HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2022 Cuma - 16:25

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi “köprü” olacak

Kısa sürede çok sayıda başarılı proje ile adından söz ettiren İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, İzmir iş hayatında yeni bir dönemi başlatacak çalışmaya daha imza atarak “Firmalar ve Girişimciler Arası Köprü Programı, İzQ Bridge” i başlattı. 

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi “köprü” olacak

Yalnızca 5 aşamada, fikrine güvenen girişimciler ve şirketlerin proje geliştireceği İzQ Bridge kapsamında ilk iş birliği, İnci Holding ile yapılacak. İnci Holding grup şirketlerinden İnci GS Yuasa’nın “Fabrika İçi Atıl Isıdan Enerji Geri Kazanımı” ihtiyacı, girişimcilerin fikirleriyle çözüme kavuşacak.

İHTİYACA GÖRE PROJE GELİŞTİRİLİYOR
İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, girişimcilerin çözüme odaklı projeler geliştirebilmesi için İzQ Bridge programını geliştirdi. Program kapsamında ilk olarak büyük firmalar, ihtiyaç alanlarını İzQ üzerinden paylaşacak. İkinci aşamada; girişimciler, uygun proje fikirleriyle başvuru formunu İzQ’ya iletecek. Jüri değerlendirmesini geçen proje sahipleri sunumlarını hazırlayacak. Girişimciler, firma yetkililerinden oluşan jüriye 5-10 dakikalık sunumlar yapacak. Son aşamada, onaylanan projeler şirket desteğiyle hayata geçecek.

İNCİ HOLDİNG ENERJİ GERİ KAZANIM PROJESİ BEKLİYOR
İzQ Bridge’ın ilk örneği, İnci Holding grup şirketlerinden İnci GS Yuasa ile gerçekleşecek.  Firmanın “Fabrika İçi Atıl Isıdan Enerji Geri Kazanımı” ihtiyacı için uygun projeyi üreten girişimci İzQ Bridge ile belirlenecek.  Baca gazlarında bulunan ısı enerjisinin ve buhar kazanında üretilen tüketim fazlası buharda bulunan ısı enerjisinin, yeniden kullanılabilir enerji kaynaklarına dönüştürülmesini amaçlayan İnci Holding, girişimcilerden büyük yatırım maliyetleri yerine, etkin ve verimliliği yüksek bir enerji geri kazanımı projesi bekliyor.

KAZANAN PROJE HAYATA GEÇECEK
14 Ekim’e kadar iletilecek başvurular arasından seçilecek proje, İnci GS Yuasa tarafından hayata geçirilecek. Kazanan girişimci İnci Holding Girişim Sermayesi şirketi Vinci VC ile yatırım imkanı, İnci Holding tedarikçileri arasında yer alma, İzQ, İnci Holding ve İzmir Bilimpark iletişim ağına dahil olma gibi fırsatlar yakalayacak.

ÖZGENER: “ÜLKEMİZDE GELİŞTİRİLMESİ GEREKEN BİR MODEL”
İzQ Bridge ile girişimcilerinin ihtiyaç özelinde proje üretme imkanı bulduklarını ifade eden İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzQ’nun vizyonlarından en önemlisi; girişimci-iş dünyası etkileşiminin yaratılması. Bilindiği üzere; girişimciler yeni teknolojiler açısından donanımlılar. Ancak bazen sektörlerin ihtiyaçları tam olarak bilmemeleri, pazar ihtiyaçlarını iyi analiz edememeleri nedeniyle ortaya koydukları parlak fikirlerin tam olarak hangi alanda işe yarayabileceğini farkında olmayabiliyorlar. İzQ Bridge gibi programlar, girişimcilerin iyi fikirlerinin iş dünyası ile iç içe şekillenmesine aracılık ediyor. Biz istiyoruz ki; iş dünyası ve girişimciler birlikte çalışsınlar, girişimciler sorunu veya ihtiyacı ilk ağızdan duysun. Üretilen çözüm, hemen yatırım alabilsin. Bu kesinlikle ülkemizde geliştirilmesi gereken bir model. Girişimciler ile birlikte çalışmak, şirketlerin Ar-Ge harcamaları açısından önemli bir alternatif yaratacak. İşbirlikleri sayesinde birbirini tamamlayan yetenek ve kaynaklardan faydalanma imkanı yakalayacaklar” diye konuştu.

GÖK: “İzQ BRİDGE HEDEFLERİMİZİ DESTEKLİYOR”
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “İnci Holding olarak ‘Geleceğin iş alanlarında, uluslararası yatırımlarla, şirket değerini katlayarak yeni nesillere aktarıyoruz’ vizyonu ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda kendi sürdürülebilirlik stratejimizi belirledik. Bu bakış açımızla ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ ı önemsiyoruz. Sürdürülebilir vizyon yolculuğumuzda ‘Sorumlu Üretim, Sorumlu Tüketim’ ve ‘İnovasyon’ kaldıraçlarımız için girişimcilik ekosistemi ile işbirliklerinin hızlandırıcı etkisi olduğunu tecrübe ediyoruz. Bu doğrultuda teknoloji şirketlerini endüstri ile buluşturan ve şirketleri endüstri kuruluşlarının ihtiyaç ve beklentilerine yönelik iş birliği içinde çalışabilecekleri ortak kültür oluşturan programları her zaman destekliyoruz. Her alanda bilgiyi, uzmanlığı, teknolojiyi paylaşan ortaklıkların tamamlayıcılığında hedeflere daha çabuk ulaşılabileceğini biliyoruz. Bu nedenle İzQ Bridge programı ile kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını girişimci çözümleriyle buluşturmanın, geleceğin işleri ile entegrasyonumuz açısından da hedeflerimizi desteklediğini düşünüyoruz” dedi.

 
Otomobilde 200 bin liralık uyuşturucuyla yakalanan 4 kişiye gözaltı
 
Tuğba Ekinci'den Demet Akalın'ı kızdıracak yorum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bilgin: 90 bin taşeron kadroya geçiyor!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT ilgili bir çözüm ...
Dolar endeksi 112 seviyesinin üzerine çıktı
Dolar endeksi, gelişmiş ülke merkez bankalarının artan enflasyonist baskılar ...
Ticari kredi komisyonlarına sınırlama
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tebliğine göre, bankaların kredi tahsis ...
 
Tüpraş'ın planına bakanlık onayı!
Tüpraş’ın Aliağa Körfezi’ne kurmayı planladığı LPG ve PROPAN boşaltma ...
1200 dönümlük beton tamam… Dolgu bitti, başvuru geldi!
Aliağa-Çaltılıdere’deki göçmen kuşların ve balıkların yaşam alanı olan ...
Türk-İş'ten gelir vergisinde yeni düzenleme talebi
Türk-İş Genel Başkanı Atalay, işçilerin gelir vergsinde düzenleme istediklerini ...
 
Rusya'dan kaçış: Antalya'ya 70 bin TL'ye bilet!
Ukrayna ile süren savaş nedeniyle Rus lider Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ...
Merkez Bankası rezervleri 114,7 milyar dolar oldu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 16 Eylül haftasında ...
Bankacılık sektörünün kredi hacmi yükseldi!
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 29 milyar 77 milyon lira ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva