HABERLER>POLİTİKA
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 20:57

İzmirli vekiller Karadeniz turunu değerlendirdi… Halk sandık bekliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile Ordu, Giresun ve Trabzon turuna çıkan 40 kişilik CHP heyetinde yer alan İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Ednan Arslan, Karadeniz turunu ve bölge halkının durumunu Ege'de Sonsöz'e değerlendirdi.

İzmirli vekiller Karadeniz turunu değerlendirdi… Halk sandık bekliyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki 40 kişilik parti heyeti Karadeniz turuna çıkmıştı.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun başkanlığında; aralarında CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Ednan Arslan ve Sevda Erdan Kılıç'ın da bulunduğu 40 kişilik parti heyeti, üç günlük Karadeniz turunda Çarşamba günü Ordu, Perşembe günü Giresun ve Cuma günü ise Trabzon’da gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında CHP heyeti gittiği il ve ilçelerde sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kanaat önderleri ile esnaf ve vatandaşlar ile temasta bulunmuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretleri Ege'de Sonsöz'e değerlendiren CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve  Ednan Arslan, vatandaşların sandığı beklediğini belirtti.

POLAT: UMUT ETTİĞİMİZİN ÇOK ÜSTÜNDE BİR TABLO İLE KARŞILAŞTIK
Karadeniz turunda uğradıkları 3 ilde karşılaştıkları tabloyu anlayan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, "Karadeniz'e gittiğimizde umut ettiğimiz durumun çok üstünde bir tablo ile karşılaştık. Özellikle Ordu, Trabzon ve Giresun'da müthiş bir tablo vardı. Türkiye'de insanlar Doğusu'ndan Batısı'na ne yaşıyorsa Kuzeyi'nde, Karadeniz'de aynı şeyi yaşıyorlar. Herkes bir an önce sandığın gelmesini ve bir an önce bu iktidardan kurtulmayı beklediklerini, 'bir gelse de halkın şamarını vursak' diye bekliyorlar" dedi.

VATANDAŞ SANDIĞIN ÖNÜNE GELMESİNİ BEKLİYOR
Sözlerine illerdeki sorunlarla devam eden Polat, "Karadeniz'in sorunları, çevre sorunları, iklim sorunları saymakla bitmeyecek.  Bunlarından muzdarip olmuşlar. Hükümete bu kadar destek vermelerine rağmen hükümetten bu kadar az pay aldıklarını,  hükümetin bu kadar az yatırım yaptığından muzdaripler. Bu üç ilin can damarı özellikle fındık… Fındık ile ilgili Fiskobirliğin bastırılmasından başlayan süreçte günden güne emeklerinin karşılığını alamamaktan muzdarip insanlar. Oradaki bütün ticaret fındıktan hareketlenen ticaret.  Fındık gelirleri düştükçe oradaki insanların alım gücü de kötü bir noktaya doğru gidiyor ve bundan üzüntü duyuyorlar. Yine doğaya karşı suçlar var. Eşsiz doğası  olan Trabzon'un belirli yerlerinde da ve Ordu da vahşi çöp depoları ile tahrip edilmeye, madenlerle yok edilmeye devam ediliyor. Buradaki halk bunlara karşı da çok ciddi bir şekilde tepki gösteriyorlar. Her yıl oluşan sel… Vatandaşlar Karadeniz'in doğasını bozulduğunu söylüyor. Derelere yapılan HES'lerin selleri ve taşkınlara yol açtığını ve dere yataklarına yapılan dolgular sonrasında inşaatlar sonarı insanların yaşantılarının etkilendiğini söylüyorlar. Bu nedenle Karadeniz insanı öfkeli ve yorgun. Bu nedenle sandığın önüne gelmesini bekliyor"

ARSLAN: TÜRKİYE GENELİNDE DEĞİŞİKLİK BEKLİYORLAR
Halkın Türkiye genelinde değişim beklediğini  belirten CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise,"Ben ilk gün orduya gittim ikinci gün Trabzon'a üçüncü gün ise Giresun'a gittim. Ordu'nun Aybastı ilçesine gittim kent merkezinden yüksek bir yer ancak orada da insanlar  ekonomik krizi çok ağır şekilde hissediliyor. Orada bir çok insanla, esnafla görüştük,  artık bıçak kemiğe dayanmış durumda ve Türkiye genelinde ve Ordu'da bir değişiklik bekliyorlar. Özellikle orada ciddi anlamda esnaf yaklaşan kredileri ödemekte zorluk çekeceklerini, çünkü şimdiye kadar gelirlerinde bir artma olmadığını v sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Orada büyük baş hayvancılık yapan vatandaşlar da var ancak söylenen  inekleri kendi masraflarını dahil karşılayamadığı için kasaplara kesime gönderdiklerini belirtiyorlar."En büyük sorunları ise fındık ile ilgili. Fındığın taban fiyatını açıklanmamış olması, çünkü fındığın olara bir kilosunun 26 liraya mal olduğunu ve bahçelere girmeye az bir süre kala hala taban fiyatların açıklanmamış olması bölge halkında tedirginlik yaratıyor. Bölge halkının bir çoğu eğer uygun bir fiyat alamaz ve giderleri çıkaramazsak kadim fındıkçılığı bırakacaklarını söylüyorlar. " dedi.

SÜRMENE BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI
Geçmiş dönemlerinde kendilerine soğuk olan vatandaşların bile kendileri ile konuşma talebinde bulunduğunu belirten Arslan, "Giresun merkezine gittik… Orası hem tarım hem turizm merkezi. Özellikle fındık konusunda endişeli bir Giresun var. Taban fiyatının açıklanmaması onlarda ciddi bir sorun yaratmış. Kent merkezinde dolaştım esnaf ciddi bir gelir kaybı yaşadığını, normalleşme sonrası dahil işlerinin normale dönmediğini söylüyor. En son günde Trabzon Sürmene'ye gittim… Sürmene beni çok şaşırttı. Daha önce arkadaşlarımızın söylediği ya da bizim gidip yaptığımız gözlemlerde daha önce bize  çok soğuk olan kesimlerin özellikle bizimle oturup konuşmak isteklerini hissettik. Özellikle bizleri çağırdılar oturup konuşmak için, yoğunluktan ziyaret edemediklerimiz da bizlere serzenişte bulundu bizlerle neden konuşmadınız diye. Sürmene de kaderine terk edilmiş bir ilçe. Oraya AKP'li milletvekillerini uğramadığını kendilerini uzun süredir görmediklerini belirttiler. Bizim 30-40 kişi ile Karadeniz'de yapmış olduğumuz bu çalışma 7'sinden 70'ine herkeste büyük heyecan yaratmış ve herkes bu durumdan çok mutlu."

 
Milli sporcu gülle atmada altın madalya kazandı
 
Kameralara yakalandı: Önce keşif yaptı, sonra hırsızlık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan MHP'li Osmanağaoğlu'na: Atatürk düşmanı arıyorsa ittifak ortaklarına baksın!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, MHP'li vekil Tamer Osmanağaoğlu’nun ...
Erdoğan: Rize afet bölgesi ilan edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'u ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ilk olarak, ...
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'Gediz' tepkisi: Bilimden uzak, tamamen şov!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Gediz Nehri'ndeki kirliliğe ...
 
AK Partili Dağ’dan Soyer’e 15 Temmuz tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’de kısa bir süre önce ...
CHP’li Beko’dan MHP’li o isme sert yanıt: Ahlak ve terbiye yoksunu!
Son zamanlarda İzmir’de yapılan tüm siyasetin İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Partili Artçı'dan 'çöp tesisi' çıkışı: Halk mı kazanacak, rant mı göreceğiz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı ‘Çöp Tesisi’ne ...
 
Deprem Araştırma Komisyonu raporu Şentop'a sunuldu
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili ...
AK Partili Çelik’ten CHP’li Öztrak'a sert tepki
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP sözcüsü Faik Öztrak'ın Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e: Görevini yap, Gel de Menderes’e bak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva