HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2019 Pazar - 08:22

İzmirli üreticiye Büyükşehir’den can suyu

Tarım ve hayvancılıkta üretime verdiği desteği pazarlama boyutuna da taşımak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş-Bademli'de Meyve Boylama Tesisi’ni hizmete açtı. Başkan Kocaoğlu, Menderes ve Bayındır’da kuracakları soğuk hava, boylama ve paketleme tesislerinin de sırada olduğunu söyledi.

İzmirli üreticiye Büyükşehir’den can suyu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “yerelde kalkınma” hedefinin temel taşlarından biri olarak gördüğü tarımın desteklenmesi konusunda örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. İzmir'deki tarım ve hayvancılık sektöründe üretim miktarı ve kalitesinin artırılması için sürdürdüğü pek çok projeye ilave olarak, bir süredir işin pazarlama boyutuna yönelik hazırlık yürüten Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Bademli Kırsal Kalkınma Kooperatifi’ne hibe ettiği Meyve Boylama Tesisi ile üreticilerin yüzünü bir kez daha güldürdü.

GÜNDE 20 TON BOYLAMA YAPABİLİYOR
Ödemiş’in ihracat değeri yüksek ürünlerinden "Japon eriği" başta olmak üzere, elma ve armut gibi meyvelerin standartlara uygun olarak ve sorunsuz bir şekilde sevke hazırlanması amacıyla kurulan Meyve Boylama Tesisi, toplama ve taşınma aşamasında zarar gören fakat fazla dikkat çekmeyen meyvelerin tespitinde üreticiye büyük bir avantaj sağladığı gibi, boylama ve tasnif için ihtiyaç duyulan iş gücü maliyetini de aşağı çekiyor. Meyvelerin boy, ebat, kalite ve renk gibi standartlara göre tespit edilip ve tasniflenmesini yapan tesis, 1.250 metrekarelik alanda faaliyet gösteriyor. Tesis, 10 farklı ebatta ölçümleme özelliği ve günde 20 ton boylama kapasitesine sahip.
SIRADA MENDERES VE BAYINDIR VAR
Tarım ve hayvancılığın gelişimi için yürüttükleri projelerle yerel yönetimler içinde "fark yaratan belediye" konumuna geldiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014 yılında Selçuk'ta kurdukları soğuk hava deposu ve meyve işleme tesisi ile bölgenin büyük bir ihtiyacını karşıladıkları hatırlatarak, Bademli'de pazarlamanın ilk aşaması olarak kurdukları Meyve Boylama Tesisi’nden sonra Menderes’te Soğuk Hava, Boylama ve Paketleme Tesisi ile Bayındır’da Soğuk Hava tesisi kurma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu tesisler sayesinde, büyük market zincirlerinin, bölgede yetişen ürünleri peşin paraya ve o günün en yüksek fiyatıyla satın alacağını belirten Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kent merkeziyle kırsalı birlikte kalkındıracak, insanlarımızın lokmasını büyütecek işler başardık. Koyun, keçi dağıtmak kimin aklına gelirdi? Kadınlarımıza destek olup istiridye mantarı yetiştirmelerinin yolunu açtık. Milyonlarca meyve fidanı dağıttık. Kovan dağıttık, arı dağıttık. Üretim artışını teşvik ettik. Şimdi bu ürünlerin pazarlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Büyük zincir marketlerle görüşüyorum. Önemli bir aşamaya geldik. Pazarlamadaki gücümüzü artırabilmek için paketleme ve soğuk hava tesislerinin önemi ortaya çıkıyor. Biz de ihtiyaç duyulan ilçelerimize bu tesislerden kurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 
Fatih YAPAR yazdı... Zeybekci’nin listesi!
 
İzmir'de 'akıllı vezne' dönemi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bilge 7 Ocak 2019 Pazartesi 10:40

AZİZ BABA'YA AÇIK MEKTUP MUHAKKAK SENİNDE HAKKINDIR TORUN SEVMEK, FAKAT BİR SÜRÜ BABA EVLERİNE SAYENDE EKMEK GÖTÜRMESEYDİ EĞER... SENİNDE HAKKINDIR OTURUP DİNLENMEK, FAKAT BİR SÜRÜ ANNEYE ÇOCUĞUNUN SÜTÜNÜ GÖTÜRMESEYDİN EĞER... DİYECEĞİMİZ O Kİ SEN GİDİNCE CHP'NİN DEĞİL SENİN OY ALDIĞIN AYYUKA ÇIKACAK. PARTİ'Nİ BOŞVER BİZE SAHİP ÇIK BABA..

Yorumu oyla      10      5  
ayrımcılık? 6 Ocak 2019 Pazar 17:51

Sırada Menderes varmış! Hani ayrımcılık vardı? Hoş, Ödemişte de başkan Badem var zaten! Ama bizim sabrımız da sınırda, nankörlük istemiyoruz, bizim paramızla bizi aşağılayan, bize hakaret eden zihniyete oy verenleri desteklemek istemiyoruz! Çok basit, seçtiğimiz partiler değil zihniyettir, herkes aklını başına alsın, öyle oy kullansın!

Yorumu oyla      16      6  
gerek var mı 6 Ocak 2019 Pazar 17:46

Yoruma gerek var mı? Kimileri konuşur, Büyükşehir yapar! Biz kimleri kimleri gördük, tesis kur, hibe et! Kime? Köylü kooperatifine! Kim zenginden kim yoksuldan yana, bundan iyi cevap mı olur?

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozdağ'da otobüs kara saplandı: 46 vatandaş mahsur kaldı!
Ödemiş Bozdağ’da otobüsleri kara saplanarak mahsur kalan 46 vatandaş, ...
Foça'da 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası' düzenlendi
‘Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası’, Foça Belediyesi’nin destekleriyle, ...
Başkan Selvitopu’ndan meclis üyelerine vefa
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  5 yıldır büyük bir uyum ...
 
Başkan Atila'dan esnaf buluşması
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Hurdacılar Sitesi yönetimi tarafından ...
KARGEM’de yeni yıl coşkusu
Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri, ...
Latife Hanım Köşkü’ne ziyaretçi akını!
Karşıyaka’daki en önemli tarihi miraslardan biri olan Latife Hanım Köşkü ...
 
Büyükşehir'den 'yaşam vahaları'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ...
Kemalpaşalı çiftçinin can suyu olacaklar
Kemalpaşa ilçesinde inşa edilen Savanda ve Yukarı Kızılca Göletleri, 4 ...
Başkan Demirağ'dan Foçalı karatecilere tebrik
Türkiye Karate Federasyonu bünyesinde Ege Karate Ligi ilk ayağı Lidya ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva