HABERLER>GÜNCEL
23 Mart 2023 Perşembe - 12:26

İzmirli oyun geliştiricilerden büyük başarı

İZFAŞ ve Digi Game Studio iş birliğiyle düzenlenen Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’nda 2020 yılında temelleri atılan Team Machiavelli ekibi, geliştirdikleri Castle of Alchemists isimli oyunları ile dünyaya açıldı. Castle of Alchemists oyunu, 23-26 Mart 2023 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Boston kentinde düzenlenen Kuzey Amerika'nın en büyük oyun fuarlarından PAX East’te boy gösterecek. Team Machiavelli, her yıl binlerce oyunseveri ağırlayan PAX East'in bağımsız oyun geliştiricilerine ayrılmış bölümü PAX Rising Showcase’de yer alacak.

İzmirli oyun geliştiricilerden büyük başarı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kenti inovasyon ve girişimcilik merkezine dönüştürme hedefi doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Digi Game Startup Studio iş birliğiyle fuarizmir’de hayata geçirilen Oyun Girişimciliği Merkezi (OYGEM), oyun sektörüne katkı sunmaya devam ediyor. Next Game Startup Oyun Girişimciliği Yarışması’nda temelleri atılan, daha sonra oyun geliştiriciler için kuluçka merkezi olarak hizmet veren OYGEM’de iki yıl çalışmalarını sürdüren Halil Onur Yazıcıoğlu ile Mehmet Can Güler’den oluşan Team Machiavelli ekibi, bağımsız oyun geliştiricisi olarak Türk oyun sektöründe adını duyurmaya devam ediyor. OYGEM Akademi’de eğitmenlik, game jamlerde ve hackathonlarda mentorlük de yapan ekip, Castle of Alchemists oyunlarıyla en büyük oyun fuarlarından PAX East'in en prestijli etkinliklerinden olan PAX Rising Showcase’te yer alarak Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 

Oyun hakkında bilgi veren Yazıcıoğlu ile Güler, “Castle of Alchemists, RPG öğeleriyle zenginleştirilmiş, pixel art tabanlı, aksiyon dolu bir kule savunma oyunu. Oyun, kendine has özellikleriyle dikkat çekiyor ve oyunseverler tarafından büyük bir merakla bekleniyor. PAX East, Kuzey Amerika’daki en büyük oyun fuarlarından biri olarak kabul ediliyor ve dünyanın dört bir yanından binlerce oyunseveri bir araya getiriyor. PAX Rising Showcase, bağımsız oyun geliştiricileri için ayrılmış özel bir bölüm. Her yıl, dünyanın farklı bölgelerinden seçilen 11 oyun arasına giren yapımlar, fuar boyunca tanıtım imkânı buluyor. Biz de oyunumuzla seçilen 11 oyun arasına girdik. Oyunumuz, PAX East'in bağımsız oyunlar alanında yer alacak ve binlerce ziyaretçiye kendini tanıtma fırsatı yakalayacak” dedi.

Yazıcıoğlu ve Güler, “PAX Rising Showcase için seçilmek bizi gerçekten mutlu etti. Türkiye’den bir oyun geliştirme ekibi olarak PAX East’te yer almak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Oyunumuz, PAX East Fuarı boyunca oyunseverlerle buluşacak ve oyun hakkındaki geri bildirimleri dikkate alarak oyunu geliştirmeye devam edeceğiz. Daha fazla bilgi için, Castle of Alchemists'in Steam sayfasını ziyaret edebilirsiniz” diye konuştu. 

 

 
CHP'den belediyelere 'ramazan' genelgesi!
 
Kahramanmaraş'ta 4 dakika arayla iki deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS başvuruları için bugün son gün
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için başvurular bugün sona eriyor.
İzmir'deki utanç davası... Yargıtay'dan 78 yıl cezaya onama!
İzmir'de kızı E.Ö.'ye (17) 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle ...
Tarihi eser operasyonu... Satamadan yakalandı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen operasyonda Osmanlı, Roma ve Bizans ...
 
Terör örgütüne darbe: Silah ve mühimmat ele geçirildi
İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de PKK/KCK terör örgütüne ait çok sayıda silah ...
Resmi Gazete'de yayımlandı... İzmir-Aydın Otoyolu için ilana çıkıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), İzmir-Aydın ...
Kahramanmaraş'ta 4,3 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Güçlü Türkiye' için şifreler!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Güçlü Türkiye' için şifreler!
Yüzde 25 sınırı getirilmişti: Son 3 ay!
Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla artan kiralar. Yeni ev arayanlar ...
Atama kararları Resmi Gazete'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'n imzasıyla bazı kurum ve kuruluşlarda atama ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva