HABERLER>SPOR
20 Ağustos 2020 Perşembe - 16:20

İZVAK Başkanı Erten'den TFF'ye çağrı: ‘Adnan Süvari Sezonu’ olsun!

Bugüne dek Süleyman Seba, Turgay Şeren, İlhan Cavcav, Cemil Usta isimlerini taşıyan Süper Lig'de 2020-21 sezonunun Göztepe'nin efsane hocası Adnan Süvari'nin adını taşımasını istediklerini anlatan Ali Erten, İzmirli tüm kurum ve kuruluşlardan, kulüplerden tam destek gördüklerini söyledi.

İZVAK Başkanı Erten den TFF ye çağrı: ‘Adnan Süvari Sezonu’ olsun!

EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı  (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Sonsöz TV'de önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Ali Erten, Süper Lig'de 2020-21 sezonunun "Adnan Süvari Sezonu" olarak adlandırılmasını istediklerini bildirdi. Alsancak ve Karşıyaka statlarıyla ilgili gelişmeleri de anlatan Ali Erten, önemli bilgiler aktardı.

GERÇEKTEN ÇOK ZOR BİR SEZON OLDU
"Süper Lig'de Göztepe'den başka takımımız yok. Gönlümüzden her yıl bir takımımız daha buraya çıksın geçiyor ama olmuyor. İzmir futbolu aslında son birkaç yıldır bir çıkışta. Süper Lig’de bir, Birinci Lig’de üç, Üçüncü Lig’de üç takımımız var. Toplamda 7 takımla temsil ediliyoruz, profesyonel liglerde... Geçen yıla baktığımızda zor bir sezondu. Buna rağmen ortalama düzeyde bir başarı elde edildi. Hem Süper Lig’de hem de Birinci Lig’de olan takımlarımız en azından orta düzeylerde yer aldılar. Üçüncü Lig’deki iki takımımız Bucaspor ve Karşıyaka  play-off oynadı. Ayrıca Üçüncü Lig’e BAL’dan Bergama Belediyespor tekrar katıldı.

Gönlümüz şunu istiyor; bir zamanlar nasıl beş İzmir takımı o zaman ki Süper Lig’de yer aldıysa, bir gün onlar da olsun. Birinci Lig’deki takımlarımızdan Altay, aslında çok başarılı bir sezon geçirdi ve play-off’u son hafta kaçırdı. Ara verilen sezonda doğal olarak sporcuların ve teknik adamların motivasyonları dağılabiliyor ve toparlamak kolay olmuyor.  Durum böyle olunca sürpriz sonuçlar olabiliyor. Sporcuların günlük performansı daha önemli hale gelmeye başlıyor. O dönemdeki başarı veya başarısızlık çok öngörülebilir bir şey değil ancak Altay son anda play-off’a çıkamadı. Çıksaydı Süper Lig’de yerini alırdı. Bu sene inşallah olacak diye düşünüyorum. Gönlümüz ilerleyen yıllarda Süper Lig’de daha çok İzmir takımını istiyor."

İDEALİST YÖNETİCİLER İŞBAŞINA GELDİ
"Biz Süper Lig'e ikinci takımı göndermek isterken, İstanbul'un 6 takımı oldu. Altay 17, Karşıyaka 24, Altınordu yarım asırdır Süper Lig'den uzakta. Fakat bu yanlışları güncel olarak düşünmemek lazım. Bu yanlışlar uzun vadeli yanlışlardır. Her sektörde olduğu gibi spor da endüstrileşiyor. Bunun olimpiyat ruhu ile ne kadar örtüştüğü ayrı bir boyut. Günümüze ayak uyduramadığınız zaman geride kalıyorsunuz. Yerinizde saymak bile diğerleri yol alırken bu geride kalmak anlamına geliyor. Bu anlamda kulüplerimiz bu endüstrileşme dönemine çok adapte olamadıklarını düşünüyoruz. Türkiye’de şu anda yetiştirici kulüp olarak örnek gösterilen Altınordu, kurumsal yapılanma olarak da örnek gösterilen bir Göztepe var. Bunların ortak paydasına baktığımız zaman gerçekten bu işi çok seven, bu işe yatırım yapan ve aidiyeti olan insanların bu işe profesyonel bir şekilde girdiklerini görüyorsunuz. Mehmet Özkan ve Mehmet Sepil gerçekten fark yarattılar. Vizyonları vardı ve bu vizyonları kulüplerinin önüne koydular ve o vizyonu paylaştılar. Yavaş yavaş diğer kulüplerin de bu örnekten hareketle kendilerini geliştirdiklerini görüyoruz. Bu kamuoyunda şirketleşme olarak biliniyor ama şirketleşmenin de çeşitli modelleri var, tek düze görmemek lazım. Önemli olan bunu kurumsal yapıya kavuşturmak ve özellikle mali yapısını, tesislerini güçlendirmek.

Eskiden yöneticilerimiz makbuzu alıp çarşıya çıkar esnaftan para toplayıp prim dağıtırlardı. Bu çok güzeldi ama artık geçerliliği yok. İnternet ve televizyondan sonra tam sanayi haline ve büyük bir mecraya hitap eden dünyanın en kolektif ve en katılımcı eğlencesi futbol. Durum böyle olunca bütçeler çok büyük. Amatör mali yapılarla bu işin sürdürülebilirliği bu anlamda yok. Yavaş yavaş buna adapte olduğumuzu görüyorum. Bu bir anda olan bir şey değildir ve bu bir süreçtir. Bu süreçte İzmir takımları iyiye doğru gidiyorlar."

GALİBA LİGLERE SEYİRCİSİZ DEVAM EDİLECEK
"Maçların seyircisiz olarak oynanmasına gelince... Ortada bir sağlık sorunu var. Sportif bir olay değil. İnsan sağlığının söz konusu olduğu bir yerde her şeyi ikinci plana atmak zorunda kalırsınız. Bu arada sahadaki sporcularımızın da sağlık yaklaşımları var ama onları sürekli belli kontroller altında belli bir disipline getirebilirsiniz. Taraftarı ve yoğun tribün yapısını kontrol edemezsiniz. O bakımdan ben de aynı fikirdeyim. En azından ilk yarıda taraftarların maça alınmayacağını düşünüyorum. Özellikle şimdi ikinci salgının konuşulduğu yerde bunun önü açılmayacaktır. Bunun getirdiği heyecan ve motivasyon tarafının dışında çok büyük bir ekonomik kayıp demek. Bu yıl bu nedenle hem sahadaki çocuklarımızın motivasyonu hem de yöneticilerimizin bütçeyi dengelemesi açısında çok zor bir yıl olacak. Bütün gelir kalemleri bir yıl öncesine göre yüzde elli kayıp altında. Bu çok ciddi bir rakam ve telafi edilebilir değil. Bu sene maalesef daha zor bir yıl olacak. Sağlık söz konusu olunca hiçbirimiz bir şey diyemiyoruz. Taraftar konusu çok üzücü ama kabullenmek zorundayız. Yarıya yarıya, ya da yüzde 30 kapasiteyle seyirci kabulü olur mu, bilemem. Taraftar, takımı gol attığında arkadaşıyla kucaklaşmak ister. Tribünlerin kapasitesi 20 iken, 5 bin kişiyi dahi maça alsanız, bu rakam bile çok ciddi bir rakamdır. Federasyonun bu konuda bir çalışması var mı, bilemiyorum."

 
Kemalpaşa'da orman yangını kontrol altına alındı!
 
Bergama’da ‘tarla günü’ etkinliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'ye sürpriz öneriler!
Süper Lig'de yeni sezon öncesi acil kaleci ve golcü arayan Göztepe'ye ...
MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ile MHK üyeleri istifa etti.
Altyapıdan süper golcü: Karşıyaka futbolcu fabrikası gibi!
TFF 3'üncü Lig'de 4 yıldır transfer yasağıyla Mustafa Aşan hariç altyapı ...
 
Altınordu'da çifte şanssızlık
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da savunmanın sağında forma giyen iki ...
Pınar Karşıyaka'da gençler yolcu
ING Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezon öncesi yine iddialı bir kadro ...
Altay'da transfer şov devam ediyor!
TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, geçen sezonu Yunan ekibi Xanthi'de kiralık ...
 
Şampiyonlar Ligi'nde finalin adı belli oldu
Olympique Lyon'u 3-0 yenen Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale ...
Fenerbahçe, PFDK'ya sevk edildi!
Fenerbahçe, 15 Ağustos Cumartesi günü İstanbulspor ile oynanan özel maçtaki ...
Göztepe'nin efsanesine stadyumda veda!
Göztepe Kulübünün eski oyuncularından "Bombacı" lakaplı Halil Kiraz'ın cenazesi defnedildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva