİŞESİ!
Efes Pilsen’in 1996’da Koraç Kupası’nı kazanarak bir ilki başardığı kadronun kilit isimlerinden olan Sarıca, antrenör olarak kupanın eşiğinden dönmenin üzüntüsünü yaşadı. Üçüncü periyotta, skor 53-36 lehlerineyken sahaya atılan su şişesinden yakınan Sarıca, şöyle dedi: "Önde olduğumuz dakikalarda yapılan gereksiz bir hareket, oyunun tüm seyrini değiştirdi. O şişe resmen kırılma noktası oldu. Bütün takım değişti. Rakip cesur dış atışlarla oyuna döndü. Müthiş taraftarımız var, ama bu gereksiz hareketleri basketbolda nasıl değiştiririz bilmiyorum. Biz bunun için temmuz ayından beri çalışıyorduk."


 
"Hayal ettik, çok çalıştık. Yeni ve mütevazı bir takımla şampiyon olmak istiyorduk” diyen Sarıca, “Çok üzgünüz. Elimize kadar gelen şansı kaçırdık. Bu yıl son saniyelerde altıncı kez maç kaybettik. Şans bir türlü yüzümüze gülmedi. Ama Avrupa ikincisi olan takımımın büyük başarısıyla gurur duyuyorum" diye konuştu.
 
Ufuk Sarıca’nın da şikayetçi olduğu pet şişeyi kimin attığı bulunamadı.
 
BAZAREVİCH'DEN ÖVGÜ
Kupada namağlup zafere ulaşan Rus Krasniye Krylia’nın antrenörü Sergei Baçarevich, "Karşıyaka ve İzmir kupayı bizden daha çok haketti" dedi. Taraftara ve atmosfere saygı duyduğunu belirten Bazarevich, "Ama kupanın en iyi takımının biz olduğumuza inanıyordum. Sezon boyunca bunu gösterdik. Final karşılaşmasında da zor da olsa kupaya uzandık" dedi.
 
SERVET KAÇTI
Pınar Karşıyakalı oyuncular, 1 sayı farkla kaybedilen finalle müthiş primden oldu. Müsabakadan önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 100 bin, sponsor Yaşar Holding ise ayrıca 100 bin TL’Lik prim vaadinde bulundu. Yönetimin vereceği, ayrıca ödül yönetmeliğinden de gelecek altınlarla birlikte ciddi miktarda para kazanacak olan yeşil-kırmızılılar, son hücumu kullanamayınca tarihi başaryının yanısıra tarihi primi de kaybetmiş oldu.

ARENA’DA SEVİNEN RUSLAR
FIBA Avrupa Challenge Kupası Dörtlü Finali'nde mutlu sona ulaşan Rus temsilcisi Krasnye Krylia, kupasını aldı.
      


Karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşayan Krasnye Krylia takımı oyuncları madalyalarını FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak'tan aldı. Rus ekibinden Chester Simmons'ın en değerli oyuncu seçildiği turnuvayı birinci tamamlayan Krasnye Krylia kupasını FIBA Avrupa Asbaşkanı Cyriel Coomans verdi.

Karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşayan Pınar Karşıyakalı basketbolcular, madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ'dan aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 29 Nisan 2013 Pazartesi 08:37

Takım 17 sayı öndeyken sahaya su sişesi atan futbol taraftarına yenildik!

Yorumu oyla      16      7  
İLAHİ ADALET 28 Nisan 2013 Pazar 22:58

BU BAŞKAN VE YÖNETİMİ EN BAŞTA PERSONELİN DAHA SONRA BU KULÜBE HİZMET EDERKEN İŞDEN ÇIKARILAN VE KSK'DEN ALACAKLILARIN AHINI ALDIKÇA HİÇ KATEGORİDE BAŞARIYA ULAŞAMAZ

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arena’da tarihi final öncesi olay çıktı!
FIBA Eurochallenge Cup’ta temsilcimiz Pınar Karşıyaka ile Rus Krasnye ...
Antep’te ortalık karıştı: Galatasaray taraftarı sahada!
Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kamil Ocak Stadı'daki Gaziantepspor ...
En güzel Pazar: İzmirliler kritik virajda 3’te 3 yaptı
PTT 1.Lig’in İzmir temsilcileri ‘tutunma’ ve play-off yolunda kritik üç ...
 
Göztepe kümeden iki adım uzaklaştı: 2-0
Gaziantep BŞB'yi taraftarının desteğiyle deviren sarı-kırmızılılar, ligin ...
Fırtına'dan Bolu Beyi'ne 5'lik tarife: 2-5
PTT 1. Lig’de bitime iki hafta kala play-Off’un en güçlü adaylarından ...
Kaf-Kaf'tan ilk 6 yolunda kritik zafer: 0-1
Karşıyaka lider Kayresi Erciyesspor’u deplasmanda tek golle devirerek ...
 
Süper Lig'in iki yeni takımı belli oldu
PTT 1. Lig'de bugün oynanan 32. Hafta maçlarının ardından Spor Toto Süper ...
İnönü'de skandal: Taraftara tribünde dayak!
Beşiktaş - Orduspor maçının ardından İnönü Stadı'nda büyük bir skandal ...
Gekas Timsah’ın ağzından puanı kaptı: 1-1
Bursa'dan galip çıkmadı! Ligin 31. haftasında Avrupa kupalarına katılma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva