HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2020 Perşembe - 16:52

Kadın güvenlikçi hukuk mücadelesini kazandı ama işe dönemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışırken yakalandığı kanser nedeniyle uzun süre tedavi görmek zorunda kalan ve hastalığı yendikten sonra iş akdi feshedilen 2 çocuk annesi Tuğba Kurt (35), giriştiği hukuk mücadelesini kazandı. Açtığı işe iade davasını kazanan Kurt'un sevinci, tazminat ödenerek, işbaşı yaptırılmamasıyla hayal kırıklığına döndü. Kurt, "Hırsızlık, ahlaksızlık, yüz kızartıcı bir şey yapmadım. Sadece hastalandım. Sadece işime dönmek istiyorum" dedi.

Kadın güvenlikçi hukuk mücadelesini kazandı ama işe dönemedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 2017 yılında taşeron firmada güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Tuğba Kurt, 2018 yılında belediye bünyesindeki İZENERJİ'de kadroya girdi. Ancak 2 çocuk annesi Kurt'a aynı dönemde, Dokuz Eylül Hastanesi'nde böbrek kanseri teşhisi koyuldu. Ameliyat olan ve tedavi sürecinin ardından işinin başına dönen Kurt, sağlık sorunları yaşamaya devam etti. Sık sık hastaneye gitmek zorunda kalan Kurt'un 2019 yılında iş akdi  feshedildi.

HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Kurt da hukuk mücadelesi başlattı. Tuğba Kurt'un 11'inci İş Mahkemesi'nde açtığı işe iade davasında İZENERJİ tarafından gerçekleştirilen fesih işleminin haksız olduğuna karar verildi. Mahkeme, Kurt'un işe iade edilmesine, edilmemesi halinde de belirlenen tutarda tazminat ödenmesine karar verdi. İZENERJİ ise kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. İstinaf Mahkemesi de geçen haziran ayında 11'inci İş Mahkemesi'nin kararını onadı. İZENERJİ, Kurt'a tazminatını vererek, işbaşı yaptırmadı.

'KANSERİ YENDİ İŞTEN ÇIKARTILDI'
Tuğba Kurt, "Hasta olduğum dönemde psikolojik olarak çok yıpranmıştım, hep hasta olduğumu düşünüyordum. Psikolojik destek almaya başladım. Raporlarımın süresi bitince işbaşı yaptım. Üçüncü gün telefonla arayarak, 'Yarından itibaren işe gelmeyin' dediler. Önceden de işe gitmediğim için savunma istemişlerdi. Ben de raporlarımı sundum. Seçime 1 ay kala işten çıkarıldım. Çok karışık bir dönemdi, çözüm bulamadım. Ben de yargı yoluna gittim. Her gün işe döneceğim diye bekledim. Hem davada hem de istinafta karar lehime çıkınca yeniden başvuru yaptım ama sonuç alamadım. Beni neden geri almadıklarını söylemiyorlar. İşe dönmek için her kapıyı çaldım ancak hepsi ellerinden bir şey gelmediğini söylediler" dedi.

'TEK SUÇUM HASTA OLMAK'
Hem sağlık sorunları hem de işsizlik nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Kurt, "Ailemin desteğiyle kendime geldim. Sağlık sorunlarımı atlatınca büyük bir heyecanla işe başladım. Can mücadelesini kazandım, ekmek mücadelesine giriştim. Ancak işten atılınca yıkım yaşadım. İki çocuğum olduğu için sağlık sorunları yaşadığım dönemde onlara bakabilmek için eşim de emekli olmak zorunda kaldı. Şimdi ikimiz de evde oturuyoruz. Tedavi sürecim çok masraflıydı. Eşimin emekli maaşıyla sadece kira ve faturalarımızı ödeyebiliyoruz. Ailemin desteğiyle yaşamımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

DAVAYI KAZANMASINA RAĞMEN İŞİNE DÖNEMEDİ
Tek amacının işine geri dönebilmek olduğunu vurgulayan Kurt, "Sadece işime geri dönmek istiyorum. Bu hakkım elimden alındı ve adalet istiyorum. Hukuk mücadelesini de kazandım. Her günüm işe dönmeyi bekleyerek geçti. Tunç Soyer'e seslenmek istiyorum; ben hırsızlık, ahlaksızlık, yüz kızartıcı bir şey yapmadım. İşimle ilgili kimseyle bir sıkıntım olmadı. Ben sadece hastalandım, herkesin başına gelebilir. İşime geri dönmek için sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi. (DHA)

 
'Bazı kişilerin tenkitleri leke aramaktan farksızdır'
 
Menemenspor'dan çifte takviye!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Valisi Köşger’den ‘vaka’ açıklaması: Ağır tedbirler gündemde değil!
Pandemi denetimlerine devam eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karşıyaka'da ...
Derbideki havai fişeğe 7 gözaltı!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde stadyuma fişek atılmasıyla ilgili 7 kişi yakalandı.
Arkadaşlık teklifini kabul etmedi, öldürüp intihara kalkıştı
Adana'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen bir kadını tabancayla vuran ...
 
Sokakta şok! Tabuttan çıkanı görünce...
Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 3 arkadaş, akşam karanlığında şaka amaçlı ...
Eylemlere sahne olmuştu... Mahkeme, Güzelbahçe Go-Kart için kararını verdi!
İzmir 5. İdare Mahkemesi, Güzelbahçe ilçesinde krize neden olan Go-Kart ...
Anayasa Mahkemesi çoklu baro için kararını verdi
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, çoklu baro sistemini getiren kanunun iptal istemini reddetti.
 
İzmir'de orman yangını çıkaranlar tutuklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde tapulu araziler ve ormanlık alanda yangın çıkardıkları ...
Yaralıyı korona bulaşır diye ambulanstan indirdiler!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yusuf Kaan Uysal, bisikletiyle giderken ...
Üniversitedeki taciz iddiasında yeni gelişme!
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kamuoyunda ve basında yer alan üniversitenin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva