HABERLER>YAŞAM
1 Kasım 2021 Pazartesi - 13:35

Kadın girişimcinin ödüllü zeytinyağları 3 kıtada!

İstanbul'un yoğunluğundan sıkılarak Balıkesir'in Havran ilçesine yerleşip zeytinciliğe başlayan Nermin Gelbal Gökduman, sabahın ilk saatlerinde işbaşı yaparak ürettiği zeytinyağlarıyla çeşitli yarışmalardan derece aldı.

Kadın girişimcinin ödüllü zeytinyağları 3 kıtada!

Yöneticiliği bırakarak Balıkesir'in Havran ilçesinde zeytincilik yapmaya başlayan Nermin Gelbal Gökduman, işçilerle beraber hasat ettiği zeytinlerini yurt içi pazarı yanı sıra ABD, Hollanda ve Güney Kore'ye ihraç ediyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve bir süre telekomünikasyon sektöründe yöneticilik yapan Gökduman, 2012 yılında 2 çocuğuna daha çok vakit ayırmak ve daha iyi bir gelecek sağlamak için hayatında yenilikler yapmaya karar verdi.

Zeytinyağı üretimi konusunda eğitim gören Gökduman, öğrendiklerini uygulamak için zeytin bahçesi satın aldı.

Ürettiği zeytinyağlarını yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalara gönderen Gökduman, bu yıl Japan Olive Oil Prize (JOOP) 2021 Arbequina, International Oil Contest 2021 (EVO IOOC ITALY 2021) ve Anadolu Uluslararası Zeytinyağı Yarışması'nda (ANATOLIA IOOC 2021) altın madalya, Oliuinus Arjantin 2021 Grand Prestigio Oro 2021, London Olive Oil Competition (IOOC) 2021 ve Olive Oil Competition (Olive Japan 2021) yarışmalarında ise gümüş madalya kazandı.

Üretim kapasitesini artıran Gökduman, 2 yıl önce 15 milyon liralık yatırımla Havran ilçesinde soğuk sıkım zeytinyağı üretim fabrikası, restoran ve şarküteri ürünlerinin de yer aldığı 8 dönümlük tesis açtı. İlçedeki 150 kişiye istihdam sağlayan kadın girişimci, ürünlerini yurt içi pazarının yanı sıra ABD, Hollanda ve Güney Kore'ye ihraç ediyor.

Gökduman, her yıl yaklaşık 10 ton soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağı ile 5 ton doğal fermente yeşil ve siyah zeytini yurt dışına gönderiyor.

"Balıkesir'in gastronomisine de katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz"
Gökduman, AA muhabirine, İstanbul'un yoğunluğundan sıkıldığı için Havran'a yerleştiğini söyledi.

İlk olarak 50 dönüm zeytin ağacı bulunan bir tarla aldığını belirten Gökduman, "Bu işe başlarken zeytinyağı ile ilgili pek bir şey bilmiyordum. Eğitimler alarak kaliteli zeytinyağının nasıl üretildiğini öğrendim. İlk yılımdan itibaren ödüller aldım, bu ödüller beni motive etti. Hızla her yıl zeytin bahçesini artırmaya devam ettim. Şu anda 150 tona yakın zeytin yağı, 150 ton da zeytin üretme kapasitemiz var." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliği destekli bir proje geliştirerek 3 yıl önce fabrikasını kurduğunu anlatan Gökduman, şöyle konuştu:

"Burada aynı zamanda şarküteri ve ürettiğimiz ürünlerimizi sergilediğimiz yerimiz mevcut. Havran'ın yerel lezzetlerinin de yer aldığı restoranımızı hayata geçirdik. Aynı zamanda Balıkesir kuzusunu da zeytinyağlı yemeklerimizle birlikte müşterilerimize sunuyoruz. Balıkesir'in gastronomisine de katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz. Butik bir zeytinyağı üretim tesisimizde, başından itibaren zeytinyağının üretimiyle masaya gelinceye kadarki süreci bu ortamda göstermiş oluyoruz."

''30 bin zeytin ağacımız var"
Gökduman, Güney Kore'ye, ABD'ye ve bu yıl da Hollanda'ya ürün gönderdiklerini dile getirerek, Türkiye'nin zeytinyağlarının yurt dışında çok beğenildiğini ifade etti.

Gökduman, Türk zeytinyağlarının önceden markasız ve İtalya ile Yunanistan üzerinden yurt dışına gönderildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şimdi artık daha fazla ambalajlı ürün yaparak Türk markasıyla yurt dışına satışı artırmaktayız. İnternet formlarında da ürünlerimizi göndereceğiz. Başka ülkelerden de talepler var, küçük küçük göndereceğiz. İç pazarımızdaki müşterilerimizi ihmal etmeden, bahçeden itibaren üretimde kendim yer alarak en son, müşterime de kendim ulaştırıyorum. Onun için de her yıl çok talep ediliyoruz, ona göre de zeytinliğimi ve ekibimi genişletiyorum. Şu anda 30 bin zeytin ağacımız var, kendi mülkümüzde olan yerler var. Onun dışında ihaleye katılarak kiraladığımız yerler var. Bahçeden toplanmasından paketlenmesine kadar tümünü kendi ekibimiz yapıyor." (AA)

 
Oyun ekosistemi kuleizmir’de buluştu
 
İzmir'de sır gibi cinayet: 'PUBG' detayı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şizofreniyi kovalayan köpek: ‘Cash’
11 yıl önce şizofreni teşhisi konan İrem Okyay’ın ailesi, ilaç tedavisinin ...
Usta oyuncu Gönül Orbey hayatını kaybetti
"Hababam Sınıfı'nın müfettişi" olarak hafızalara kazınan ve 2012 yılında ...
Maradona'nın doğduğu ev 'ulusal tarihi yer' ilan edildi
Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona'nın doğduğu ev, Devlet ...
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Deprem mağduru bir kedi ile geçen 1 yıl
Ender ALDANMAZ yazdı... Deprem mağduru bir kedi ile geçen 1 yıl
Babanın kalbi sevinç ve acıyla ikiye bölündü
İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı enkazından 58 saat sonra çıkartılan ...
İzmir'in tanınan diş hekimi korona kurbanı!
İzmir’de tanınan diş hekimlerinden Orhan Yurtcu, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
 
İzmirli Arda'ya Avrupa gururu!
İzmir'de kreşe giderken satranç odasında arkadaşlarının kendisini aralarına ...
‘Gökyüzü Kartalı’ Esra Yarbay
Türk Yıldızları’nın ilk kadın pilotu Yarbay Esra Özatay, ilk kadın filo ...
Kanseri de depremi de yendi! 'Ben bir mucizeyim'
İzmir'de zorlu bir tedavi sürecinin ardından lenf kanserini yenen Olcay ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva