HABERLER>İŞ DÜNYASI
23 Haziran 2022 Perşembe - 20:22

İzQ’da örnek iş birliği... İnovasyon ve girişimcilik buluştu

İzmir’in uluslararası inovasyon ve girişimcilik kentine dönüşmesini sağlamak hedefiyle kurulan ‘İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’, ilk filizini verdi. İzQ, hedefleri arasında yer alan iş dünyası ile girişimcileri buluşturma alanında, ilk profesyonel anlaşmanın imzalanmasına zemin hazırladı. İzQİnovasyon Merkezi’nde bulunan, 60 binden fazla işletmeye alternatif ödeme çözümleri sunan PayTR ile İzQ Girişimcilik Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren Appricot Yazılım Ajansı, enerji sektörüne yönelik mobil bir uygulama için iş birliği yapacak.

İzQ’da örnek iş birliği... İnovasyon ve girişimcilik buluştu

T.C. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ortaklığında kurulan İzQ Girişimcilik, İnovasyon Danışmanlık A.Ş. şirketi tarafından yönetilen İzQ Girişimcilik ve İnovasyon merkezi, çatısı altında faaliyet gösteren Appricot Yazılım Ajansı, enerji sektörüne yönelik bir uygulama geliştirdi. Sektörle ilgili pek çok bilgiye tek bir platformdan ulaşılabilen bu projenin ödeme sistemleri altyapısı ile ilgili fırsatları değerlendirmek amacıyla İzQİnovasyon Merkezi’nde faaliyet gösteren PayTR ile tanışmak istedi. Merkezin girişimleriyle tanışan iki ekip yollarına birlikte devam etmeye karar verdi.

ÖZGENER: HAYALİMİZ GERÇEKLEŞTİ
İzQ projesini farklı kılan en önemli odak noktalarından birinin; girişimciler ile iş dünyasının buluşmasına aracılık etmek olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası ve İzQ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “İzQ’daki hayalimiz; dünyanın en yenilikçi kentlerinde olduğu gibi; iş dünyası ve girişimcilerin etkileşim içerisinde olmasıydı. Yani burada ‘girişimci önce bir proje üretsin sonra yatırımcı arasın’modelinden ziyade, ‘girişimci projesini iş dünyası ile birlikte geliştirsin, mevcut problem ve sorunlarını deneyimli firmalar ile birlikte aşsın ve onlarla ortaklıklar kurabilsin’ modeli var.Bu modelde her iki tarafta kazanmış olacak. İşbirlikleri sayesinde firmalar farklı pazarlara daha rahat girebilecek, ayrıca birbirini tamamlayan yeteneklerden ve kaynaklardan faydalanma imkanı yakalayacaklar. Bunun ilk örneğinin gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz” dedi.

TOMBUL: GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
2009 yılında Türk mühendisler tarafından kurulan PayTR’nin 60 binden fazla işletmeye Sanal POS, Linkle Ödeme, Pazaryeri Çözümü, PayTRNeoPOS, Tosla ile Ödeme, Havale/EFT, Güvenli Kart Saklama, Tekrarlayan Ödeme (Abonelik Yöntemi), Dövizle Satış, Mobil POS ve Alternatif Ödeme Çözümleri sunduğunu belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “PayTR olarak her zaman, üye iş yerlerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Çok yönlü bir FinTech şirketi olarak, yeni ürün ve hizmetlere odaklanıyor ve pek çok önemli iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. İzQ’nun aracılığıyla Appricot ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği de bizim için çok değerli. Bu noktada İzQ’nun üstlendiği misyonun ne kadar değerli olduğunu da belirtmek isterim. Bundan sonra da her zaman olduğu gibi girişimcilere destek olmayı sürdüreceğiz. İzQ çatısı altında pek çok değerli girişimciyle bir araya geleceğimize eminim” dedi.

TOMBUL: GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
2009 yılında Türk mühendisler tarafından kurulan PayTR’nin 60 binden fazla işletmeye Sanal POS, Linkle Ödeme, Pazaryeri Çözümü, PayTRNeoPOS, Tosla ile Ödeme, Havale/EFT, Güvenli Kart Saklama, Tekrarlayan Ödeme (Abonelik Yöntemi), Dövizle Satış, Mobil POS ve Alternatif Ödeme Çözümleri sunduğunu belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “PayTR olarak her zaman, üye iş yerlerimizin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Çok yönlü bir FinTech şirketi olarak, yeni ürün ve hizmetlere odaklanıyor ve pek çok önemli iş birlikleri gerçekleştiriyoruz.” dedi.

BAYOL: TÜRKİYE’DEKİ GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLACAK
2011’den beri faaliyet gösterenAppricot’un Kurucusu Yiğit Bayol, “Çok kısa bir süre önce İzQ çatısı altına girdik. Buradaki sinerjiden güç alarak hızlı bir şekilde büyüyoruz. Yakın bir zamanda açılması planlanan enerji sektörüne yönelik farklı çözümler sunan özel mobil odaklı sistem için İzQ’nun da destekleriyle PayTR ile bir işbirliği yapmanın sevinci içerisindeyiz. Bu işbirliğinin gerek bizlere gerek PayTR’ye çok iyi kazanımlar olarak döneceğini düşünüyoruz. Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden birine hizmet sunan girişimimizin, İzmirli girişimcilere ve ülkemizdeki girişimcilere  örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

 
Manisa'daki 'zehir' taciri tutuklandı
 
Bakan Nebati memur zammı oranını duyurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akça Holding GES işine girdi... 14 milyonluk yatırım!
İşadamı Rıza Akça’nın sahibi olduğu Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş enerji ...
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!
Merkez Bankası faiz kararını değiştirmedi.
Zamma gramaj ayarı!
İzmir Fırıncılar Odası’nın talebini değerlendiren komisyon, 210 gram ekmeğin ...
 
Bayraktar Holding’den İzmir’e 704 milyonluk yatırım!
Bayraktar Holding bünyesinde yer alan Ege Endüstri ve Ticaret A.Ş- Ege ...
Kruvaziyer turizmi rekora koşuyor... İzmir'e kaç gemi yanaştı?
Pandemi sonrasında kruvaziyer turizmi rekora doğru koşarken İzmir'deki ...
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplanıyor
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
eBay, GittiGidiyor’u kapatıyor!
ABD merkezli küresel e-ticaret devi eBay, Gittigidiyor'u kapatarak Türkiye'deki ...
Rekabet’ten devralma işlemlerine onay!
Rekabet Kurulu, aralarında Isuzu Leasing’in de yer aldığı bazı devralma işlemlerini onayladı.
Yurt dışı üretici enflasyonu üç haneyi gördü!
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 6,51 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva