HABERLER>YAŞAM
17 Kasım 2023 Cuma - 08:46

İzmirli karavancılar iddialara kırgın... 'Aramızda 4 tane bekar üye yok'

AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda karavanlarla ilgili olarak, “Benim dilim varmıyor. Burada uyuşturucudan fuhuşa kadar her şey var. Bir çözüm bulunmalı” ifadelerini kullandı. İzmir Kamp ve Karavan Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Durukan ise iddialara tepki gösterdi, karavancıların pek çoğunun ailelerden oluştuğunu söyledi. Durukan, "Karavancılara bakınca pek çoğu aile. 400’ün üzerinde karavancı üyemiz var toplasanız 4 tane bekar üye yoktur. Biz gittiğimiz her yere ailemizle gidiyoruz zaten. Böyle anılmak çok kötü bir şey” dedi.

İzmirli karavancılar iddialara kırgın...  Aramızda 4 tane bekar üye yok

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın üçüncü oturumunun gündemini kentte pek çok kez gündeme gelen ‘karavan’ oluşturdu.

Meclis oturumunda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, kent merkezinin bazınoktalarına bırakılan karavanlarla ilgili olarak “Benim dilim varmıyor. Burada uyuşturucudan fuhuşa kadar her şey var. Bir çözüm bulunmalı” dedi.

‘İDDİALARI NEDEN EMNİYETE SÖYLEMİYORLAR?’
İzmir Kamp ve Karavan Derneği Başkan Yardımcısı Ömür Durukan, Boztepe’nin ortaya attığı iddialar üzerine açıklamalarda bulundu. Durukan, böyle bir iddianın sadece karavancılara yüklenmemesi gerektiğini belirterek, “Bunu yapanlara karavancı diyemeyiz. Uyuşturucuyu arabalarda da kullanıyorlar, motosikletlerde de kullanıyorlar. Burada Şahintepesi’nde arabalarda fuhuşundan tutun uyuşturucudan alkole kadar her şey var. Bunu sadece karavancılarla özdeşleştirmek pek hoş bir şey değil. Sadece karavancılara fatura edilebilecek bir şey değil. Bu toplumumuzun bir ayıbıdır. Bu her şekilde her yerde yapılır. Bu tip iddiaları neden emniyete söylemiyorlar? Konu emniyeti ilgilendiriyor, neden mecliste bahsediyorlar? Madem bu kadar kendinden eminler emniyete bildirmeleri gerekiyor” dedi.

‘BU İDDİALAR BİZE HAKARETTİR’
Ortaya atılan iddialar ile karavancıların hedef haline geldiğini belirten Durukan, “Bu iddialar bize hakarettir. Bostanlı’da sadece karavanda mı görmüşler? Adamlar İstanbul’dan otobüs tuttular İstanbul – Kocaeli arası otobüsün arasında fuhuş yaptılar. Bunu da mı karavancılara mal edecekler? Bu şekilde hakaret ve yakıştırmalar hiç hoş değil. Böyle bir durum varsa emniyete versinler, baskın yapsınlar, o insanlar da cezalandırılsın. Bunu karavancılara mal etmek ayıptır” diyerek sitem etti.

‘TOPLASANIZ 4 BEKAR ÜYEMİZ YOK’
Derneğin üyelerinin pek çoğunun aile olduğundan bahseden Durukan, bu ithamlarla çok üzüldüklerini belirterek, “Karavancılara bakınca pek çoğu aile. 400’ün üzerinde karavancı üyemiz var toplasanız 4 tane bekar üye yoktur. Biz gittiğimiz her yere ailemizle gidiyoruz zaten. Çevremize bir zararımız yok. Biz çevremizi temizliyoruz, saygı gösteriyoruz. Problemi olanlara yardım ediyoruz. Böyle anılmak çok kötü bir şey” açıklamasında bulundu.

‘KARAVANCILARA BÖYLE YAPIYOR DEMEK KADAR SAÇMA BİR ŞEY YOK’
Daha önce böyle olayların yaşandığını ve emniyetin bu konuda baskın yaptığını belirten Durukan, “İnciraltı’nda Engelliler Merkezi’nin olduğu yerdeki otoparkta daha önce böyle olaylar yaşanmıştı. Emniyet bunları işaretledi ve hepsini soruşturmaya aldı. Emniyete söylesin ve gerekenler yapılsın. Karavancılar böyle yapıyor demek kadar saçma bir şey yok” dedi.

‘KARAVAN KİRALAYAN FİRMALAR AİLE OLMA ZORUNLULUĞU İSTİYOR’
Karavan kiralama firmalarının kiralarken aile olma zorunluluğu koyduğunu hatırlatan Durukan, bireysel kiralayanların bu anlamda daha dikkatsiz olduğunu belirterek bu tip olayların bu bireysel kiralayanlarda yaşanabileceğine dikkat çekti.

Durukan, şu ifadeleri kullandı:

“Karavan kiralamayı bir emlakçı da yapabilir. Orada bir karavan satın alır oraya koyar ve kiralar. Kaçak göçek yerlerde karavanı çekip kiraya verirler. Kime kiraya verdiğini dikkate almaz. Ticarete dökmüşlerdir. Karavan firmaları ayrıca karavan kiralarken aile olma zorunluluğu istiyor. Ona göre kiralama yapıyorlar. Bu konuda daha dikkatliler. Bireysel olarak kiraya verenler, emlakçılar, ticari olarak bunu düşünenler farklı bir şekilde kiraya verebiliyorlar”

‘BELEDİYENİN BİZE GÖSTERDİĞİ YERLERDEN BİRİNDE ‘SİTENİN MALI’ DEYİP BİZİ KOVUYORLAR’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karavancılara araç park edebilmesi için 7 yer gösterdiğini ancak bu yerlerde kalmanın mümkün olmadığını belirten Durukan şu ifadeleri kullandı:

“Belediyenin bir adım atması lazım. Belediye adım atmıyor. Belediye 7 yer gösterdik dedi ama 7 yerin hiçbiri kalınacak bir güvenlikte değil. Bir tanesine Olimpiyat Evleri’nin oradakinde site sokağın girişini kapatmış. Oraya kimseyi sokmuyorlar, belediye burayı gösterdi diyoruz giremezsiniz, sitenin malı diyorlar. Oraya karavanları sokmuyorlar.

‘TENEKELİ VE KURUÇAY’IN OLDUĞU YERİ KARAVAN PARK ALANI DİYE GÖSTERDİLER’
Gıda Çarşısı’nın olduğu yerdeki alanı gösterdiler. Üst tarafı Kuruçay, yan tarafı Tenekeli Mahallesi. Hırsızlıkların en çok olduğu yer ki dükkanları bilr koruyamıyorlar. Belediye bize orada yer gösteriyor. Hiçbir koruma yok, hiçbir güvenlik yok. Buraya karavanlarınızı park edin diyorlar. Nasıl bırakırsınız öyle bir yere? Yoldan geçenleri soyuyorlar orada. Gıda’nın dışında yan tarafında derenin kenarında gösterdikleri alan. Karanlık, zindan gibi bir yer.

 
Kimyasal madde deposundaki yangın kontrol altında
 
Menderes'te özel çocuklar için anlamlı gün
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakkı Kaynak 23 Kasım 2023 Perşembe 15:15

Sahilde karavan otoparkı olmaz. Kapı pencere açık ,sadece içeride şortla oturup yoldan geçenleri bira içerek başla takip etmek olmuyor. hiç yakışmıyor.

Yorumu oyla      2      4  
GÜROL KÜÇÜKGÖRÜR MAVİŞEHİR MUHTARI 17 Kasım 2023 Cuma 14:36

MAVİŞEHİR DE SİTELERDE OTURAN KİŞİLER SİTE İÇİNDE PARK YERİ BULAMAYINCA DIŞARIYA PARK ETMEK İSTİYORLAR FAKAT BURADAKİ PARK YERLERİNDE KARAVANLAR OLDUĞU İÇİN MAHALLE DIŞINDA PARK YERİ ARIYORLAR. PARK ALANI BELİRLİ SAATLER İÇİNDE KULLANILIR BOŞALTILIR AMA KARAVANLAR HEP SABİT OLARAK ORADALAR.

Yorumu oyla      4      3  
GÜROL KÜÇÜKGÖRÜR MAVİŞEHİR MUHTARI 17 Kasım 2023 Cuma 14:22

KARAVAN SORUNUNA EN BASİT ÇÖZÜM, KARAVAN SAHİBİ NEREDE İKAMET EDİYORSA KARAVANINI ORAYA GÖTÜRSÜN

Yorumu oyla      5      3  
Lombak 17 Kasım 2023 Cuma 12:34

Konu saptırılmaya çalışılıyor. Karavancı konusu Bostanlı pazarı civarı otoparkların sürekli işgali sonucunda vatandaşların şikayetleri sonucu ortaya çıktı. Evet son zamanlarda sahil tarafındaki karavanlarda kahve dükkanı açılmasına varan Zabıta yetki alanındaki ihlaller de yaşandı. Son 6 ayda belediye karavancılara özel park alanı yaratmayarak sorunu geçiştirmeyi seçti. Simdi karavancılar yine günlük kullanımdaki otoparkları işgal ediyorlar. Örneğin bostanlı iskelesi önündeki kay kay pistinin karşısındaki otopark karavancı işgali altında. Sorunu halı altına süpürdüler. Bostanlı pazar civarındaki karavan yoğunluğunu diğer otoparklara ve sokaklara kaydırdılar. Çevir kazı yanmasın ve Y-CHP belediyeciliği böyle bir şey.

Yorumu oyla      9      7  
Ömer 17 Kasım 2023 Cuma 11:38

HER GECE FUHUŞ YUVASI BAZILARINIZ SAATLİK KİRAYA BİLE VERİYOR.

Yorumu oyla      5      8  
17 Kasım 2023 Cuma 11:24

fuhuşun uyuşturucunun mekanı mı olur? Karavanları sebep olarak göstermek akıl dışı. Tabi ki malum zihniyet yapıyor bu akıl dışı yaklaşımı. Bırakın insanları özgür. Ben karavanda yaşamıyorum ama o hayatı becerebilenlerle uğraşmayın..

Yorumu oyla      4      6  
İzmir'i 17 Kasım 2023 Cuma 10:53

Karavancılar,kurallara uyan özgür ruhlu insanlardır.Bu kişilere yapılan suçlamalar dünyadan bi haber tamamen önyargılı yaklaşımdır.Belediyeler bu gruplara,uygun yerler göstermelidir.

Yorumu oyla      3      6  
17 Kasım 2023 Cuma 09:50

Dava açın.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kartpostal değil İzmir
Kartpostal değil İzmir
Eşlerini en çok aldatan meslekler ortaya çıktı
Yapılan yeni bir araştırmaya göre her beş çalışandan biri eşine sadık ...
Denizin altında bayram kutlaması
Denizin altında bayram kutlaması
 
Aliağalı öğrencilerden '100. Yıl' koreografisi
İzmir'in Aliağa ilçesinde ortaokul öğrencileri Cumhuriyet'in 100. yılı ...
Copy-Kılıçdaroğlu yaşadıklarını anlattı: Seven fotoğraf çekiliyor, sevmeyen surat asıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir şirket olan İZENERJİ'de çalışan ...
Oyuncu Şebnem Dönmez'in annesi yaşamını yitirdi
Son olarak Yasak Elma dizisinde rol alan başarılı oyuncu Şebnem Dönmez'in ...
 
İzmir'de 29 Ekim hazırlıkları sürüyor
Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamaları kapsamında halk eğitim merkezi usta ...
Kemal Sunal'ın 1984 model Mercedes'i satışa çıkarıldı
Yeşilçam ve Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kemal Sunal'ın 1984 ...
İzmir’de bedava yemeğe hücum... ‘Yok mu Karşıyaka'da şöyle sağlam bir mevlüt?’
Ücretsiz yemek bulmak için sosyal medya hesaplarında açılan mevlüt bulma ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva