HABERLER>SPOR
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:45

İzmirli veteran basketbolcuların rakibi yok!

İzmir'de en genç üyeleri 65, en yaşlı üyeleri 71 yaşında olan veteran sporcular, kurdukları İzmir Veteran Basketbol Takımı ile sahada ter döküyor. Her hafta bir araya gelip, antrenman yapan takımın kaptanı Nazmi Pars (71), "Amacımız, galibiyetten çok bu yaşta bu sporun yapılabileceğini göstermek. Bugüne kadar geldik. Türkiye'de bizden başka 60 yaş üstü takım yok" dedi.

İzmirli veteran basketbolcuların rakibi yok!

İzmir'de yaklaşık 15 yıl önce bir araya gelen bir grup arkadaş, veteran basketbol takımı kurdu. En genç üyeleri 65, en yaşlı üyeleri 71 yaşında olan İzmir Veteran Basketbol Takımı'nın oyuncuları, her hafta bir araya gelip, düzenli antrenman yapıyor. İzmir Veteran Basketbol Takım Kaptanı Nazmi Pars, sporun her yaşta yapılabildiğini göstermek istediklerini belirtip, Türkiye'de maç yapabilecekleri rakip bir takım olmadığı için yurt dışından gelen takımlarla maç yaptıklarını söyledi. 15 yaşından beri basketbol oynadığı anlatan Pars, "Basketbola 15 yaşında İzmir Demirspor'da başladım sonra Karşıyaka takımında ve daha sonra Göztepe takımında oynadım. Bu takımla ise 2012'de Bergama'da düzenlenen basketbol turnuvasıyla başladık. Bugüne kadar geldik. Türkiye'de bizden başka 60 yaş üstü takım yok. Bazen Bursa, Bodrum gibi çeşitli bölgelerden arkadaşlar gelerek, bir takım kurulmaya çalışıyor ve onlarla maça çıkıyoruz. Ancak yine de tam olarak bizim yaşlarımıza tam uymuyor. Genel olarak 55-60'li yaşlar olabiliyor. Ayrıca yurt dışından gelen takımlarla oynuyoruz" dedi.

'ÖLÜNCEYE KADAR OYNARIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM'
Marmaris turnuvalarının olduğunu ve Sırp takımı ile maça çıkacaklarını belirten Pars, "Genellikle rahat, eğlenceli maçlar olur. Amacımız, galibiyetten çok bu yaşta bu sporun yapılabileceğini göstermek. Yaşımıza rağmen bir hakem, bir düdük ile o maça gidebilmek, oynayabilmek ve o zevki tekrar tatmak çok güzel. Ölünceye kadar oynarım diye düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda 2015 yılında oynarken tek Türk takımı olarak maça çıktık. İlk karşılaştığımız takım ise Almanya takımıydı; bu çok hoşumuza gitti. Ayrıca o zaman imkanlarımızın dahilinde maça giderken yanımıza Down sendromlu bir çocuğumuzu da götürdük. Bir dünya şampiyonasında o çocuk, o zevki tatsın istedik, 3 dakika sahaya çıkardık. Bu belki de hayatımızda yaptığımız en güzel şeydi. Kendisi de bize 'Hayatımda bana en büyük zevki yaşattınız' dedi. Bu anları paylaşmak güzel" diye konuştu.

'BASKETBOL SEVDAMIZ, ÇOK BÜYÜK'
Takımın en büyük diğer üyesi Ali Hekimoğlu (71) ise "Basketbol sevdamız, çok büyük. Bu spor dalını devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz. 1968 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne açılan basketbol takımı ile başladım. Daha sonra DS spora geçtim. 1970'li yıllarda İzmir'e geldim ve burada da yine bir süre İzmir Demirspor'da ve Çayırlıbahçe takımında oynadıktan sonra aslında yaş itibarıyla basketbola ara verdim. Çünkü birtakım şeyler zor olur diye düşünmüştüm. Ancak daha sonra buradaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, basketbol oynamaya devam ettik. Amacımız; yaşlanmak değil, yaş almak. Yaklaşık 15 senedir bu takımla birlikteyiz" dedi.(DHA)

 
Dublin uçağı türbülansa girdi: 12 yaralı
 
AK Parti, Çankaya Otoparkı için direnişe geçti: Yıktırmayız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray’ın şampiyonluğu Manisa’da kutlandı
Manisa'da Galatasaray’ın 2023-24 sezonu şampiyonluğu yağan yağmura rağmen coşkuyla kutlandı.
Göztepe'den sonra Southampton da üst ligde
Göztepe'nin Süper Lig'e yükselmesinin ardından, aynı gruba sahip olduğu ...
İzmir'de şampiyonluk sonrası sarı-kırmızı coşku
İzmir'de 2023-24 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın galibiyeti ...
 
6 gollü galibiyet şampiyonluğa yetmedi
Fenerbahçe, Süper Lig'in 38. ve son haftasında İstanbulspor'u 6-0 yenmesine ...
Süper Lig'e veda eden son takım Ankaragücü!
Trendyol Süper Lig'de deplasmanda Trabzonspor'a 4-2 kaybeden MKE Ankaragücü, Süper Lig'e veda etti.
Süper Lig'de şampiyon Galatasaray!
Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında TÜMOSAN Konyaspor'a konuk ...
 
Fenerbahçe Beko Avrupa'da dördüncü oldu!
Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final üçüncülük maçında Yunanistan'ın ...
Ali Koç'tan futbolcularla toplantı: Sahada derslerini verdik
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Lig'de verdikleri şampiyonluk mücadelesindeki ...
Arabistan'dan Mourinho'ya astronomik teklif
Beşiktaş ve Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım'ın görüşmelerde bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva