HABERLER>GÜNCEL
10 Temmuz 2016 Pazar - 09:17

İzmirli vakıftan şehit çocuklarına dev yardım

Nevvar Salih İşgören Vakfı, şehit çocuklarına 1 milyon liralık burs verecek.

İzmirli vakıftan şehit çocuklarına dev yardım

Şehit çocuklarına 1 milyon liralık burs Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda bin ve Kurban Bayramı'nda bin 256 şehit çocuğuna bayram ve eğitim kıyafeti yardımı yaptıklarını, bu yıl Ramazan Bayramı'nda İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız ile imzalanan protokol kapsamında 17 ilçe kaymakamlığı aracılığıyla 2 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayram öncesi yardımda bulunduklarını belirterek, "Şehitlerimizin çocuklarını da unutmadık. Hep onların yanında olduk, yine olacağız. Nevvar Salih İşgören Vakfı da vatanımızı canı pahasına korumak için şehit olan mehmetciklerimize karşı sorumluluğunu yerine getirmek ve diğer duyarlı STK'lara da öncülük edebilmek adına 1 milyon lira eğitim yardımında bulunacak. Daha önce benzer bir çalışmayı şehit polis çocukları için İzmir ölçeğinde yapmıştık. Bu desteği Türkiye geneline yaymak için çalışmalara başladık. Kurucumuz merhum Salih İşgören sağlığında Şehit Ailelerinin Derneği'ne kullanmaları için bir ofis daire, Mehmetçik Vakfı'na Kordon'da işyeri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na hem Kordon'da işyeri hem de İnciraltı'nda büyük bir villa bağışlamıştı. Biz de vakıf olarak geçen yıl Şehit edilen Opr. Dr. Kamil Furtun adının verildiği bir yoğun bakım ünitesini Gaziemir'de hizmete açtık. Nisan ayında İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde İzmir'in dört ilçesinde Şehitlerimiz için mevlüt ve Kur'an okutup lokma dağıttık ve gelenlere kitap hediye ettik. Önümüzdeki süreçte Buca ve Çiğli'de yapacağımız öğrenci yurtlarından birisine Şehit Savcı Selim Kiraz'ın diğerine de Şehit J.Teğmen Abdülselam Özatak'ın adını vermek için ailelerinden izin alacağız. İzmir'in asker, polis, sivil bütün şehitlerinin adını görebileceğimiz bir şehitlik anıtı ve hayat hikayelerinin ölümsüzleştirildiği bir İzmir Şehitler Müzesi yapmayı hedefliyoruz. Ne yapsak şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödeyemeyiz!" dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, hayırseverler merhum Salih İşgören ve eşi Nevvar İşgören'in sağlıklarında İzmir'e kazandırdıklarını göz önüne aldıklarında bugüne kadar onlara yaklaşmakta bile zorlandıklarını söyledi. Urgun, şöyle konuştu:

 "Vakıf olarak bize bir bayrak teslim edildi. Bizim görevimiz bu bayrağı götürebildiğimiz en ileri noktaya kadar taşımaktır. Hayırseverimizin sağlığında bize yönelik, 'ne hayır yapacaksanız valilik makamı ile koordineli hareket edin' şeklinde sözlü vasiyeti vardı. Biz de değerli hayırseverimizin vasiyetinden ödün vermeden yapılan tüm hayırlarla ilgili dönemin İzmir Valisi'ne mutlaka bilgi veriyor, onayını alıyoruz. Daha önceki valilerimiz Cahit Kıraç ve Mustafa Toprak ile yaptığımız protoller ve çalışmalar bunun güzel örnekleri. Şimdiki valimiz Erol Ayyıldız ile de bu Ramazan Bayramı öncesi ilk protolümüzü 2000 yetim çocuğun kıyafet yardımı için yaptık, inşallah daha güzel projelerde birlikte çalışmalarımız devam edecektir.Daha önceki valilerimize yaptığımız gibi bir çalışma raporunu kendilerine arz edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir'de çok önemli misyon üstlendiğimizin farkındayız. Çünkü kentin hangi noktasına giderseniz gidin mutlaka hayırseverlerimizin adını görmeniz mümkün. Bunun sorumluğunun bilincinden önemli işlere imza attığımız düşünüyoruz. Ancak durmak yok. İzmirimiz için çok önemli projelerimiz var. Bunları da kısa sürede hayata geçireceğimize inanıyoruz."

 
Balonlarla dileklerini uçurdurlar!
 
AVM bahçesinde aslan ve ayı paniği!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Termik santrale ÇED vizesinde çevrecileri sevindiren rapor!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren termik santralin genişletilmesi ...
Tarihi Çarşı'yı keşfediyorlar!
İzmir'de, tarihi ve kültürel değerleri içinde barındıran Basmane semti, ...
'Köpeğe tekme' kavgası: Ölü ve yaralılar var
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Suriyeli ve Türk gençler arasındaki "köpeğe ...
 
Savaştan kaçan Suriyeliler anlattı: Çaresizlikten...
Bayram sabahı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilere vatandaşlık ...
Van'dan acı haber: 1 asker 1 korucu şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Van Erciş'teki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı'na ...
İzmir'de feci kaza: İki arkadaşı ölüm de ayıramadı!
İzmir'in Dikili İlçesi'nde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
 
Havan topu dehşeti: 1 çocuk öldü
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca 2. Hudut ...
Çocukların korkutan 'bomba' oyunu!
Menderes'te iki çocuğun HDP ilçe binası yakınında oyun amaçlı olarak pet ...
'Bahoz Erdal' bilmecesi: AA öldürüldü dedi ama...
Devletin resmi ajansı AA, "Bahoz Erdal öldürüldü” diye haber geçti, kimse doğrulayamadı.
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva