HABERLER>SPOR
10 Haziran 2021 Perşembe - 12:13

İZVAK Başkanı Erten: Takımlarımızla gurur duyduk

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir'in başta futbol olmak üzere sporun tüm branşlarında çok önemli bir ivme yakaladığını vurgulayarak, "İzmir'in yıllardır özlemle beklediği ve hak ettiği başarılar, hepimize büyük gurur yaşattı. Bunlara, daha da güzel günlerin ilk habercisi gözüyle bakıyoruz" dedi. 

İZVAK Başkanı Erten: Takımlarımızla gurur duyduk

Altay'ın 18 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkması, Bucaspor'un 2'nci Lig'e dönmesi, Altınordu'nun yerli ve genç kadroyla Play-Off oynamasını son yılların en önemli çıkışı olarak nitelendiren İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir futbolunda, daha önce 1990'lı yılların sonunda yaşanan çıkışa benzer bir ivme yeniden yaşanıyor. Takımlarımız, geçtiğimiz sezon bütün Türkiye'nin ilgisini çekecek boyutta topyekûn bir başarı örneği sergilediler. Bu çıkışın süreceğini inanıyoruz. Bu sürecin sağladığı motivasyon ve öz güven, tüm kulüplerimizi daha da yukarıya çekecek" yorumunu yaptı.

AVRUPA'NIN GENÇ FUTBOLCU MERKEZİ
Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Okay Yokuşlu, Cenk Özkaçar, Barış Alıcı ve Berke Özer gibi İzmir kulüplerinde yetişen gençlerin Avrupa'nın üst düzey kulüplerinde başarı ile forma giymesini gurur verici olarak değerlendiren Ali Erten, "Bu gençleri yetiştiren Altınordu'muza ve Altay'ımıza teşekkür ederiz. Onlar ilk adımları attı ve gerisi de çığ gibi gelecek. Diğer kulüplerimizin altyapılarında da çok değerli ve gelecek vadeden kardeşlerimiz var. İzmir, doğru bir planlama ile Avrupa futbolunun genç futbolcu merkezi olmaya en yakın kent" diye konuştu.

"SÜPER LİG 2 İZMİR TAKIMIYLA DAHA HEYECANLI OLACAK"
Göztepe'nin Süper Lig'de başarılı bir sezonu geride bıraktığını da kaydeden Erten, "Yeni sezonun her açıdan daha başarılı geçeceğine inancımız tam. Bu başarılı tablo, birlikte hareket ederek, güç birliği yaparak çok daha güçlü olacağımızın da en güzel kanıtı oldu. İZVAK olarak bu ortama katkı vermekten mutluyuz. İki İzmir takımlı Süper Lig çok daha renkli ve heyecanlı olacak. Süper Lig düzeyinde yerel derbilere tanıklık edeceğiz. Bu, şehir olarak yıllardır özlemini duyduğumuz bir şey. İzmir'in gelecek yıllarda daha fazla takımımızı Süper Lig'e taşıyacak güçlü bir potansiyeli var. Bu uzak bir hayal değil. Kulüplerimize daha çok destek vermeliyiz" dedi.

İZMİR ADINA TEŞEKKÜR
Spor kulübü başkan ve yöneticilerine İzmir adına teşekkür eden İZVAK Başkanı Ali Erten, "Çok emek verip çok önemli bir misyonu, büyük fedakarlıklarla ve başarıyla yerine getiriyorlar. Şehrimize değer katıyorlar. Diğer yandan yerel yönetim ve merkezi hükümetin statlar, maddi destekler ve sorunların çözümü konusunda yaklaşımları için de teşekkür ederiz. İzmir futbolunun eski günlerine dönmesine onların da büyük emekleri var" şeklinde konuştu.

SALONDA KARŞIYAKA VE İZMİR BŞB ÖRNEĞİ
Pınar Karşıyaka'nın FIBA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamasını, İzmir Büyükşehir Belediyespor'un Hentbol Erkekler Türkiye Kupası'nı tarihte ilk kez İzmir'e getirmesini de değerlendiren Ali Erten sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bir dip dalgası. İzmir sporun her branşında bu dip dalgasının gücüyle hak ettiği yere doğru hızla yükseliyor. Birlik beraberlik içerisinde devam ettiğiniz sürece çok çok daha güzel günler yaşayacağız."

 
'451 HDP'li hakkında siyasi yasak isteniyor'
 
Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz: Tarih yazmak istiyorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TFF transfer dönemlerinin bitiş tarihini uzattı
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu aldığı karar doğrultusunda 2021-2022 ...
Kulüpler Birliği'nden yabancı kuralı için iptal başvurusu
Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ...
Göztepe bombayı patlatıyor!
Süper Lig'de 2021-2022 sezonu için transfer listesini geniş tutan Göztepe'nin ...
 
Altınordu'da Yiğithan'ın bileti kesildi
TFF 1'inci temsilcisi Altınordu'da takımdan ayrılan oyunculara bir yenisi ...
Menemenspor Sikiru Olatunbasun'u geri döndürecek
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Menemenspor, teknik direktör Cenk Laleci ile ...
Altay'da yeni sezonda hedef 15 transfer
Süper Lig'e yükselen Altay'da 21-28 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi ...
 
Karşıyaka'da Büyükkarcı adaylığını açıkladı
Karşıyaka'da 3.5 yıldır başkanlığı yürütüp henüz tarihi açıklanmayan olağan ...
Menemenspor'da Laleci yeniden görevde
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Menemenspor'da teknik direktör Ümit Karan'la ...
Göztepe'de 3 yabancı elde çıkarılacak
Süper Lig'de 2021-2022 sezonuna iddalı bir kadroyla girmeyi planlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva