HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
13 Mayıs 2022 Cuma - 09:47

Kaçak 'beach'e DSİ freni!

Çeşme Altınkum’da tepkilere neden beach-clup inşaatı durdurulurken Çeşme Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada “Çevre Bakanlığı’nın bu firma ile yapmış olduğu 3 yıllık kira kontratı iptal edilmedikçe tehlike geçmiş değil, Çeşme Belediyesi bu kaçak yapılaşmaya işletme ruhsatı vermemeli” denildi.

Kaçak  beach e DSİ freni!

EGEDESONSÖZ - İzmir'in Çeşme ilçesindeki doğal SİT statüsündeki Altınkum’da ocak ayında inşaatına başlanan Beach-Club’ta çalışmaları durduruldu. İnşa edilen yapılar sökülürken su kuyuları da DSİ tarafından mühürlendi.

Çeşme Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Adana merkezli bir inşaat şirketine kiralandığı belirtilerek “Bu yılın Ocak ayı başından beri doğal SİT alanı olan Çeşme Altınkum plajına, denize sıfır kumsal alanda Adana merkezli bir inşaat firması büyük bir Beach-Club inşaatı başlatmıştı. Maden firması Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 6 metre² portatif büfe, 21 metre² teras, 4 metre² de cankurtaran kabini olmak üzere 1400 metre² bir arazi kiralamıştı. Yıllık kira bedeli sadece 360.000 TL olan bu alanda maden şirketi büyük iş makinalarıyla 20. Bin metre²’ye yakın bir alanı tamamen tahrip etmiş, 100 yıllık ardıç ağaçlarını köklerinden sökmüş, binlerce kum zambağını tahrip etmiş, eşsiz altınkum tepeciklerini tamamen yok etmişti. Firma doğal sit alanına kaçak sondaj vurdurarak izinsiz su kuyusu da açmış, kumsala inen yolları tahrip ederek halkın denize ulaşımını engellemişti.” denildi.

Platformun açıklaması şu şekilde:

Çevreciler ve vatandaşların resmî makamlara yaptıkları şikayetler sonuç vermeye başladı. Çevrecilerin Avukatı Seher Gacar ve vatandaşlar resmi makamlara suç duyurusunda bulunmuştu. Bölgeye gelen DSİ yetkileri su kuyusunu mühürledi. Jandarma yolları açtı, ruhsatsız inşaata dur dedi. Kaçak inşaatcılar izinsiz olarak inşa ettikleri yapıları söktüler.

Ancak kaçak inşaat firmasının 20 bin metrekareler gibi geniş bir doğal alanda yapmış oldukları geri dönülemez tahribatın tekrar onarılması mümkün değil. İnşaat firmasına bu tahribat için bir ceza verilip verilmeyeceği de henüz kesinlik kazanmadı.

BELEDİYE RUHSAT VERMEMELİ
Çevre Bakanlığı’nın bu firma ile yapmış olduğu 3 yıllık kira kontratı iptal edilmedikçe tehlike geçmiş değil, Çeşme Belediyesi bu kaçak yapılaşmaya işletme ruhsatı vermemeli, yapılan tahribat mahkeme bilirkişisi tarafından tespit edilmeli ve bu firma ağır cezalar almalı. Mücadele henüz bitmemiştir, hukuki başvurularımızı devam ettireceğiz, hazineye ait olan halkın malı olan bu kumsalın işgaline karşı duracağız.

 
Halk TV Ege temsilciliği yeniden İzmir'de
 
Çamdibi Düğün Salonu yeni sezona hazır!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mutlu uslu 14 Mayıs 2022 Cumartesi 20:29

Güzelim plajin birilerinin cebine girecek para için içine edildi cesme belediyesinin bir an önce önlem alıp beach club yapılmasını engellemesi lazim izin verilmemeli

Yorumu oyla      2      3  
Zekeriya D. 14 Mayıs 2022 Cumartesi 07:35

Çeşme Belediyesi hangi partiden, AKP''li ise bir şey olmaz. CHP''li ise yıkılır. Daha doğrusu hangi partiden olursa olsun kutuplaşmış bir Türkiyeden bahsediyoruz orman ve yeşil alan yok edilerek ülkemiz yaşanmaz hale getiriliyor. Son onbeş yılda bu manzaraları çok gördük. Kendi menfeatleri için yeşili yok etmeye çalışıyorlar umrumda bile değil artık ortada bu ülkeyi seven ne iktidar ne de muhalefet var. Bu ülkede herşey rant için yapılıyor. Milliyetçilik zaten yoktu milliyetçi bir parti olsaydı bunlar olmazdı. Artık biz de bu ülke için umrumuzda değil diyoruz. Ne kadar acı değil mi?

Yorumu oyla      2      4  
Turan 13 Mayıs 2022 Cuma 19:38

Tamamen yalan haber bu orası otluktur doğa harikası gibi lanse etmeyin çeşmeye ihanet bu yatırıma karşı çıkan grup yurtdisi bağlantılı yovmiyeciler orası çok güzel Bi proje yapılıp korunacak istemezyukculer çeşmeye ne yapılırsa Bi kulp bulur bunlar hain yatırım düşmanı kaymak takımı korkuyorlar yatırımdan

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut alımındaki vatandaşlık kriteri değiştirildi
Türkiye'den konut alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesine yönelik ...
Tartışmalara neden olan planlar askıda!
Büyükşehir meclisinde CHP’li ve AK Partili meclis üyelerini karşı karşıya ...
Aktepe-Emrez'de sıra ikinci etapta... Büyükşehir ihaleye çıkıyor!
İzmir'de tartışmalara neden olan Aktepe-Emrez bölgesinin kentsel dönüşüm ...
 
Devletten satılık santrale kimler talip oldu?
Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı Sümer Holding’e ait Ödemiş Birgi’deki ...
İnşaat maliyet endeksi martta arttı
İnşaat maliyet endeksi martta aylık bazda yüzde 9,58, yıllık bazda yüzde 101,57 artış kaydetti.
TOKİ'den yeni kampanya: 240 ay taksitle konut
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ'ye 30 milyar liralık finansman ...
 
Karabulut, Bakan Kurum'a seslendi… İnciraltı'nda isyan bayrağı açıldı!
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Çevre, Şehircilik ...
Konutta yeni fırsat! 5 soru 5 cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Konut Finansmanı Projesi kapsamında ...
Cumhurbaşkanı üç paketi açıkladı… İzmir’de konut fiyatları patladı!
İlk kez ve tek konutunu alacak vatandaşlara, altınını Merkez Bankası’na ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva