HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2023 Cuma - 09:15

Kaçak yapılar, hırsızlıklar, uyuşturucu satışı… İzmir’de ‘ikinci Tepecik’ vakası!

Geçtiğimiz sene Bornova-Doğanlar Mahallesi’nde hurdacılarla arasında çıkan tartışma sonrasında Şeyhmus Çekin hayatını kaybetmişti. Gasp, yaralama, hırsızlık olaylarının durmaması ile ilgili olarak bölgede oluşan ‘kaçak’ barakalar tartışma konusu oldu. Doğanlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Kocatepe, bölgenin artık sıkıntılı bir yer haline geldiğini belirterek, “Ev ve işyeri hırsızlıkları o bölgede yoğun. Uyuşturucu madde ticareti ile ilgili oradan sürekli şikayetler alıyoruz” dedi.

Kaçak yapılar, hırsızlıklar, uyuşturucu satışı… İzmir’de ‘ikinci Tepecik’ vakası!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz sene Bornova’nın Doğanlar Mahallesi’nde 1590 Sokak’ta hurdacılık yapan Ercan D. ve Fırat D. ile Şeyhmus Çekin arasında çıkan tartışma sonrasında Çekin hayatını kaybetmişti. Yaşanan olay sonrasında asayiş olaylarının önü alınamaz oldu. Son günlerde ise Doğanlar Mahallesi’nde bulunan metruk ve kaçak binaların durumu yeniden gündeme geldi.

Cinayetin olduğu günden bu yana Bornova Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konu sonrasında bölgenin adli olarak sıkıntılı bir yer olduğu iddia edildi. Bölgeyle ayrıca ilgilenen AK Parti Meclis Üyesi Adem Kasacı, meclislerde aldığı sözlerde mahallenin sıkıntılıbir hale geldiğini ve bölgedeki binaların yıkılması gerektiğini belirtti.

Son olarak Ocak ayı meclis toplantısında bölge hakkında açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Oradaki barakalarda yaşayan ruhsatsız, tapusuz, kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili emniyetin ve valiliğin yıkım kararı var. Ancak biz içine gidip baktığımızda bunun mümkün olmadığını gördük. Şöyle bir çözüm çıktı: Deprem bölgesinde AFAD’ın kullandığı konteyner evlerin kullanıldığı bir alan oluşturulması teklif edilmeli. Biz bunu sayın kaymakamımıza aktardık. Sayın valimize randevu alarak gideceğiz ve teklifimizi sunacağız” ifadelerini kullandı.

‘YAPI KAYIT BELGELERİ VAR, HA DEYİNCE YIKILAMIYOR’
Bölgenin güncel durumuna dair olarak Doğanlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Kocatepe, gözlemlerini aktardı. Cinayetin ardından bölgede ayrıca bir çalışma olduğuna değinen Kocatepe, “Gerek valilik tahkikatı gerek belediye ve emniyet nezdinde devam ediyor işlemler. Belediyemiz orada 10 tane baraka ve çadır tarzında olan yerleri yıktı. Daha sonra yıkılması gereken diğer yerlerle ilgili olarak mahkeme süreci devam ediyor. Kişilerin yapı kayıtları var. Ha dediğin zaman yıkılamıyor, süreç gerekiyor” dedi.

‘UYUŞTURUCUYA DAİR AYRICA BİR SİRKÜLASYON BÖLGESİ OLDUĞUNU DUYUYORUZ’
Bölgenin genel olarak bir tablosunu çizen Kocatepe, uyuşturucuya dair ayrıca bir sirkülasyon olduğuna dair duyumları olduğunu ifade etti. Kocatepe, bölgenin kamulaştırılıp rekreasyon alanı olması önerisinde bulunarak, “O bölge sıkıntılı bir bölge. Bunu emniyet de, valilik de kaymakamlık da, belediye de bütün kurumlar bu olayların bilincinde. Görüntü olarak kötü bir görüntüde o bölge. Ev ve işyeri hırsızlıkları yoğun. Uyuşturucu madde ticareti ile ilgili oradan sürekli şikayetler alıyoruz. Orada uyuşturucuya dair bir sirkülasyon olduğunu duyuyoruz. Sıkıntılı bir bölge. Devlet eliyle kamulaştırılıp oranın rekreasyon ve park alanına çevrilmesi en mantıklısı. Çevre vatandaşlar da bu şekilde rahat bir nefes alacaktır” ifadelerini kullandı.

‘KAMU ARAZİSİNE BARAKA GİBİ EV ÇIKIYORLAR’
Bölge sorunları ile ayrıca ilgilenen AK Partili Kasacı ise, gündeme gelen konuyu, “Buraya gelen vatandaşlar terk edilmiş binaları kendileri yapıyorlar ve yerleşiyorlar. Baraka gibi yerler yapıyorlar ve o baraka gibi yerlerde geçinmeye çalışıyorlar. Bazı arsalar kamu arazisi bazı arsalar da özel mülkiyete ait olan arsalar. Mülk sahibinin haberi olmadan direkt üzerine ev çıkıyorlar” sözleriyle özetledi.

‘BURADA UYUŞTURUCU SATIŞI YAPILIYOR’
Bu yapılarda yoğun bir şekilde uyuşturucu ticareti olduğunu ifade eden Kasacı, “O barakalarda da yoğun bir şekilde uyuşturucu satışı gerçekleştiriyorlar. Uyuşturucunun tam olarak nereden geldiğini bilmiyorum ama tahminen İzmir’in uyuşturucu satış merkezi olan yerlerden yani Konak-Tepecik bölgelerinden geldiğini düşünüyorum. O bölgelerden gelen uyuşturucular burada satışı yapılıyor” dedi.

‘BELEDİYE VATANDAŞI KARŞISINA ALMAMAK İÇİN YIKIM YAPMIYOR’
Belediyenin Valilik ve Emniyet kararına rağmen yıkımı bilerek yapmadığını iddia eden Kasacı, “Valilik ve emniyetin burada kararı var. Belli evlerin yıkımı için valilik ve emniyet belediyeye yazı yazmış. İşaretli olarak ‘şu evler yıkılacak’ diye belirtmiş. Belediye ‘bu yıkımı gerçekleştiremem’ diyor. Belediye vatandaşı karşısına almak istemediği için bu yıkımı gerçekleştirmiyor. Gündem olmak istemiyor belediye. Bunun için yapmıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan İduğ’un orada yaşayan insanların mağduriyet yaşayacağı için yıkım olamadığına dair açıklık getiren Kasacı, “Kalanların da daha güvenli bir bölgeye alınması için belediye konteyner bölgeleri ile emniyetli bir bölge oluşturabilir” önerisinde bulundu.

 
Hukuk çalışmaları sonuç verdi... Menderes'te tek kalemde milyonluk gelir artışı!
 
Federasyon'dan Bornova'ya teşekkür!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
F.S. 6 Ocak 2023 Cuma 19:14

Bu güzel haber için sayın EKİZ''e çok teşekkür ederiz

Yorumu oyla      2      3  
T 6 Ocak 2023 Cuma 10:40

Yıkım olunca sorun bitecekmiş mi? Hazır yıkmışken belediye uyuşturucu işine de el atsın.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Kadın Kolları eski Başkanı evinde ölü bulundu!
Kastamonu'da, eski MHP Taşköprü İlçe Kadın Kolları Başkanı 41 yaşındaki ...
2 geline cinsel saldırıdan 54 yıl hapis!
Bursa'da, iki gelinine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
DEÜ'de beyaz önlük heyecanı!
İzmir'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ...
 
Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri belli oldu!
Kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri 27 Ocak ve 17 Nisan'da yapılacak. ...
İzmir'de zehir baskını!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ...
Faciaya kıl payı... Tüp dolu işyerinde yangın!
İzmir'in Bornova ilçesinde oksijen tüplerinin bulunduğu bir iş yerinde ...
 
Suriyeli gencin sır ölümü... Sokak ortasında kanlı infaz!
İzmir'in Bornova ilçesinde Suriye uyruklu Semir Çavuş (19), kimliği belirsiz ...
Zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, 4 kişi yaralandı.
Türkiye ve ABD'den DAEŞ'e karşı eşzamanlı hamle
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve ABD'nin DEAŞ terör örgütüne yönelik finansmanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva