HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2021 Salı - 10:11

İzmirli sanayicinin 'iş var, işçi yok' açıklamasına sendikadan tepki!

Terbay Makina A.Ş.  Yönetim Kurulu üyesi işadamı Bülent Tercan’ın “Türkiye’de işsizlik var diyorlar. İşsizlik yok; 50 işçi arıyorum, bulamıyorum” sözlerine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yanıt verdi. Tercan’ın açıklamasında tepki gösteren Sarı, “Bülent bey, var olan işsizliğin üstünü örtme telaşı içinde. Sendikasız, örgütsüz işçi çalıştırıp asgari ücret düzeyinde ücret teklif ederseniz, kalifiye eleman bulamazsınız. Hiçbir işçi, alın terini, emeğini o fabrikaya, o ücrete, böylesine ucuza satmaz” diye konuştu.

İzmirli sanayicinin  iş var, işçi yok  açıklamasına sendikadan tepki!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Terbay Makina A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan’ın “Türkiye’de işsizlik yok” söylemine sert tepki gösterdi. Tercan’ın, fabrikanın kaynakçı, boyacı gibi çeşitli alanlarında çalışmak üzere toplam 50 işçiye ihtiyaçları olduğunu ancak bulamadıkları yönündeki açıklaması, DİSK’in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın zehir zemberek açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı.

TERCAN AÇIKLAMASINDA NE DEDİ?

İKTİDARA ŞİRİN GÖRÜNME DERDİNDE
Tercan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in masasında 220 bin CV olduğunu belirttiğini anlattığını hatırlatan Sarı, “Kendisiyle çelişkili. Bu rakam bile İzmir’de işsizliğin ne denli yüksek olduğunu gösteriyor. Köklü bir firmayız, 70 yıllık sanayiciyiz diyor. Sanırım sayın fabrikatör işadamı,  Cumhurbaşkanından sufle alarak, biraz iktidara yaranmanın koşulları içinde böyle bir açıklama gereksinimi duymuş. Aslında var olan işsizliğin, üstünü örtmenin telaşı içinde. Belki Cengiz Holding gibi ya da Liman Holding gibi vergi muafiyetinden faydalanmak istiyor olabilir. İki gün önce Cengiz Holding’e KDV, ÖTV indirimi yapıldı. Bunları gördüğü için, iktidarın nimetlerinden faydalanmak adına, Cumhurbaşkanına kendini şirin göstermenin, o pastadan pay almanın derdinde” dedi.

BİR BOYACI İNŞAATTA ÇALIŞSA, 200-250 LİRA YEVMİYE ALIR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, kaynakçı, boyacı, tornacı, optik kesim gibi işlerde çalışacak elemanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bülent Tercan’a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Sendikasız, örgütsüz işçi çalıştırıp, asgari ücret düzeyinde ücret teklif ederseniz, kalifiye eleman bulamazsınız. Türkiye, ucuz işgücü cennetine dönüşmüş. Mültecileri bile insanca çalışma koşullarından uzak tutarak asgari ücretin de altında çalıştırarak zenginliklerine daha çok zenginlik katabilmek için asgari ücretin üstünde rakam vermemek adına, kalifiye elemanlar istiyorlar. Bugün yağlı boyacı, badanacı bir inşaatta çalışsa, günde 200, 250 lira yevmiye alır. Aylığa vurduğumuzda, 6 bin, 7 bin 500 lira para yapar.  Bu insanlar oralarda belki sigortasız çalışıyorlar ama siz bu insanları sadece 2 bin 825 lira bir ücret verip, sigortadan yeni giren işçi üzerinden sigortadan muaf göstermek derdi ve telaşındaysanız, bu açıklamanın hiçbir gerçekliği yoktur. İlanı, fabrikanın kapısına değil, İŞKUR’a verirse, ihtiyacını karşılayabilir ama ucuz işçi piyasasında, kalifiye elemanı 2 bin 823 liraya çalıştırmanın derdindeyseniz, hiç umutlanmayın;  hiçbir işçi, alın terini, emeğini o fabrikaya, o ücrete, böylesine ucuza satmaz. Burası sendikasız, örgütsüz bir işyeri olmalı ki, insanlar sosyal haklardan faydalanmadığı için beyefendinin fabrikasını tercih etmiyorlar.”

 
Fuar'da gözler Konak standında
 
9 Eylül günü gözler gökyüzünde olacak
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 7 Eylül 2021 Salı 21:27

Biri iktidara diğeri de muhalefete yaranma derdinde ama tek gerçek var ki hiçbirinin de işçiler umrunda değil. işin özü; benden olan ya da benden olmayan işte bütün mesele bu

Yorumu oyla      3      3  
haydar haydar 7 Eylül 2021 Salı 13:00

iddia ediyorum detaylı şekilde araştırın hiç bir sendika başkanı hayatı boyunca 1 kişiye iş vermemiştir. hep isteyen taraf hep sendika imkanlarından faydalanan ve işverene yüklenen taraf olmuşlardır. araştırılsın hodri meydan

Yorumu oyla      7      8  
Vatandaş 7 Eylül 2021 Salı 12:20

Sen kime şirin görünme derdindesin 7 sülaleni belediyeye soktun sendika başkanı işçinin halkını savunur sen bütün hdp mitinglerde boy gösteriyorsun belediye girmek için 220 bin cv olabilir herkes belediyeye girme derdinde bir çok yerde işçi aranıyor ama maalesef yok herkes masa başında otursun mesai bitsin para alsın derdinde

Yorumu oyla      8      7  
Mustafa CAN 7 Eylül 2021 Salı 12:04

Sayın Bülent Tercan daha önceleri olduğu gibi AKP'de ya milletvekili adayı ya da Büyükşehir belediye meclis üyesi adaylığını garantilemek için böyle bir açıklama yapmıştır. Sayın başkan Memiş beye katılıyorum. Siz kalifiye elemanı asgari ücrete çalıştıramazsınız. Niteliksiz eleman istiyorsanız yarın fabrikanızın önüne onbin kişi sıra olur Sayın Tezcan.

Yorumu oyla      9      7  
Z.B 7 Eylül 2021 Salı 10:27

İşveren için cennet gibi bir ülke. Tün süreç emekçilerin aleyhinde işlerken, işverenin ise katmerli olarak lehinde yürüyor Sayın MEMİŞ. Son yirmi yılda emekçi yararına bir tek çıkmış yasa ve düzenleme var mı? Kamu emekçileri zaten yıllardır açlığa ve sefilliğe mahkum edildi. Yüzde 40'ların üzerinde olan gerçek enflasyonda verilen % 5... Ama Cengiz İnşaat için neler yapıldığı ortada. Daha dün yapılanlara bakmak bile yeterli.NOKTA

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Muş'tan 'ihracat hedefi' açıklaması
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ihracatımızı ...
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... Üretim yoksa kalkınmak hayal olur
İhsan ÖZBELGE ÖZDURAN sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... ...
İzmir'in ünlü sanayicisi isyan etti: İş var, işçi yok!
TERBAY Makina A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan, çeşitli alanlarda ...
 
Ekonomide yeni yol haritası belli oldu
2022-2024 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programın onaylanmasına ilişkin ...
THY'den ücretsiz bilet değişimi duyurusu
Koronavirüs önlemleri kapsamında yarın itibariyle iç hat uçuşlarında koronavirüs ...
Bakan Muş'tan İzmir mesajları: İş dünyası gelecekten umutlu, yatırımlar son sürat sürüyor
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, iş dünyasının motivasyonunun yüksek olduğunu, ...
 
Bakanlıktan İzmir'de 228 milyonluk dev satış!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir ili sınırları içerisinde yer alan ...
THY'den aşısız yolculara PCR testi zorunluluğu
İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle 6 Eylül itibariyle belirlenen ...
Bakan Muş'tan İZTO'da ekonomi zirvesi... 'Özel meclis'te işbirliği çağrısı
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eylül ayı özel meclis toplantısını Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva