HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ağustos 2021 Pazar - 12:23

İzmirli itfaiyecilerden kritik müdahale... Yangını kesemeseydik Bodrum'a kadar giderdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dayanışma anlayışı kapsamında orman yangınları için vakit kaybetmeden harekete geçen İzmir İtfaiyesi’nin ekibi, Bodrum’un Mazı Mahallesi’ndeki Kissebükü Koyu'nda rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına ilk müdahale eden ekipti. İzmir İtfaiyesi Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur, “Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar giderdi” dedi.

İzmirli itfaiyecilerden kritik müdahale... Yangını kesemeseydik Bodrum a kadar giderdi!

Antalya ve Muğla'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına ilk günden itibaren destek veren İzmir İtfaiyesi, yangın söndürme çalışmalarında kritik roller oynadı. Bodrum’un Mazı Mahallesi’ndeki Kissebükü Koyu'nda öğleden sonra başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayılan yangına ilk müdahaleyi İzmir itfaiyesi yaptı ve alevlerin Bodrum'un merkezine gitmesinin önüne geçti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden söndürme ve ardından soğutma çalışmalarıyla ise ormanın büyük bir bölümü kurtarıldı.

“Gündüz - gece farkını lehimize çevirdik”
İzmir İtfaiyesi AKS Paramedik Sorumlusu Şenol Dereköy dinlenme arasında olayı şöyle attı:
 “Birçok noktada müdahalede bulunduk. Ancak Kissebükü Koyu'nun önemi biraz daha farklı. Aşağı Mazı'da beklerken daha acil bir ihbar üzerine buraya geldik. Yol kısmı da biraz problemli. Geldiğimizde önemini fark ettiğimiz şey, diğer tarafta hiç yol olmamasıydı. Bu sınırı geçmiş olsa müdahale çok zor olacaktı. 2 saat boyunca baskıladık. Gündüz - gece farkını lehimize çevirdik. Karanlıkta parlayan noktalar ışıldayarak bize daha fazla yardımcı oldu. Geceye kadar tam olarak sönmesini sağladık” şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Arama Kurtarma Afet İşleri Koordinatör Amiri Abdül Duyulur’a göre de Kissebükü'nde yangının çıktığı bölge çok önemli bir noktaydı. Sürekli söndürme işlemi yaptıklarını dile getiren Duyulur, “Ama kesmeyi başardık. Eğer yangını kesmeseydik Bodrum merkeze kadar yangın giderdi” dedi.

“Mazı köyünde araçları kurtardık”
Kissebükü'nde arazi şartlarının kötü ve kayalıklar keskin olduğunu dile getiren İzmir İtfaiyesi Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Eğitmeni Onur Alp Turaç Küçük ise şöyle konuştu: “Ufak yaralanmalar da oldu bende. Baya yoğun çalışma yaptık. Yangının önüne geçtik. Mazı köyünde 4-5 evi yanmaktan kurtardık. Aşağı Mazı köyünde araçları kurtardık.”

“Büyükşehir Belediyemize güvenimiz tam”
İzmir İtfaiyesi Güney Bölge Çaybaşı Birinci Posta Çavuşu Mete Kemal Girginer ise “Yangını sağ tarafa doğru kaçırırsak Bodrum'a kadar yanaşacaktı. O tarafta yol yok, tamamen ormanlık bölge. Müdahale edebileceğimiz tek nokta burasıydı. Koordineli bir şekilde çalıştık ve Bodrum tarafına geçmesini engelledik. Biz elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Kendimize, ekipmanlarımıza, kurumumuza, Büyükşehir Belediyemize güvenimiz tam” dedi.
Öte yandan İzmir İtfaiyesi’nin 11 gündür Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına destek veren ekibi ise yağmurun başlaması üzerine Muğla’dan gelen destek talebini değerlendirerek Muğla’ya geçti.

 
İzmir'de havai fişek sorumsuzluğuna ceza!
 
Denizde feci ölüm... Sürat teknesi çarptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 8 Ağustos 2021 Pazar 15:08

Teşekkürler elinize sağlık.Ancak şu felaket zamanlarında kahramanlık hikayeleri hiç yakışık almıyor.Arkadaş sen oraya zaten bu işi yapmaya gidiyorsun.'' Biz kesmeseydik yangın Bodrum''a varırdı'' çok iddialı söylem.Orada Türkiye''nin her yerinden ekipler canhıraş çalıştı.Sadece senin 5-6 arazözün 20-30 personelin cehennem yangınını söndürmeye yeter mi? Bu böbürlenme diğer çalışan ekiplere haksızlık olmaz mı? İzmir depreminde ''Biz falanca kentin itfaiyesi olmasak ölü sayısı artardı'' demeleri gibi bir şey. İzmir depreminde canlı yayında küçük bir çocuğu çıkaran ekiple yapılan röportaj sırasında araya girip '' Biz Sakarya itfaiyesi olarak kurtardık'' diyen itfaiyeciden ne fark var.Yapılan iyiliği ya da görevi kahramanlım gibi sunmak genlerimizde var."Görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık " demek sizi daha çok yüceltir.Zaten büyük küçük farketmiyor belediyeler de '' Biz bunu yaptık'' haberleri ya da sosyal medya etkileşimleri için oralara gidiyor galiba.Bakın Karşıyaka Belediye Başkanı turuncu yeleğini giymiş orada geziyor klasik ya da sosyal medyada boy gösteriyor.Acıdan afetten sadece iktidar değil herkes prim yapma peşinde.Yapıyorsan bir iyilik sen söyleme,bırak bir zaman sonra başkaları bahsetsin.Ben de bunu anlamış değilim.Biz şunu yaptık,yardım gönderdik,biz olmasaydık ülke yanardı falan...Ama ne derler ''Show must go on''

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de havai fişek sorumsuzluğuna ceza!
Kentte olası bir yangına karşı tüm önlemleri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Bornova'da ekipler yangına karşı teyakkuzda
Bornova Belediyesi ve Bornova İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangın ...
Büyükşehir zabıtasına afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi olası bir yangın, deprem ve sel gibi afet ...
 
Karşıyaka’da okuma yazma seferberliği
Karşıyaka Belediyesi, hayata geçirdiği önemli sosyal sorumluluk projelerine ...
Bayraklı'da pazar denetimi
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar yerlerinde kullanılan ...
Karaburun iskelesi için kritik hamle
Ağustos ayı olağan Meclis oturumunu gerçekleştirmeye hazırlanan İzmir ...
 
Kemeraltı Mutfağı’na Selluka Belgesi
Konak Belediyesi’nin Kemeraltı Çarşısı’ndaki tarihi Abacıoğlu Han’da hizmete ...
Bornovalı çocuklara film atölyesi
Bornova Belediyesi yaz tatilindeki öğrencilere sinemayı sevdirmek ve keyifli ...
Büyükşehir'de komisyonlar kararını verdi… Katı Organik Gübre Üretim Tesisi için önemli adım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesi sınırlarına 24 saat esasına ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva