HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ekim 2023 Perşembe - 14:09

İZSU Bakanlığı uyardı… Sanayi tesislerini denetle!

Çok sayıda sanayi kuruluşunun yer aldığı Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı başındaki sulak alanda oluşan beyaz kimyasal birikinti endişeye yol açarken İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli Belediyesi’ne ve Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na gönderdiği yazıda vatandaşlardan işletmelerin atık su kirliliği yaratarak kokuya sebebiyet verdikleri yönünde şikayetler aldıklarını belirtildi.

İZSU Bakanlığı uyardı… Sanayi tesislerini denetle!

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile deniz arasında kalan bölgeye ait çevre kirliliği görüntüleri korkuttu.

Doğal SİT statüsündeki ve çok sayıda canlının da yaşam alanı olan sulak alanın üzerinde beyaz bir kimyasal bir tabaka oluştuğu görüldü.

Görüntüler akıllara ‘Çevredeki fabrikalardan doğaya atık su mu salınıyor?' sorusunu getirdi.



MİLLİ EMLAK'A YAZI
Öte yandan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün de Çiğli Belediyesi’ne ve Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na gönderdiği yazı ile vatandaşlardan bölgeye dair çok sayıda koku şikayeti geldiği ortaya çıktı.

ATIKSU KİRLİLİĞİ VURGUSU
Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu imzalı yazıda Kaklıç Mah.10006/1 sokak ve 10500 sokak arasında kalan fabrikaların sulak alanda atıksu kirliliği yarattğı vurgulandı. Yazıda ayrıca Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na ait arazi üzerinde küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricisinin gübreleri açıkta depoladığı, bölgede tüp depolamadan hurdacılara kadar çok sayıda işletme olduğu ve bölgeye moloz da döküldüğü vurgulandı.



Yazının tamamı şu şekilde:

İdaremiz tarafından, atıksu kirliliğine sebebiyet veren kanalizasyon sistemine veya fosseptiğe atıksu deşarj eden işletmeler İZSU Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği hükümleri kapsamında atıksu kirliliği açısından kontrol edilmekte, proses atıksu oluşturan işletmelere gerekli önlemler aldırtılmakta olup alınan atıksu numunelerinin İZSU kanal standartlarını sağlamaması halinde Kirlilik Önlem Payı (KÖP) tahakkuku uygulanmaktadır.Ayrıca yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletmeler yasal işlem uygulanmak üzere ilgili Belediyesi'ne bildirilmektedir.

Bu kapsamda Çiğli bölgesindeki işletmeler de İdaremizce atık su kirliliği açısından kontrol edilmekte ve kanalizasyona deşarj öncesi gerekli önlemler aldırtılarak evsel atık sular ile beraber kanalizasyon vasıtasıyla Çiğli Kentsel Atık Su Arıtma Tesisine ulaşmaktadır. Ancak ekte uydu görüntüsü ve fotoğrafları verilen A.O.S.B.Kaklıç Mah.10006/1 sok.ve 10500 sok. arasında kalan sulak alanda işletmelerin atıksu kirliliği yarattığı ve kokuya sebebiyet verdikleri yönünde İdaremize şikâyetler ulaşmaktadır.(EK-1-2)



Söz konusu şikâyetlere istinaden 07.08.2023 tarihinde yapılan denetimde; bahsi geçen bölgenin sulak alan ve Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na ait hazine arazisi olduğu, küçük ve büyükbaş olmak üzere birçok hayvan damının bulunduğu, gübrelerin açıkta depolandığı, ayrıca farklı sektörlerde hurdacı, tüp depolama alanı ve büfe gibi işletmelerin yeraldığı, molozların dökülmüş olduğu görülmüş olup, İdaremiz altyapısı bulunmayan söz konusu bölgede bahsi geçen işletmelerin çevre kirliliği yarattığı, kokuya neden oldukları tespit edilmiştir.(EK-3)

Yukarıda belirtilen işletmelerin sulak alan ve Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na ait hazine arazisi üzerinde olması, ayrıca çevre kirliliği yaratması sebebiyle faaliyetlerinin durdurularak kaldırılmalarının sağlanması, moloz dökümlerinin engellenmesi ve mevcut molozların kaldırılmasının sağlanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim

 
Kötü koku alarmı: Bir kamyon çöp çıktı
 
Acılı anne, damadının dizlerine kapandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serenad 5 Ekim 2023 Perşembe 18:34

Sanki birazda bilerek göz yumuluyor. Cevre kirliligi ve koku üzerinden IZBB´ye vurmaya calisiyorlar.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 5 Ekim 2023 Perşembe 15:26

Denetlemez,çünkü ayağına dolanırlar biliyorlar. Gariban öğrenci olsa, emekli, işçi, köylü sen gör bak neler yaparlar. Orman kesilmesin, maden açılmasın diye bekleyenlere neler yapıyorlar, adam atığını denize , dereye boşatıyor çevre katliamı yapıyor çevre şehircilik kafayı kuma gömmüş bekliyor.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sandal’dan Sosyal Etkinlik Merkezi’nde çifte müjde
Bayraklı Belediyesi, Sosyal Etkinlik Merkezinde eğitim alarak, çeşitli ...
İZSU'dan Yarımada mesaisi... İçme suyu sorununa neşter!
İzmir’in her hanesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu ulaştırma hedefine ...
Dayanışma noktalarında Cumhuriyet coşkusu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin dört bir yanında hizmete aldığı ...
 
Selçuk'ta nar şenliği zamanı
Selçuk Belediyesi, üreticilerin desteklenmesi için 8 Ekim Pazar günü Zeytinköy’de ...
Bilge Çınarlar'da yeni dönem başladı!
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde yeni ...
Büyükşehir'den gençlere bir destek daha!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentteki istihdam oranını artırmak için önemli ...
 
Başkan Engin'den Narlıderelilere davet!
İzmir’in incisi Narlıdere, 8 Ekim Pazar günü saat 10.00'da, 'Serhan Asker ...
Çiğli, 8. Pati Dostları Festivali'ne hazır
Çiğli Belediyesi, sokak hayvanlarıyla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak ...
Başkan Soyer yatırımları inceledi: Beydağ’a yeni tesis geliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beydağ'ı ziyaret ederek, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva