HABERLER>İŞ DÜNYASI
7 Şubat 2023 Salı - 11:25

İzmirli esnaflar depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş’ta yaşanan felaket sonrası İESOB mağdur vatandaşlara yardım için bünyesindeki odaları seferber etti. Birlik bünyesinde Kriz Masası ve çevre havzalarda Koordinasyon Merkezleri oluşturan İESOB, çalışmalarını Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde sürdürecek. İESOB esnaf sanatkarlara da çağrıda bulunarak, yardımda bulunmak isteyenlerin bağlı bulundukları odalarla irtibata geçmelerini istedi. Bu şekilde dağınıklığı engellemek, yardımlardan azami verimin alınması hedefleniyor.

İzmirli esnaflar depremzedeler için seferber oldu

Güneydoğuda yaşanan deprem felaketinin tüm Türkiye’yi derinden sarstığını kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başaknı Zekeriya Mutlu, ‘Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler ve artçı sarsıntılar,  Kahramanmaraş'ın yanısıra, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkımlara sebep olmuş, bölgeden gelen acı haberler yürekleri dağlamıştır.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ilk saatlerden itibaren olayları takip etmektedir. İESOB, teşkilattaki odaları ile birlikte yaraları sarmak, mağdur vatandaşlarımıza destek olmak adına seferber olmuştur. Birliğimize bağlı İzmir merkez ve ilçelerindeki çok sayıda odamız üyelerine ulaşarak, giysi, ısınmak için cihaz ve eşya, yiyecek, ilaç vb yardım malzemelerini toplamaya başlamışlar, esnaf sanatkarlara Kan Bağışı çağrıları yapmışlardır.’ diye konuştu.

Kriz masası
İESOB bünyesinde Kriz Masası ve çevre havzalarda Koordinasyon Merkezleri kurduklarını belirten Mutlu, ‘Kriz Masası ile birlikte yapılacak yardımları teşvik etmek, doğru yönlendirmek ve koordinasyonu sağlamayı amaçladık. Ayrıca Bakırçay, Menderes, Yarımada, Kemalpaşa, Ödemiş-Tire gibi İzmir’in çevre havzalarında da Koordinasyon Merkezleri  kurulmuştur.

Afetin yaralarını daha hızlı sarmak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Depremden etkilenen illerimiz için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve odalarımız ile koordinasyon içinde çalışmayı sürdüreceğiz.’ dedi.

Esnaf Sanatkara çağrı
Yardımlardan azami yararın hızlı şekilde sağlanması için esnaf sanatkarlara çağrıda bulunan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

‘Bu noktada depremzedelere yardımda bulunmak isteyen esnaf sanatkarlardan bağlı bulundukları odalarla irtibata geçmelerini çağrısında bulunuyoruz. Odalar vasıtasıyla yardımlar Valilik ve Büyükşehir belediyesinin belirlediği merkezlere ulaştırılacak, mağdur vatandaşlara daha hızlı ve doğru şekilde ulaştırılacaktır. Koordineli yardımlar dağınıklığı önleyecektir. Bu açıdan  münferit girişimler yerine, odalar kanalıyla yapılan yardımlar daha yararlı olacaktır, üyelerimiz kayıtlı bulundukları odalara müracaat etmelidirler. 

Türk halkı bugüne kadar yaşadığı her zorluğu birlik ve beraberliğini koruyarak aşmayı bilmiştir. Yaşanan bu kara günleri de dayanışma içinde atlatacağımıza olan inancımızla, depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemize geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun.’

 
Avukattan velilere uyarı... Özel okullardan ek ücret kurnazlığı!
 
Kandilli açıkladı... Yüzlerce artçı deprem yaşandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sibel Zorlu: Ülkemizin yaralarını hep birlikte saracağız
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ...
30 kurum birleşti... İzmir yardıma koşuyor
Türkiye 24 saat içerisinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri ...
ESİAD, 'Yenilenebilir Enerji'yi konuştu
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD), Sanayi Kalkınma ve Yatırım ...
 
Türk ihracatçısının hedefi Kolombiya!
Türkiye’nin Kolombiya’ya karşı dış ticaret açığı 2022 yılında yüzde 69’luk ...
Doğal taş ihracatçıları İngiltere yolcusu
Türkiye’ye 2022 yılında 2,2 milyar dolar döviz kazandıran, ekmeğini taştan ...
5 bin KOBİ'ye 10 milyar liralık destek!
KOBİ'lerin kendi yatırım ihtiyaçlarının karşılanması için kalkınma ajanslarıyla ...
 
Sanayi sektöründen ihracat rekoru!
Türkiye'nin sanayi ihracatı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre ...
İstenmeyen aramalara 51 milyon TL ceza!
Kamuoyunda "istenmeyen arama" olarak nitelendirilen, elektronik haberleşme ...
Bakanlık'tan İYİ Partili meclis üyesine veto!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş’ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva