HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2022 Salı - 14:38

İzmirli üreticiler ülke gündeminde... 'Verilen destek iki torba yem parası!'

İzmir’de kadın çiftçiler üzerinden başlayan ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da dahil olduğu destek tartışmaları hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlığın açıkladığı desteklerle iki torba yem alınabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kadınlar ‘destek alamıyoruz’ demedi. ‘Yetersiz, artması lazım’ dediler. Senin verdiğin rakamlara bak, bir de gelen zamlara bak" ifadelerini kullandı.

İzmirli üreticiler ülke gündeminde...  Verilen destek iki torba yem parası!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de gerçekleştirdiği 3 günlük programda Küçük Menderes Çiftçi Buluşması’nda kürsüye çıkan ve açıklamalarda bulunan çiftçi kadınlar üzerinden eleştirilerin odağına getirilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iddialara grup toplantısından yanıt verdi.

AK Parti’nin ‘zorluk çekmiyorlar’ diyerek çiftçilerin iddialarını yalanladığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ise ‘destek veriyoruz’ dediği kadın üreticilere Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Partisinin her Salı günü düzenlenen CHP Grup Toplantısı’nda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada yem fiyatlarına dikkat çekti.

ÇİFTÇİ TARLAYA GİTMİYORUM DİYEMEZ
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Biz destek veriyoruz diye Tarım Bakanlığı açıklama yaptı. Fatma Doğan’a 19 ayda 2 torba yem parası vermişler. İki torba yem parasını destek olarak söylüyorlar. Kader Başaran’a ise 17 ayda 23 bin TL destek verdik diyorlar. Aylık bin 300 TL… O da 4 torba yem parası. Kadınlar ‘destek alamıyoruz’ demedi. ‘Yetersiz, artması lazım’ dediler. Senin verdiğin rakamlara bak, bir de gelen zamlara bak. Sizin arabanız olabilir, zam gelirse yakıta binmezsiniz. Ancak çiftçi tarlaya gitmek zorunda. Tarlaya gitmiyorum diyemez. Dünyanın zammı gelmiş, bu insanlar nasıl geçinecek? Hak ettikleri gelir de verilmiyor bunlara. 273 milyar TL çiftçinin AK Parti hükümetinden alacağı var” dedi.

 
GES'te talep toplama süreci sona eriyor
 
Erdoğan, Johnson ile tahıl koridorunu görüştü
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 21 Haziran 2022 Salı 22:28

Sn.Genel başkan! size en güzel cevapları ulusal kanallarda konuşmacılar veriyor. Bir kaç örnek; ERSAN ŞEN, HULKİ CEVİZOĞLU, HAKAN BAYRAKÇI yeter sanırım...

Yorumu oyla      5      3  
tarım politikası 21 Haziran 2022 Salı 17:49

yok diyen vatandaş,yıllarca izmir de,kaldıki işi olmadığı halde,belediye başkanlarının uyguladığı politikalara oturduğun yerden kalk ta bir bak.Nerede ne kooperatifler kurulmuş,nerelerden destek alımlar yapılmış,nerelerde dirk üretici tüketici buluşturulmuş gör.Göremiyorsan belediyenin raporlarını oku.

Yorumu oyla      2      4  
DELEGE 21 Haziran 2022 Salı 17:26

Önemli olan CHP ikdidar olması köylünün,işçinin dar gelirli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmesini her zaman isteyen her seçimde bu partiye oy veren biri olarak gönülden bağlı bir üyeyim ama bizim parti ne yapıyor? Iktidar olmak için değil partide birilerinin koltukları korunsun yeterki ön seçim yok kontenjan milletvekili atamaları izmir'e Istanbul'dan belediye başkanları atamak ayrıca CHP il yönetiminde ziraat mühendisi var iken konu ile ilgili hiç ilgisi olmayan biri atanıyor,biz bu partiye gönülden bağlı olanları üzüyor ama elinden oy atmak dışında bir şey gelmiyor,bu gün ülkemiz tarım yönünden dip durumda hayvancılık sektörü bitmiş bu konuda daha tutarlı ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır,yoksa genel merkeze kalabalık heyetler halinde ziyaretler yapmak mücadele için yeterli değildir...

Yorumu oyla      6      3  
Lan bırak! 21 Haziran 2022 Salı 16:36

Alttaki kişi(ler) hükümetin sanırım CHP olduğunu zannediyorlar. Bugün Türkiye'de tarim ve hayvancılık bu kötü noktaya geldiyse bunun sorumlusu CHP veya Kılıçdaroğlu değildir.

Yorumu oyla      8      10  
köylü 21 Haziran 2022 Salı 15:14

Sayın genel başkanım sizde Gökhan Günaydın ve Sındır diye iki tane Tarım uzmanı var. Şimdiye kadar CHP"ye Tarım alanında hangi projeleri hazırladılar. merak ediyorum.

Yorumu oyla      14      8  
Vatandaş 21 Haziran 2022 Salı 14:53

Sayın genel başkan sizin belediye başkanları ile her hafta toplantılar yapmak belediye başkanları kalabalık bir heyetle Ankara'da sizi ziyaret etmek,şaşalı göstermelik açılış törenleri yapılıyor keşke bunlara ara veripte 20 senedir köylü ve çiftçinin ekonomik durumunu zora sokan iktidara inat bu ezilen halka yardımcı olabilir misiniz? Göstermelik bu tür hareketler yerine daha ayakları yere basan projelendirme çalışmalar yapılmalıdır yoksa bedava elektrik vermesi vaatleri ile bu işler nasıl olur?...

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik'ten yargı kararları mesajı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yargı kararları hakkında, "Yargı mekanizması ...
AK Parti'den 'Pınar Gültekin' açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'nın ...
Yücel ziyaret tartışmalarına anketle yanıt verdi: İzmir'de AK Parti yüzde 20, MHP yüzde 2!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük İzmir ziyareti sonrası ...
 
Bahçeli: İdam cezası tartışmaya açılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Gittiğimiz her yerde gördüğümüz gerçek şudur; ...
CHP'li Sındır: Tarihimize kıymayın!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, UNESCO tarafından dünyanın ...
Oğuz’dan ‘istifa’ değerlendirmesi: Örgütümüzde hiçbir fire yoktur!
Aralarında İzmir’de siyaset yapan dört ismin istifa ettiği ve genel merkez ...
 
Orgenerallikten Alzheimer'ın pençesine... Çevik Bir'in cezaevi günleri
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel 28 Şubat Davası’ndan tutuklu bulunan ...
MHP'li Osmanağaoğlu, İzmir'de doludan zarar gören mahalleyi ziyaret etti
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
Kalın'dan Finlandiya ve İsveç açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva