HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2021 Cumartesi - 14:24

JES’lere direnen Gökçealan köylülerine milletvekilerinden destek

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Önceki Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam ile birlikte Gökçealan Köyü’ne gitti. Köy kahvesinde halkla birlikte düzenlenen toplantıya CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil,  belediye meclis üyeleri, Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, Gökçealan Muhtarı Nazmi Tabak da katıldı.

JES’lere direnen Gökçealan köylülerine milletvekilerinden destek

Efes Selçuk’ta gerçekleştirilmek istenen doğa talanlarına karşı verilen mücadeleye değinen Başkan Sengel; “  Bu doğa bizim, bu tarım alanları bizim.  Biz buranın güzelliklerden feragat etmeyecek kadar net olanlarız. Biz buranın güzelliklerden feragat etmeyecek kadar yeşilin sadece bir tonunu değil gökkuşağını savunanlarız. Gökkuşağını savunanlara sizler de dâhil olduğunuz için ve gittikçe kitlesel olarak büyüyeceğimiz için ben çok umutlu ve çok da mutluyum. Çünkü nasıl daha önce maden ocaklarına geçit vermediysek, Şirince’de yapılmak istenen taş ocağına geçit vermediysek, Havutçulu’da nasıl direndiysek, bugün de yanı başınızda büyük bir güç var. Çünkü biz şunu biliyoruz ki; doğa sermayeden güçlüdür” dedi.

BAKAN: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DOĞAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptığı konuşmada Gökçealan Köyü’nün doğal güzelliklerine, tarımsal zenginliklerine dikkat çekti. Küresel ısınma, kuraklık ve doğa talanının hayatı olumsuz etkilediğinin altını çizen Bakan; “ Biz Gökçealan’da köylünün yanındayız. Bundan önce nasıl sizin mücadeleniz sonuç verdiyse, bundan sonra da mücadeleniz sonuç verecek. Yerin üstü altından çok daha kıymetli. Dolayısıyla bizim doğaya sahip çıkmamız lazım. Bu incire, bu zeytine, bu üzüme çocuklarımız için, torunlarımız için sahip çıkmalıyız. Ülkemizin ulusal güvenliği için önce tarımı, toprağı korumak zorundayız” dedi.

Jeotermal enerji santralleri ve çevreye etkileri hakkında bilgi veren Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya; “Jeotermal ’den ilk yarayı alan biziz. Aydın’daki jeotermal işletmesinin merkezi Germencik’tir. “İstihdam sağlayacağız. Katma değer sağlayacağız. Enerji üreteceğiz. Seracılık yapacağız' diyerek bu santraller kuruldu. Ancak bunların hiçbiri olmadığı gibi kentimiz bu santrallerden çok büyük zararlar gördü. Bu santralin yaptığı salınımdan dolayı derelerimiz kirlendi, evlerimizde pencerelerimiz, açamıyoruz” dedi.  

BİRLİK OLMAZSAK KAYBEDEN BİZ OLURUZ
CHP İzmir Önceki Dönem Milletvekili Musa Çam halkın hep birlikte mücadele etmesine dikkat çekerek;  “Eğer sizler sahip çıkarsanız bu JES ile oluşacak tehlikeyi defedebilirsiniz. 2015 yılında Gümüşdağı’na taş ocağı yapılacaktı. Biz, doğaseverler, kadınlar, gençler, köylüler hepimiz buradaydık. Pankartlarımızı açtık, kortej halinde yürüyüşe geçtik. Orada dedik ki; eğer bu birliğimizi devam ettirirsek biz Gümüşdağı’na taş ocağını yaptırmayacağız.  Ama bunu yapmazsak birileri gelecektir. Türkiye’nin en güzel üzümünün yetiştiği yerde artık yoz ve toprak tutmak zorunda kalacağız demiştik. Ve o gün orada birlikte yürümeye söz verdik. O mücadelenin sonunda kazandık. Ama sermaye durmuyor. Ama biz köyümüze, toprağımıza, derelerimize, sahip çıkacağız. Şimdi bize tarihi bir sorumluluk düşüyor. 

Nazmi Tabak Başkan Sengel ve milletvekilleri başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek; “Bu mücadeleyi kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

 
Tekirdağ'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 8 oldu
 
11 büyükşehir belediye başkanı Antalya'da buluştu: Erdoğan'a flaş çağrı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Temmuz 2021 Cumartesi 16:26

Sayın Musa ÇAM Izmirin bütün sorunları için canla başla özverili şekilde çalışan,bu partiye gönülden bağlı olanların tercih ettiği tek aday olup izmir sınırları ve ege bölgesinin yapısını dokusunu bilen çalışmalarına ara vermeden devam eden duyarlı bir vekil olarak tanıyoruz,biliyoruz ve takdir ediyoruz eminim bu konuda aksi düşünen var mı?Acaba...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon kadrodan Tokyo Olimpiyatları’na 5 yolcu
Süper Lig’i şampiyon bitiren İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli ...
AK Partili Kaya'dan Selçuk çıkarması: 5 yılda 600 milyonluk yatırım!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Selçuk ilçesinde ziyaretlerde ...
Büyükşehir Sivas’ta katledilen aydınları andı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 28. yıldönümünde Madımak ...
 
Selçuk'ta ecrimisil sorunu için ilk toplantı yapıldı
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  ecrimisil sorunun çözümü ...
Karşıyaka yeni anaokuluna kavuştu
Son dönemde proje ve yatırımlarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, eğitim ...
Torbalı, Madımak'ı andı
Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden 33 aydın ve sanatçının, ...
 
Madımak Katliamı, Güzelbahçe’de unutulmadı
2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelde 33 aydın, yazar, düşünürün ...
KARBEM’de LGS tercih günleri başlıyor
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM), Liselere Geçiş ...
Konak'ta kadınlar hünerlerini sergiledi
Konaklı kadınların el emeği üretimlerini sergilediği Konak Belediyesi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva