HABERLER>GÜNCEL
5 Nisan 2016 Salı - 18:51

Kadın cinayetine, indirimsiz ömür boyu hapis cezası!

Yalova’da, boşandığı 31 yaşındaki Seda Camgöz’ü sokak ortasında 9 bıçak darbesiyle ölüdürdüğü suçlamasıyla yargılanan 35 yaşındaki Bülent Diler, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığa verdiği cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Kadın cinayetine, indirimsiz ömür boyu hapis cezası!

Yalova’da bir dershanenin halkla ilişkiler biriminde çalışan Seda Camgöz, geçen yıl 6 Mayıs'ta işyerinden dışarı çıkınca, bir şirketin bölge müdürü olan boşandığı Bülent Diler tarafından yol ortasında bıçaklandı. Olay sonrası Bülent Diler kaçarken, 9 bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Seda Camgöz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Boşandıktan sonra kendisini tehdit ettiği Seda Camgöz'ün şikayeti üzerine, Aile Mahkemesi tarafından hakkında 'evden uzaklaştırma kararı' verilen Bülent Diler kısa süre sonra polis tarafından yakalanıp tutuklandı. 

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Bülent Diler'inyargılamasına bugün devam edildi.

Kocaeli Kandıra Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu sanık Bülent Diler'in, görüntülü sistemle katıldığı duruşmada, tarafların ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı avukatlar hazır bulundu.

Karar aşamasına gelen duruşmada son sözünü söyleyen Bülent Diler, "Öncelikle çocuklarım, kendi ailemden, tüm herkesten, eski eşimin ailesinden özür diliyorum. Bu ne bana ne aileme yakışan bir durumdur. Ben çok pişmanım. Bir yıldır çocuklarımı göremiyordum. Çocuğumu görmek için mahkeme kararıyla gittiğimde, 'Sana çocuk yok' dediler. Eski eşim, 5 yaşındaki ve daha küçük olan iki çocuğumun beni görmemelerinin iyi olacağını söyledi. Buna hangi baba katlanır. Oradaki hiç kimse benim kadar üzülmüyordur. Çocuklarımı anasız, babasız bırakan benim. Cezamı sonuna kadar çekmeye razıyım. En kısa zamanda çocuklarıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, suçunu kabul eden Bülent Diler'e, 'kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası verirken, cezasında hiçbir indirim yapmaması dikkat çekti.

Duruşmanın ardından ise Yalova Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinden Gülsün Yıldırım, Seda Camgöz'ü öldüren sanığa verilen cezanın diğer kadın cinayetlerine de de emsal olmasını istedi. "Özgecan Yasası'nın bir an önce çıkartılmasını istiyoruz" diyen Yıldırım, "Mart ayı içerisinde 31 kadın, 2016'nın sadece ilk 3 ayında ise 94 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür. Özgecan Yasası'nı çıkartılmamış olması ve toplumdaki şiddet dili kişileri cesaretlendirmekte ve cinayet için kapı aralamaktadır. Biz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak başka Seda'lar olmasın diyoruz. Seda Camgöz davasında verilen müebbet hapis cezası ve indirim uygulanmaması tüm mahkemelere örnek olmalıdır" dedi. (dha)

 
Yük gemisi karaya oturdu!
 
Aydın'da traktör kazası: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Çeşme ‘geri kabul'e hazır: Çadırlar kuruldu
Çeşme'de, geri kabul anlaşması gereği Türkiye'ye gelecek göçmenler için ...
İade başladı ama geçişler durmadı: 24 saatte 500 kişi!
Türkiye ile AB arasında varılan anlaşma kapsamında 20 Mart'tan sonra Yunan ...
Elçi ilk kez o sokakta: Elindeki karanfilleri bırakamadan...
Diyarbakır Barosu tarafından Tahir Elçi’nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak ...
 
İzmir’de utanç: Okulda çocuk tacizi!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Bornova ve Selçuk'ta iki ayrı ...
Römorkör faciası davasında çarpıcı iddia!
Suç duyurusunda bulunan M.Ö., bilirkişileri suçlayıp, aynı kazayla ilgili, ...
Havalar ısındı, ölüm yelekleri vitrine çıktı!
İzmir’in Basmane semtinde polis, mültecilerin kaçak geçişlerde kullandığı ...
 
Bakan Yıldırım açıkladı: O bilgiler çalındı mı?
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 50 ...
İzmir’de servis minibüsü devrildi: 13 yaralı
İzmir’in Torbalı İlçesi'ndeki bir lisenin öğrencilerini taşıyan servis ...
22 ilde ‘paralel’ operasyon: 120 gözaltı kararı
22 ilde düzenlenen paralel yapı operasyonunda 120 kişi hakkında gözaltı kararı var.
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva