HABERLER>EKONOMİ
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 09:29

İzmirlilerin yeni gözdesi: AVM'de 500, pazarda 50 TL!

Mağazalardaki kıyafet fiyatları almış başını giderken Bostanlı Sosyete Pazarı İzmirlilere alternatif alışveriş fırsatı sunuyor. Mağazada 500 TL'ye satılan ürünler, pazarda 50 TL'ye alıcı buluyor. Çok bilinen markaların ihraç fazlası ürünlerinden, replika ürünlere kadar birçok çeşidin bulunduğu bu pazara 7’den 70’e vatandaşın ilgisi ise büyük...

İzmirlilerin yeni gözdesi: AVM de 500, pazarda 50 TL!

Ceren KORKMAZ / EGEDESONSÖZ - Her sektörde olduğu gibi giyim sektöründe de hammadde kaynaklı yüksek fiyat artışları yaşanıyor. Alışveriş merkezlerinde sıkça rastlanan mağazalardan kıyafet satın almanın artık sanıldığı kadar uygun fiyatlı olmaması sebebiyle birçok vatandaş alternatif yollar arıyor. Kimi eski kıyafetlerini onararak tekrar giyilebilir hale getirirken kimi ise sade kıyafetler seçerek dolabını minimalist hale getiriyor... Tüm bunların yanı sıra pazarlar kıyafet alışverişi için iyi bir seçenek oluşturuyor. Pantolondan terliğe kadar her türlü ürünü barındıran pazarlar; mağazalara göre daha ucuz alışveriş imkanı sunuyor. Günümüzde kıyafet pazarları artık ihraç fazlası ya da defolu; marka ürünlerin satıldığı bir yer halini aldı. İzmir’de yıllardır adıyla nam salmış Bostanlı Sosyete Pazarı (BOSPA) bunun için iyi bir örnek... Gencinden yaşlısına İzmirlilerin uğrak noktası olan bu pazarda, mağaza fiyatlarının neredeyse yarısına aynı kalitede ürünler satılıyor. Ünlü markaların 500 liraya sattığı tişörtler, BOSPA'da 50 TL'den satışa konuluyor.

MARKALARIN MUADİLLERİ BU PAZARDA!
Mağazalarda satılan marka ürünlerin muadillerinin bulunduğu Bostanlı Sosyete Pazarı, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Alışveriş merkezleri yerine artık bu pazardan alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirten bir vatandaş, “Mağaza, butik gibi yerlerde fiyatlar çok pahalı... Bu pazarda neredeyse aynı ürünler var. Biz de artık buradan alışveriş yapıyoruz. Zara, Bershka gibi mağazalarda bir tshirt 200 lira olmuş... Burada aynı modeli 40 – 50 liraya alabiliyoruz. İhraç fazlası ya da ufak defosu olan ürünleri satıyorlar. Aradaki fiyat farkına bakınca o defo da önemli olmuyor. Küçük bir dikiş hatası falan oluyor onu da evde hemen hallediyoruz” ifadelerini kullandı.

ORJİNALİNİ ALAMAYANLAR ÇAKMASINA YÖNELİYOR
İhraç fazlası ürünün yanı sıra markaların çakma üretimleri de kapış kapış satılıyor. Orijinali 800-1000 lira civarında olan Nike, Adidas gibi marka ayakkabıların replikaları 200 liradan satılırken yine aynı markanın eşofman ve taytları 100 – 150 lira arasında alıcı buluyor. Orta sınıftan, gelir düzeyi iyi olana; yaşlısından, gencine kadar birçok vatandaş da bu ürünleri satın alıyor. Ayakkabı satın alan vatandaş orijinalini alma imkanı olmadığı için buradan aldığını söyleyerek “Bu aldığım ayakkabının orijinali 1200 lira... Nasıl alayım? Ben de çakmasını alıyorum mecburen... 200 lira nerede 1200 lira nerede? Çakma olduğunu da kimse anlamıyor zaten. Yani çakması bile bu fiyat olmuş, yakında bunu da alamayacağız... Büyük ihtimal haftaya gelsem 20 lira daha artacak” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN BÜTÇE DOSTU...
Tıpkı bir mağaza gibi stant kuran satıcılar birçok ürünü müşteriler için sergiliyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin sıklıkla tercih ettiğini söyleyen bir giyim satıcısı, “Biz her çarşamba stantlarımızı kuruyoruz. Tıpkı bir mağazada gibi hissediyor vatandaş... Biz daha çok gençlerin giyeceği tarzda ürün satıyoruz. Yarı fiyatına satıyoruz, üniversite öğrencileri bu yüzden çok tercih ediyor. Bunun yanında pazarlık da yapabiliyorlar burada... O da büyük artı oluyor” dedi. Bunların yanı sıra internet üzerinden satış yapan butik satıcıları da bu pazarda stant kuruyor ve modaya uygun kıyafetlere rahatça ulaşılabiliyor.   

ÜNLÜ MARKALARIN TERLİKLERİ HERKESİN AYAĞINDA
En çok kalabalığın olduğu stantlardan biri ise Crocs, Birkenstock gibi meşhur markaların çakmasının satıldığı terlikler oluyor. Orijinaliyle arasında 500 liralık bir fiyat farkıyla satılan bu terlikleri 3’er 5’er çift şeklinde alan bir vatandaş, “Kimse bana bu orijinal mi değil mi diye sormayacak. Beğendiğim modeldi ama gerçeğini almak imkansız. Burada bu fiyata görünce birden fazla aldım. Gerçekten orijinalinden farkı yok” sözlerini kullandı.

 
Ukrayna'daki savaş etkiledi: 100 milyonu aştı!
 
Tayfun MARO yazdı... Yeni dil kurmak ve yeniden söylemek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazmiye 7 Kasım 2022 Pazartesi 07:13

Gençlere tamamda bizim gibi orta yaş hanım lar artık bospa ''ya gitmeme kararı aldık bir çok bayan son birkaç kez gittiğimde kesinlikle bulamadım alacak bir kıyafet pjama ve iç çamaşırından başka

Yorumu oyla      2      3  
23 Mayıs 2022 Pazartesi 11:21

Kesin çakmadır. Örneğin, Nike marka ürünler ülkemizde pahalıdır ama uzun yıllar kullanırsınız; çakması ucuzdur ama kısa sürede yıpranır. Hangisi daha ucuz?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fiyatla beraber satış da artıyor... Altında sular durulmuyor!
Dolarla birlikte altının da uçuşa geçmesiyle çeyrek 1570, Cumhuriyet altını ...
Merkez Bankası'nın rezervleri açıklandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası toplam rezervleri 13 Mayıs haftasında ...
Mayıs ayı tüketici güven endeksi açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ...
 
9 yıl sonra ilk ziyaret: Bakan Nebati Mısır'a gidiyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İslam Kalkınma Bankası toplantısına ...
İzmir'de ekmeğe zam kapıda!
İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Hüseyin Sağır, maliyetlerin çok arttığını, ...
Jak Eskinazi güven tazeledi
Ege İhracatçı Birlikleri’nde 1 Nisan 2022 tarihinde başlayan genel kurul ...
 
'Döviz depremi' uyarısı: Frenlemek çok zor!
Yeşilada, Merkez Bankası’nın doları tutmak için yeteri kadar rezervi kalmadığına belirtti
Elleçlenen konteyner arttı, yük düştü!
Türkiye limanlarında elleçlenen konteyner miktarı nisanda geçen yılın ...
Pazarın ateşi söndü!
Aşırı pahalılığı nedeniyle bir ay önce yanına yaklaşılmayan biber, kabak, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva