HABERLER>İŞ DÜNYASI
7 Mart 2021 Pazar - 12:20

İZTO Başkanı Özgener'den Kadınlar Günü mesajı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, fedakarlıkları, üretkenlikleri ve yaratıcılıklarıyla dünyayı güzelleştiren ve daha yaşanabilir hale getiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

İZTO Başkanı Özgener den Kadınlar Günü mesajı

“Cennet annelerin ayakları altındadır’ inancını benimseyerek, ‘Dünyadaki her şey kadının eseridir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ilerlediklerini ifade eden Özgener, “İzmir Ticaret Odamızda şu anda 179 çalışanımızın 102’sini kadınlar oluşturuyor. Kadın çalışanlarımızın büyük bir kısmı da yönetim kademelerinde, karar mercilerinde görev yapıyor. 83 bin 129 üyemizin ise 17 bin 744’ü kadın. İzmir Ticaret Odası Vakfımızın 229 üyesinden 23’ü kadın. Vakıfta 13 çalışanımızın 8’i kadın. İzmir Ekonomi Üniversitemizde akademik personelin 222’si erkek, 296’sı kadın. Yine üniversitemizde 212 idari personelin 115’i kadın. Odamızda, üniversitemizde ve vakfımızda kadın temsilini önemsiyoruz. Oda organlarında daha çok kadının yer alması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

İZTO Başkanı Özgener, başarılı kadınların övünç kaynağı olduğunu vurgulayarak, “Türk kadını kabuğunu kırarak yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiştir. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçalarıdır. Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımız övünç kaynağımızdır” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’de kadın girişimci sayısının artırılması için başarılı iş kadınlarının bu yola yeni çıkacak hemcinslerine rol modellik, mentorluk yapması gerektiğini belirterek, “Hem kadın girişimcilerimizin oranının artması hem de iş kuranların başarısının ilerlemesi ve hedeflerine ulaşabilmesi önemli. Sadece maddi destek yetersiz kalabiliyor, tecrübe paylaşımı bu anlamda çok etkili. İZTO olarak kadını destekleyen projelerimizle girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz”dedi.

İZTO’DAN ANLAMLI FİLM : “Yeryüzünün Yarısıyız, Biz Başarırız”

İzmir Ticaret Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan ve İZTO üst yönetiminin yer aldığı kısa filmde, sektörlerinin temsilcisi olmuş altı kadın meclis üyesi, “Yeryüzünün yarısıyız biz başarırız” mesajı verdi.

Filmde vinç kullanan, kaynak yapan İZTO 63. Demir Çelik Alüminyum ve Döküm Komitesi Meclis Üyesi demir ticareti yapan Hümeyra Çözel, “Kadın olarak başarabileceklerimizin sınırı yok’ derken İZTO 52. Reklamcılık Kamuoyu Araştırma Açıkhava Reklamcılığı ve Organizasyon Komitesi Meclis Üyesi, reklam ajansı sahibi Filiz Avcı Belet, “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller için asla pes etme” mesajını iletti.

İZTO 21. Kişisel Bakım Kuaför Güzellik Salonları ve Kuru Temizleme Komitesi Meclis Üyesi makyaj sanatçısı Dilek Mutlutürk, “Hayat bir gökkuşağı ise kadınlar onun renkleridir. Tüm renklerimizle barışık, tüm renklerimizle buradayız” derken, inşaat şantiyesinde çalışan İZTO 70. Mimarlık Komitesi Meclis Üyesi, mimar Jülide Tutan Hergül, kadınların toplumun gerçek mimarları olduklarını ifade etti.

Türkiye’de gözlük camı ithal eden tek kadın olan İZTO 32. Gözlükçüler Komitesi Meclis Üyesi Güleylem Akduman ise “Birimizin başarısı diğerine ilham kaynağı olmalı çünkü birbirimizi desteklediğimizde daha güçlüyüz” mesajı verdi. İZTO 31. Sağlık Komitesi Meclis Üyesi, özel eğitim kurumu sahibi Saniye Fıçı da “Bir kadını güçlendirmek insanlığı güçlendirir. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir” dedi.

Filmin sonunda İzmir Ticaret Odası’nın çatısında bir araya gelen kadın meclis üyeleri, hep birlikte “Yeryüzünün yarısıyız, biz başarırız” sözleriyle insanlığa dair umutları yeşertti.

Filmde İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da “Kadın dostu kurum kimliğimizle haklı bir gurur içindeyiz. Dileğimiz, kadınlarımızın iş hayatına daha fazla katılması” mesajını verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü filmini, İzmir Ticaret Odası’nın sosyal medya hesaplarından izlemek mümkün.

 
Hayat kurtarmak için her zaman hazırlar!
 
Bıçakçı Han kapılarını kadın emeği ile açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli iş insanı Sebahattin Gazanfer hayatını kaybetti
Pamuk konusunda dünya genelinde otorite isimlerden biri olan Uluslararası ...
Kontrollü normalleşmeyle eleman arayışı hızlandı
Son kabine toplantısının ardından Türkiye genelinde corona virüsle mücadelede, ...
FETÖ'den tutuklu Gurbanoğlu için tahliye kararı
İş insanı Mubariz Gurbanoğlu, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak" ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Sanayileşmekten başka çare yok
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Pandemi sürecinin, sürdürülebilir büyüme ...
THY, uzaktan çalışma uygulamasını mayıs sonuna kadar uzattı
THY İstihdam Başkanlığından yapılan açıklamada, çalışanlardan aldıkları ...
Turizm sektöründe heyecan dorukta!
Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir, ...
 
Kapasite kullanım oranı şubatta azaldı
İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), şubatta bir önceki ...
İzmir İş Dünyası öğrenciler için kenetlendi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde 81 ilde 30 bin ihtiyaç ...
Model Fabrika’da ilk sertifika heyecanı
İZTO ve EBSO ortak girişimiyle kurulan İzmir Uygulamalı Yetkinlik ve Dijital ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva