HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2020 Perşembe - 15:13

İzmir Valisi Köşger’den ‘vaka’ açıklaması: Ağır tedbirler gündemde değil!

Pandemi denetimlerine devam eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Karşıyaka'da tramvay ile yolculuk yaptı. Yolculuk esnasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Köşger, İzmir'de alınacak olan yeni önlemlerin içerisinde sokağa çıkma yasağının bulunmadığını söyledi. Köşger "ihtiyaç duyulduğu taktirde, gerekli tüm önlemleri alacağız. Ancak daha ağır tedbirler bekleniyorsa, örneğin sokağa çıkma yasağı gibi, bu yasaklar artık düşünülmüyor gündemde değil" ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Köşger’den ‘vaka’ açıklaması: Ağır tedbirler gündemde değil!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs denetimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni gezerek maske denetimi gerçekleştiren Köşger’in bu haftaki adresi Karşıyaka idi. İlk olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında ziyaret eden Vali Köşger, belediyenin taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledi.

Daha sonra Vilayet Evi durağından tramvaya binen İzmir Valisi, vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaş Vali Köşger'e toplu ulaşımda aktarmalara eklenen zam hakkında duyduğu memnuniyetsizliğini aktardı. Vatandaşın şikayeti üzerine cevap veren Köşger "Bu sorunu biliyoruz, sıkça böyle şikayetler bize de geliyor" ifadelerini kullandı.

Tramvayda mesafe ve maske denetimi de yapan Köşger sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İzmir'de yeni tedbirlerin hayata geçirildiğinin altını çizen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sokağa çıkma yasağının artık gündemlerinde olmadığını söyledi. Köşger "Şu an yeni tedbirlerimizi uyguluyoruz. HES kodunu pazarcılara uygulamaya başladık… HES kodu olmadan konaklama yerlerinde konaklayamayacak vatandaşlarımız bu süreç içinde… Yani ihtiyaç duyulduğu taktirde, gerekli tüm önlemleri alacağız. Ancak daha ağır tedbirler bekleniyorsa, örneğin sokağa çıkma yasağı gibi, bu yasaklar artık düşünülmüyor.  Gündemde değil. Hayat normal bir şekilde devam edecek… Ekonomi, üretim devam edecek… Hayatı durduramıyoruz ancak kurallara uyarak hayatı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM
Vali Köşger, koronavirüs ile mücadelede alınması gereken önlemlere İzmirli vatandaşların uyduğunu gözlemlediğini belirtti. Vali Köşger, "Yaptığımız yolculuk planlanmayan ve rastgele gelişmiş bir yolculuktu. Gerek taşıt, gerekse içindeki yolcular, gözlemleyebildiğimiz kadarıyla hijyen kurallarına, yeni normale uygun olduğunu gördük. İzmirli hemşerilerime gösterdikleri özenden dolayı teşekkür ederim. Daha da duyarlı olmalarını onlardan bekliyoruz. Bu pandemi tüm dünyanın başında olan bir şey… Bunu da ancak hep birlikte aşacağız. Hepimizin tek tek gayretleri ile bu iş tamamlanacaktır. Pozitif çıkan vatandaşlarımızı zaten zorunlu olarak evlerinde tutuyoruz, durumu ağırlaşanları hastaneye alıyoruz, temaslı olanları ise filyasyon ekiplerimiz ile kontrol ediyoruz. Güvenlik birimlerimizde yolda rastgele kontroller ile evde karantinada olması gereken ancak dışarıda olan vatandaşların denetimini yapıyorlar. Sadece pozitif çıkan ve temaslı olan vatandaşlarımız 15 gün duyarlılık gösterseler biz bu işi çözeriz. Ülke geneli içinde bu geçerlidir" ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI YÜZDE 26 AZALDI
İzmir'de vaka sayısında azalma olduğunun altını çizen Vali Köşger "Sağlık Bakanımız da açıkladı. Yüzde 26'lık bir azalma oldu son 15 gün itibari ile… Bu yapmış olduğumuz kontroller ve 30 ilçemizde vatandaşlarımız tarafından gerçekleştirilen özenli gayretler ile oluştu. Biz bu çalışmaları gene aynı titizlilik ile uygulamaya devam ediyoruz. Kendi ölçeğimizdeki şehirler ile karşılaştırıldığımızda  durumumuz iyi. Ancak daha iyi olması için çalışacağız. Bir de bu işin aşısı ilacı bulunana kadar vatandaşımızın bu pandemiden en az zarar görecek şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu noktada vatandaşlarımızın işi olmadığı sürece sokağa çıkmamaları, karantina da olan vatandaşlarımızın karantina kurallarına uymaları ve bizimde hijyen ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

TEDBİRLER ETKİLİ OLDU
Yazın bitmesinin İzmir'de görülen vakalar üzerinde etkisi olabileceğini söyleyen Köşger sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü; "Yazlıkçıların İzmir'den gitmesinin de bu konuda etkili olabileceğini düşünüyorum ancak uyguladığımız kuralların ve tedbirlerin daha çok etkili olduğunu düşünüyorum. Tatilci vatandaşlarımızda sonuçta Türkiye sınırları içerisinde bulunuyor. Yani buradan başka bir şehre gittiğinde oranın artışta olması gerekiyor ancak şuan Türkiye genelinde bir iyiye gidiş mevcut”

 
Derbideki havai fişeğe 7 gözaltı!
 
Ege ihracatında yükseliş ivmesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derbideki havai fişeğe 7 gözaltı!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde stadyuma fişek atılmasıyla ilgili 7 kişi yakalandı.
Arkadaşlık teklifini kabul etmedi, öldürüp intihara kalkıştı
Adana'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen bir kadını tabancayla vuran ...
Sokakta şok! Tabuttan çıkanı görünce...
Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 3 arkadaş, akşam karanlığında şaka amaçlı ...
 
Eylemlere sahne olmuştu... Mahkeme, Güzelbahçe Go-Kart için kararını verdi!
İzmir 5. İdare Mahkemesi, Güzelbahçe ilçesinde krize neden olan Go-Kart ...
Anayasa Mahkemesi çoklu baro için kararını verdi
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, çoklu baro sistemini getiren kanunun iptal istemini reddetti.
İzmir'de orman yangını çıkaranlar tutuklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde tapulu araziler ve ormanlık alanda yangın çıkardıkları ...
 
Yaralıyı korona bulaşır diye ambulanstan indirdiler!
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yusuf Kaan Uysal, bisikletiyle giderken ...
Üniversitedeki taciz iddiasında yeni gelişme!
Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kamuoyunda ve basında yer alan üniversitenin ...
Fuhuş sonrası gasp! Hamama götürüp tövbe ettirdiler
Bursa'da L.G. (33), fuhuş yapmak için trans birey V.D. (27) ile buluştuğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva