HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2020 Cuma - 12:27

İzmir Otogarı için yeni hamle: Ana transfer merkezi oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Işıkkent’teki mevcut Otogar’ı Ana Transfer Merkezi haline getirmek için düğmeye bastı. İki aşamalı olarak düzenlenen mimari proje yarışmasında ilk değerlendirme süreci başladı.

İzmir Otogarı için yeni hamle: Ana transfer merkezi oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yakın gelecekte metro ve hızlı tren hatlarının uzanacağı İzmir Otogarı’nı, İzmir Ana Transfer Merkezi’ne dönüştürecek. Bu amaçla düzenlenen ve Şubat ayında duyurulan mimari proje yarışmasına 74 katılımcı başvurdu. Jüri heyeti, üç gün devam edecek ilk değerlendirme süreci için İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin de katılımıyla Kültürpark 1 No’lu Hol’de toplandı.

Yeni bir ana transfer merkezi yapılmasını öngören planlama kapsamında açılan yarışmanın ilk aşamasında, jüri, en uygun projeleri seçecek, ikinci aşama Eylül ayında gerçekleştirilecek. Jüri bir kez daha toplanacak ve dereceye girenleri ilan edecek. Ardından da uygulama projesi hazırlığı başlayacak. İkinci aşama sonrası düzenlenecek kolokyumda, yarışmaya katılan tüm projeler sergilenecek.

İzmir’in, tarihten gelen ticaret kimliğiyle ulaşım açısından her zaman çok önemli bir çekim noktası olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Otobüs terminali, yolcu limanı ve havalimanı; bir kentin, çevresine ve dünyaya açılan kapılarıdır. Bu çerçevede İzmir’in şehirlerarası ulaşım imkânlarını, genişleyen hizmet alanı ve artan nüfus doğrultusunda modernleştirme çalışmaları yapıyoruz. Terminal, liman ve hava limanlarına kentin her yerinden erişim sağlanmasına öncelik veriyoruz” dedi.

Soyer: Sembol olacak
İzmir Ulaşım Ana Planı’nda yer alan ve çoklu ulaşım entegrasyonunu sağlayacak yeni ana transfer merkezlerinden birinin de mevcut Otogar’ın yerine yapılacağını kaydeden Başkan Soyer, şu bilgileri verdi: “Mevcut otogarın, halihazırda bir raylı sistem bağlantısı bulunmaması, projelendirilen hafif raylı sistem ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları ile güçlendirilecek olması, yenilenme ihtiyacını ortaya çıkardı. Yarışma sonucu ortaya çıkacak ve planlanan sekiz merkezden biri olacak Ana Transfer Merkezi; İzmir’in çevresi ve bölgesiyle entegrasyonunda çağdaş bir sembol olarak şehrimizi ve ülkemizi dünyaya tanıtacak önemli bir örnek teşkil edecektir.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki İzmir Otogarı, Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yapıldı ve 1998 yılında işletmeye açıldı. İşletim süresi 2023 yılında sona erecek. Ana Transfer Merkezi’ne ışık tutacak mimari proje yarışmasının jüri heyetinde; Prof. Dr. Haluk Gerçek, Tülin Hadi, Dürrin Süer, Mehmet Murat Uluğ ve Boğaçhan Dündaralp bulunuyor. Danışman Jüri Heyeti’nde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZBB Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İZBB Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Koray Velibeyoğlu, Halil İbrahim Alpaslan yer alıyor.

 
Ozan beni böyle dövdü
 
Oğuz'un eşinden ilk açıklama: Tahliyeye sevindik, cezaya üzüldük
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 10 Eylül 2020 Perşembe 15:11

https://www.arkitera.com/proje/1-mansiyon-izmir-buyuksehir-belediyesi-ana-transfer-merkezi-mimari-proje-yarismasi/ projenin ayrıntıları belli olmuş. Umarım yapılır.

Yorumu oyla      2      3  
Zaten öyle 3 Temmuz 2020 Cuma 18:02

Halkapınar şehir içi ulaşımın ana aktarma merkezi. Tam tersine İzmir'e otogar da lazım, yeni hızlı tren garı da ... Işıkkent 'de otogar + hızlı tren garı yapılabilir. Ankara tarafından gelen hatlar ana gardan sonra Halkapınar tarafına devam edebilir; aynı şekilde Antalya-Denizli tarafından gelecek olan hatlar da İZBAN hattı sayesinde Halkapınar üzerinden ana garda son yapabilir. İstanbul-Balıkesir tarafı da önce Halkapınar, sonra ana gara devam edebilir. Mesele otogar-Halkapınar arası yapılacak olan hat ve bağlantılarında.

Yorumu oyla      2      3  
İzmir Delisi 3 Temmuz 2020 Cuma 16:44

Ana Merkez Halkapınar'da olması gerekmez mi? Çünkü Tranvay, İzban ve Metro hattını buluştuğu nokta Halkapınar. Zaten metro otogara gidecek. halkapınar ana merkez olarak planlanmalı. Aksi taktirde hiçbir anlam ifade etmez. Hızlı trenin de bu ana merkezden gelenleri metro, tramvay, otobüs veya izban ile dağıtması gerekir. Otogar anlayışı artık geride kalmıştır. Otogar merkez değil o da aktarmanın bir kolu olmalıdır.

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 3 Temmuz 2020 Cuma 13:57

Umarım hem yolcular hem de firmalar açısından kullanışlı, modern ve sembol mimariye sahip, akıllı ve çevreci bir merkez yapılır. Özelikle toplu ulaşıma ve merkez içinde bir yerden bir yere gitmek kolay olmalıdır.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de Madımak unutulmadı
Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas’a giden ve 27 yıl önce Madımak ...
Çiğli'de evde temizlik projesi yeniden başladı
Çiğli Belediyesi tarafından kimsesiz, bakıma muhtaç, engelli ve 65 yaş ...
161 yıllık Paterson Köşkü ayağa kaldırılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin önemli sivil mimari örneklerinden 161 ...
 
Genel Başkan Özer Doğan: Yerel yönetimler gelişecek
Yerel yönetimlerin faaliyetlerinin daha geniş kitlelere duyurulması, zenginleştirilmesi ...
Çöpçüler Kralı Gaziemir’de ölümsüzleşti
Gaziemir Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ni sanat atölyesine ...
Bayraklı'da Madımak yası
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki yangında ...
 
Bulgurca’ya yeni orman alanı
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne yeni orman alanı kazandırıldı.
Bademli Barajı’nda tasarruflu sulama sürüyor
10 bin 480 dekar tarım alanına can suyu sağlayan Bademli Barajı’nda sulama ...
İzmir'in turuncu çemberli işletmeleri konuklarını bekliyor
Tatil sezonu yaklaşırken İzmir’de Turuncu Çember uygulaması yaygınlaşıyor. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva