HABERLER>EGE
9 Haziran 2023 Cuma - 11:57

Kaçak yapılara komik ceza!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 15 Mayıs'ta başlayan inşaat yasağına rağmen bazı şantiyelerde inşaat çalışmaları sürüyor. Son 15 günde yasağa uymadıkları belirlenen 400 firma hakkında tutanak tutulup, belediye ekipleri tarafından, Kabahatler Kanunu gereği 1295'er lira para cezası kesildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Belediyemiz, 400 şantiyede uygulama yaparak tebligatlar gönderdi. Bakanlık genelgesinin cezası yok hükmünde denilecek kadar düşük" dedi. İnşaatların devam etmesinden dolayı turistlerin rahatsız olduğunu söyleyen turizmci Eray Yaşyerli ise cezalar caydırıcı olmadığı için çalışm

Kaçak yapılara komik ceza!

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genelgesiyle, 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan, 'Ağır iş makineleri ile yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına' yönelik yasaklar kapsamında, Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürüyor. Muğla İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürlüğü de 4 Mayıs'ta gönderdiği yazıyla Bodrum'da yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan 'Ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için gerekli tedbirlerin alınmasını' istedi. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan ekipler, son 15 günde, uygunsuz çalışma yapan ve inşaat genelgesine uymayan 400 firma hakkında işlem yapıp Kabahatler Kanunu gereği 1295'er TL para cezası uyguladı.

UYMUYORLAR, BAZI FİRMALAR İZİN ALDI
İnşaat yasağının başladığı ilk günden itibaren yapılan uyarı ve kesilen cezalara rağmen birçok firma çalışmalarını sürdürüyor. Yarımada genelinde özellikle Gümüşlük ve Koyunbaba mahallelerinde inşaat çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü dikkati çekti. İnşaat firmaları işçileriyle 15 Haziran'a kadar anlaşma yaptıklarını, bu nedenle yarım kalan inşaatları tamamlamak durumunda olduklarını belirtti.

Öte yandan, bazı firmaların ise Valilik'ten özel izin alarak, yapılması aciliyet gerektiren inşaat işlerini 15 Haziran'a kadar tamamlamak için çalışmalarına devam ettiği bildirildi. İzinli olmasına rağmen gürültü yaptığı belirlenen firmaların çalışmalarının ise durdurulduğu belirtildi.

BAŞKAN ARAS: 15 HAZİRAN'A KADAR İZİN ÇIKARTILDI
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bodrum’un yaşadığı önemli sorunlardan biri olan inşaat yasağı ihlallerinin suçlusu olarak, Bodrum Belediyesi'ni ve belediye başkanını göstermek bilgi veya vicdan eksikliğidir, çünkü inşaat yasağına belediye değil, bakanlık karar veriyor. Valilik ve kaymakamlık ise yasağı uygulamak zorunda. Bu gerçeğe rağmen belediyemiz, 400 şantiyede uygulama yaparak tebligatlar gönderdi fakat Valiliğimiz, bazı inşaat şirketleri için 15 Haziran'a kadar izin çıkarttı. Bunu gören diğerleri de inşaatlarına devam ediyor. Bakanlık genelgesinin cezası yok hükmünde denilecek kadar düşük."

'CEZALAR CAYDIRICI OLMADIĞI İÇİN İNŞAAT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR'
İnşaatların devam etmesinden dolayı turistlerin rahatsız olduğunu söyleyen turizmci Eray Yaşyerli, "Turizm bölgelerinde 15 Mayıs itibarıyla inşaat yasakları başladı. Ancak turizmin sezonunda olunmasına rağmen maalesef yasaklara uymayan birçok inşaat firması ve şantiyesi var. Özellikle sahil bandında otellerin bulunduğu noktalarda çalışmaların devam etmesi nedeniyle turizmciler olarak rahatsız oluyoruz. Tabii ki de sadece biz değil yerli ve yabancı turistler de aynı şekilde bu konuda çok rahatsız oluyor. Şikayetlerimizi ilgili yerlere iletiyoruz, işlem yapılıyor ancak cezalar caydırıcı olmadığı için çalışmalara devam ediyor. Turizmin en yoğun olduğu bu dönemde inşaatlardaki çalışmaların artık son bulmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

 
'Sahte göz ameliyatı' baskını: 29'u doktor 40 kişiye gözaltı kararı
 
Ege Denizi'nin çayırları tehdit altında!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili trafik kazası geçirdi
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan ...
Uşak'ta kadın konuk evinde zehirlenme vakası!
Uşak'ta Çocuk Evleri Sitesi'nde ve Kadın Konukevi'nde kalan 19'u çocuk ...
Uşak'ta zehir tacirleri tutuklandı!
Uşak'ta, uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
 
Traktör devrildi... Altında can verdi!
Manisa'nın Salihli ilçesinde devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.
Mega yat Octopus Bodrum'a demirledi
Dünyan sıralamasındaki büyük motor yatlar arasında yer alan "Octopus", ...
Afyonkarahisar'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
Afyonkarahisar'da FETÖ üyeliği suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan firari yakalandı.
 
Kuş avlarken komşusunu vurmuştu... Serbest bırakıldı!
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, üzüm bağında ağaçtaki kuşu vurmak isterken ...
Traktör römorkuna çarptı... Sürücü kurtarılamadı!
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde seyir halindeki traktörün römorkuna çarpan ...
Aydın'da zehir tacirlerine baskın: 11 kişi tutuklandı
Aydın'da, polis ve jandarma ekiplerince geçen ay düzenlenen uyuşturucu ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva