HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2015 Cuma - 15:44

Japon tur operatörleri Bergama'da

Japon Turizm Acenteleri Derneği (JATA) Türkiye Çalışma Grubu üyesi 6 Japon seyahat acentesi yetkilisinden oluşan heyet, İzmir'deki iki günlük inceleme gezisi kapsamında Bergama'ya geldi.

Japon tur operatörleri Bergama da

İZMİR - Gelen heyeti Bergama'da Bergama Belediyesi Kent Orkestrası karşılarken, Başkan Gönenç'te Japon konuklara Bergama'yı anlatan hediyeler verdi. Bergama’da incelemelerde bulunan heyet Asklepion ve Akropol’u ziyaret etti ve Bergama’nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Gelen heyeti karşılayarak Bergama ve belediye çalışmaları hakkında bilgilendiren, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "İZKA tarafından bölgenin turizm potansiyelini tanıtmayı ve İzmir turizmindeki potansiyel turizm payını arttırmayı hedefleyen bu etkinliğin değerli bir girişim olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Japon Turizm Temsilcileri'nin ilçemizi ziyaretini çok önemsiyor ve doğru buluyorum. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese Bergamalılar adına teşekkür ediyorum. İzmir turizmine, Bergama'ya katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.
 
BERGAMA VE EFES'İ GEZDİLER
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve yeni tur programları oluşturulması amacıyla Japonya turizm sektörünün en önemli kurumu JATA üyelerini Efes ve Bergama'yı tanıttı. Geziye Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile JATA’nın 2013’de kurduğu JATA Türkiye Çalışma Grubu üyesi seyahat acente yetkilileri katıldı.
 
Antalya, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir  ve İstanbul’u içeren tanıtım turlarına Antalya’dan başlayan Japon heyette, Yomiuri Travel’dan Planlama Şefi Hiroko Saito, Tobu Top Tours’dan Yurtdışı Seyahat Satış Müdürü Tatsuya Yoshioka, Marjinal Inc.’den tur operatörü Saeko Shibai, Erguvan Tur’dan satış sorumlusu Sakie Kaneko, Focus CO.’dan Sachio Kabayama ile Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai yer aldı.

İZKA tarafından ağırlanan heyet ilk gün, Selçuk Ticaret Odası'nın da desteği ile UNESCO dünya kültür mirası listesinde yer alan  ve Antik Ege'nin en önemli kentlerinden biri olan  Efes'i gezdi. İkinci gün Bergama Belediyesi ev sahipliğinde Bergama’da incelemelerde bulunan heyet Asklepion ve Akropol’u ziyaret etti ve Bergama’nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
İZMİR'LE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK
İzmir’in tarihi dokusundan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama’dan çok etkilendiklerini belirten Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai “İzmir tarih, kültür ve denizin bir arada bulunmasıyla şanslı bir şehir Japonya’dan düzenlediğimiz tur programlarında İzmir bölümünü artırmak istiyoruz bu anlamda bu ziyaret çok bizim için çok anlamlı oldu. Bu sefer buraya 6 tur acentesi sorumluları ile birlikte geldik. Japonya’ya döndüğümüzde toplam 20 acente yetkilisi ile toplantı yapacağız ve bu inceleme gezisi sonuçlarını onlarla da paylaşacağız. İzmir’le işbirliğimiz devam edecek bu güzel organizasyon için İZKA yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban “Japonya turizm pazarı,İzmir turizmindeki payını artırmak istediğimiz hedef ülkelerden birisi. Japon tur operatörlerini İzmir’de ikinci ağırlayışımız. Eylül ayında Tokyo’da gerçekleşen JATA Turizm Fuarı’na katıldık ve bu organizasyon onun devamı niteliğinde. Orada gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonrasında Japonya’da Türkiye programını yapan yetkilileri İzmir’de ağırlayarak onlara İzmir’i ve ilçelerini anlattık. Japonya tur programlarına İzmir bölümünü daha önce ekletmiştik şimdi bu etkinliklerle İzmir bölümünü genişletmeyi hedefliyoruz. İzmir turizmine katkı sağlayacak bir etkinlik oldu” dedi.
 

 
Tatlıtuğ ile Dizer'in fotoğrafına yorum yağdı!
 
Malatya Film Festivali'nın en iyisi 'Kar Korsanları'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Ekmek grevinde 2.hafta, işçiler yine alanda!
Belediye ile sendika arasındaki zam anlaşmazlığı sonrası grev kararı alan ...
Çiğli merhum başkan Bulut'u andı
Çiğli Belediyesi’nin altı yıl önce vefat eden Belediye Başkanı Ensari ...
Bergama Belediyesi'ne bir ödül daha
Bergama Belediyesi, Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle Tarihi Kentler ...
 
Gaziemir'de CV Bank'la 100'ler gülüyor
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2009 yılında hayata geçirdiği ...
'Bisiklet kenti' İzmir'e büyük adım: Raylarda...
İzmir’deki bisiklet sürücüleri, bugünden itibaren günün her saatinde ve ...
Başkan Akpınar’ın akademik gururu: Tezi…
Eğitim hayatını akademik boyutta sürdüren ve Vergi Hukuku alanında yüksek ...
 
Narlıdere’de obeziteye hayır yürüyüşü
Narlıdere’de Dünya Diyabet ve Obezite Haftası kapsamında İzmir İl Sağlık ...
İzmir’in gururu ‘nöbetçi golcü’den Bornova Stadı’na tam not
Futbola Özçamdibispor alt yapısında başlayıp, daha 16 yaşındayken Fenerbahçe’ye ...
Konak'ta ambalaj operasyonu: 58 bin lira ceza!
Halk sağlığını tehlikeye atanlara göz açtırmayan Konak Belediyesi Zabıta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva